Prestij Yayınevi’nde Türkçe yayımlanan kitapta, 100 önemli yiyeceğin sırları açıklanıyor.
Dünyanın pek çok ülkesinde beslenme seminerleri veren Dr. Mindell’in Türkçe olarak da yayımlanan "Vitaminlerin Kutsal Kitabı" ve "Mucize Bitkiler’ adlı kitapları, dünyada 30 farklı dilde ve 54 farklı ülkede basıldı.
Dr. Mindell, gripten kansere kadar tüm hastalıklara karşı neler yenmesi gerektiğini anlattığı "İlaç Yiyecekler" adlı kitabının, ön sözünde, M 400’lerde "tıbbın babası" olarak bilinen Hipokrat’ın "Yedikleriniz ilacınız, ilacınız yedikleriniz olsun" sözünü hatırlatarak, gelinen bu noktada tıp müessesesinin, en sonunda onun haklı olduğunu kabul ettiğini vurguluyor.
Kitabın ön sözünde, gelecek 5-10 yıl gibi kısa bir süre sonra ilaç yiyecekler hakkında bilginin ve onlara ilginin çok artacağını kaydeden Mindell, şu görüşlerini aktarıyor:
"İnsan, deneklerle yapılan çalışmalar sayesinde, yiyeceklerin iyileştirici gücünün olası etkileri daha ileri bir şekilde araştırılacaktır.
İnanıyorum ki bu şekilde pek çok hastalık için önleme ve tedavi etme yeteneğimiz büyük ölçüde sonuçlanacaktır. Ancak hızımıza bakılırsa, çalışmaların tamamlanması ve bu yeni bilgilerin halka yayılması 21. yüzyılın bir bölümünü kaplayacak ve hatta bunların, çoğu insanların diyetine girmesi, daha da fazla zaman alacak gibi görünmektedir."
Mindell ön sözünde, kitabı medyanın beslenme ile ilgili bilgi bombardımanından kafası karışanlar ve ne yapacağını bilemeyenler için yazdığına işaret ediyor.
Kitapta 100 faydalı yiyecek arasında bulunan muzun normal tansiyon ve kalp fonksiyonu için gerekli olan potasyumdan 451 miligram içerdiği aktarılarak, yüksek tansiyon için tedavi görmekte olan hastalarda yapılan bir araştırmada, yüksek potasyumlu bir diyet uygulayanların tansiyon ilacının dozunu ciddi oranda düşürdükleri ya da ilacı tamamen bıraktıkları kaydediliyor.
Muzda ayrıca günlük tavsiye edilen B6 vitamini miktarının yüzde 25’inden fazlası ve C vitamininin yüzde 15’inin bulunduğuna da işaret edilen kitapta, 105 kalori olan ve hiç yağ içermeyen muzun harika bir yemek arası öğünü olduğu belirtiliyor.
Kitapta muzun muhtemel faydalarına ilişkin şu bilgilere de yer veriliyor:
"Potasyum, hücrelerde normal sıvı ve elektrolit dengesi sağlamaya yardımcı olur. Muzdaki potasyum kan basıncını ve kalp fonksiyonunu düzenleyerek, kalp krizi, felç ve tehlikeli kalp ritim bozukluklarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca B6 vitamini doğal bir bağışıklık sistemi güçlendiricidir. C vitamini ile birleştiğinde vücudun enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olur. Muz hakkında bilinmeyen bir şeyde, bu meyvenin doğal bir antasit (anti-asit) olduğudur. Eğer mideniz yanıyorsa, midenizin ateşini söndürmek için bir muz yiyin işe yarayacaktır. Yüksek tansiyon dolayısıyla idrar söktürücü alan herkes, suyla beraber vücuttan atılan potasyumu geri kazanmak için günde bir iki tane muz yemeli. Muz, muhtemelen dünyanın en güzel yiyeceğidir. Bunu sık sık söylerim,
eğer ıssız bir adada mahsur kalsaydım hayatta kalmak için ihtiyacım olacak iki şey, muz ağacı ve su olurdu."
KARPUZ, SAĞLIKLI BİR YAŞAMLA EŞ ANLAMLI
Yaz mevsiminin gözde meyvelerinden karpuzun faydalarına da yer verilen kitapta, karpuzun sağlık bir yaşamla eş anlamlı olduğuna dikkat çekiliyor. Büyük bir dilim karpuzun iyi bir antioksidan deposu olduğu, günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 80’i, beta karoten ihtiyacınınsa yaklaşık yüzde 30’unu karşıladığı, ayrıca bol miktarda potasyum ve lif içerdiği belirtiliyor.
C vitamini ve beta karotenin, çeşitli kanser tiplerine karşı koruma sağladığı, damar tıkanıklığına sebep olan LDL kolesterolünü oksidasyonunu önlemeye yardımcı olduğu, bunun yanı sıra potasyumun kalp krizi ve felci, lifin de bağırsakların düzenli çalışmasına ve böylece kolon/rektam kanserini önlemeye yardımcı olduğu vurgulanıyor.
Yine yaz aylarının sevilen meyvelerinden kayısının insan sağlığına çok yararı bulunduğu, taze ve kuru kayısının A vitamininin bitkisel çeşidi bakımından çok zengin olduğu ifade edilen kitapta, beta karoten açısından çok zengin olması nedeniyle kayısının, koroner arter hastalığına yol açan damarlarda plak birikimini önlemeye yardımcı olduğu aktarılıyor.
Kitap, araştırmaların, kirazın elajik asit adlı güçlü bir bileşiği içeren birkaç meyveden biri olduğunu ortaya koyduğu, elajik asitin de sentetik ve doğal kanserojen maddeleri etkisiz hale getirdiği anlatılıyor.
Günde bir elmanın kardiyologları uzak tutmaya yarayabileceğine dikkat çekilen kitapta, kolesterolü düşürdüğü kanıtlanan elmanın şeker hastaları için de faydalı olduğu, çünkü elmada bulunan çözünebilir lifin kan şekerini düzenleyerek, serum şeker seviyelerinde ani çıkışı engellediği bildiriliyor.
DOĞANIN ARMAĞANI ÇİLEK
Kitabin çilekle ilgili bölümünde şu ifadeler yer alıyor: "Taze toplanmış olgun çilekler, doğanın en iyi armağanlarından biridir.
Tatları harikadır. kalorileri çok düşüktür. Bir tabağında sadece 45 kalori bulunan çilek, etkileyici görüntüsüyle beraber kendi görünümümüzü korumamıza da yardımcı olur. Çilek, C vitamini açısından zengindir. Lif bakımından da zengin olan çileğin bir tabağında, 82 miligram C vitamini vardır, yani tavsiye edilen günlük miktarın yüzde 120’si.
Eğer tüm bunlar çileği baş köşeye oturtmaya yetmediyse içerdiği elajik asit onu çok özel yapmaktadır. Çilekten başka sadece üzüm ve kiraz bu özel bileşiğe sahiptir. Bu bileşiğin sağlıklı hücreleri kanseröz hale dönüştüren kanserojen maddeleri engellediği gösterilmiştir."
Kitapta ahududu da "Kilosuna dikkat eden insanlar, tatlı ve lezzetli yiyeceklerin, diyetlerine girmesinin mümkün olmadığını düşünürler. Ancak ahududu, bunun yanlış olduğunu ispatlar. Bu meyve, çok lezzetlidir, ancak ne kalorisi ne de yağı vardır. 1 porsiyon ahududu sadece 100 kaloridir. Günlük tavsiye edilen C vitaminin yarısını da karşıladığı gibi 3,3 gram diyetsel lif ve orta miktarda potasyum içerir" şeklinde tanıtılıyor.
Kitap, hindi, alabalık, istiridye, horoz ibiği, hindiba yeşillikleri, kara lahana, kırlangıç balığı, kış kabağı, köri, kivi, mango, mısır, zencefil,
tarçın gibi 100 önemli yiyecekle ilgili bilgilerin yanı sıra gıda katkı maddelerinin zararları, pişirme teknikleri, yabancı mutfaklar, gıda etiketlerini okumak gibi konularda da bilgiler bulunuyor.
Prof. Dr. Mindel, kitabında, iyi bir ilaç olabilen yiyeceklerin, her derde deva olmadığına işaret ederek, "Eğer belirli bir problem için tedavi
altındaysanız, sadece yiyeceklerden medet umarak ilacınızı bırakmayın. Diyetinizdeki olumlu değişiklikler, size büyük fayda sağlayabilir, hayat tarzındaki yapıcı değişikliklerle bazı tıbbi sorunlarını yavaşlatmış ya da düzeltmiş vakalar vardır. Ancak ilacınızı istenen sonucu almadan önce bırakmak çok tehlikeli sonuçlar verebilir. En iyi çare, doğal tedaviler ve beslenme konusunda bilgili bir doktora danışmaktır" şeklinde uyarıda da bulunuyor.
İlaç yiyecekler!
Batı Pasifik Üniversitesinden beslenme uzmanı, yazar Prof. Dr. Earl Mindell’in "İlaç Yiyecekler" adlı kitabının Türkçe basımı yapıldı.
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 2710 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Bilgi Üniversitesi, Dünya Diyabet Günü'ne özel sempozyum gerçekleştirdiİstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında "Diyabette Multidisipliner Yaklaşım: Medikal Tedavi, Beslenme ve Egzersiz" başlıklı sempozyum düzenledi.
Biruni Üniversitesi Hastanesinden mor patatesin sağlığa faydaları üzerine değerlendirmeBiruni Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Çakaloğlu, mor patatesin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti.
Uzmanından zehirlenmelerin önüne geçmek için kültür mantarı tüketilmesi tavsiyesiBolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzman Dr. Filiz Bolu, doğada yetişen zehirli mantarların tüketilmesi sonucu yaşanan vakaların önüne geçilmesi için kültür mantarı tüketilmesini tavsiye etti.
Yazıköy sirkesi asırlık fıçı ve küplerde mayalanıp mutfaklardaki yerini alıyorKarabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy'de geleneksel yöntemlerle üzümden yapılan sirke, asırlık fıçı ve küplerde mayalandırıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alıyor.
- 18:38 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜSEB Başkanı Kervan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi
- 17:53 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, 3. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'nde konuştu:
- 17:38 - Ödemiş'te Diyabet Farkındalık Sempozyumu düzenlendi
- 17:23 - Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi 10 ayda 54 bin çağrı cevapladı
- 17:18 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması sanık savunmalarıyla devam ediyor
- 16:53 - Beypazarı Aile Yaşam Merkezi'nde Ağız ve Diş Sağlığı Semineri düzenlendi
- 16:53 - Niğde'de 12 günlük bebeğin kalbinde iki büyük atardamar arasındaki açıklık ameliyatla kapatıldı
- 16:43 - Muğla'da ambulansın çarptığı kadın öldü
- 16:33 - Van Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi çocuk hayali kuranların hizmetinde
- 16:23 - Medipol Sağlık Grubunca "Ağız ve Diş Sağlığı Festivali" düzenlendi
- 16:08 - Emine Erdoğan, Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'ne mesaj gönderdi:
- 15:53 - Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yeni anjiyografi cihazı alındı
- 15:33 - Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 10 ayda 479 bin 115 hastaya hizmet verdi
- 15:28 - Sivrihisar'da, sağlık yaşama yürüyüşle dikkati çektiler
- 15:18 - DSÖ'den "Gazze'deki en az 12 bin hastanın acil tıbbi tahliyesi yapılmalı" çağrısı
- 14:03 - "Mucize Organ Beyin Sempozyumu"nun dördüncüsü İstanbul'da yapıldı
- 11:18 - Bingöl'e "sismik izolatör" ve "viskoz sönümleyici damper" sistemiyle hastane yapılıyor
- 11:13 - Havadaki partikül madde kirliliği göz kliniklerine başvuruları artırıyor
- 11:03 - Sanal kumar ve bahis bağımlılığı çocuklar ile gençleri tehdit ediyor
- 10:53 - Probiyotik besinler dişte çürük oluşumunu engelliyor
- 10:53 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması 4. gününde sürüyor
- 09:17 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/45
- 01:30 - TBMM kararı Resmi Gazete'de
- 19:43 - Bingöl Adaklı Devlet Hastanesinde hasta yatışı hizmeti verilmeye başlandı
- 19:18 - Manisa'da evinde yangın çıkan hemşire hayatını kaybetti
- 19:08 - TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Meclis'te taleplerini dile getirdi
- 17:58 - Uzmanından ağız sağlığını korumak için öneriler
- 17:38 - Osmaniye Devlet Hastanesine "Anne Dostu Hastane" ödülü verildi
- 17:28 - İtalya'da sağlık çalışanları 24 saatlik greve gitti
- 17:13 - Siirt'te Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazze'deki çocuklar için sessiz yürüyüş yapıldı
- 16:38 - Karabük'te uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
- 16:28 - Eskişehir'de aile diş hekimliği farkındalık eğitimi protokolü imzalandı
- 16:23 - Eskişehir'de "Lise Düzeyindeki Okullarda İlk Yardım Farkındalığının Artırılması İş Birliği Protokolü" imzalandı
- 16:18 - Bahçesaray'da rahatsızlanan kişi ambulans helikopterle Van'a nakledildi
- 15:58 - Mardin'de "İşitme Tarama Referans Merkezi" açıldı
- 15:53 - Sağlık Bakanlığı, 10 ayda özel sağlık tesislerine yönelik 55 bine yakın denetim gerçekleştirdi
- 15:28 - TİDER ve Cargill'den Orhangazi'ye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
- 15:03 - Trump'ın ABD federal sağlık hizmetlerine aday gösterdiği Mehmet Öz, bu göreve getirilecek ilk Türk olacak
- 15:03 - Saadet Partisi Grup Başkanvekili Şahin'den "yenidoğan çetesi" davasına ilişkin açıklama:
- 11:53 - Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya KOAH Günü dolayısıyla açıklama
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim