• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

İlaç ve kimya sektöründe risk yönetimi çok önemli

İlaç ve kimya sektöründe risk yönetimi çok önemli
Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen 'Nart Risk Management Forum'da "İlaç ve Kimya Sektörü Risklerinin Yönetimi" ele alındı.

Açılışta konuşan Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart 10 yıl önceki forumda da ilaç ve kimya konusunu işlediklerini hatırlatarak, "İlaçta en büyük iş hacmine sahip ülkeler ABD, Çin ve Japonya. Kimyada ise bu sıralama Çin, ABD, Almanya şeklinde. 10 yıl önce ABD ilk sıradaydı. Bu iki sektörde de cari açık veriyoruz. Buradaki gelişme Türkiye'nin gelişmesinde de büyük rol oynar" dedi.

Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu, Fransız yatırımlarının yüzde 20'sinin ilaç ve kimya sektörlerinde olduğunu anlattı. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Can Akın Çağlar ise sigortacılık sektörünün 130 milyar liralık tasarruf ürettiğini vurgulayarak, bu sektörün hızlı gelişmesi gerektiğini dile getirdi.

İlaç ve kimya sektörlerinde risk yönetiminin önemi artıyor

Bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Nart Risk Management Forum'da "İlaç ve Kimya Sektörü Riskleri"nin Yönetimi" konusu tartışıldı. İki sektörde Türkiye'nin cari açık verdiği hatırlatılırken iki sektörün gelişmesinin Türkiye'nin gelişmesinde büyük rol oynayacağı ifade edildi. Tüketiciyi yoğun şekilde doğrudan etkileyen her iki sektörde üretim ve pazarlama alanlarının karmaşıklaştığı vurgulanan panelde bunun da koordinasyon riski yönetimini önemli hale getirdiğine dikkat çekildi. Nart Sigorta ve Reasürans Brokerliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Nart, 10 yıl önceki forumda da ilaç ve kimya konusunu işledikleri iş hatırlattı. İlacın merkezinde insan olduğunu anlatan Nart, dünyada 1.1 trilyon dolarlık iş hacmi olan sektörde Türkiye'nin 16'ncı sırada olduğunu kaydetti. Kimyada ise dünyada 4 trilyon dolarlık iş hacminin olduğunu bilgisini veren Nart, "İlaçta en büyük iş hacmine sahip ülkeler ABD, Çin ve Japonya. Kimyada ise bu sıralama Çin, ABD, Almanya şeklinde. 10 yıl önce ABD bu tabloda birinciydi. Bu iki sektörde de cari açık veriyoruz. Buradaki gelişme Türkiye'nin gelişmesinde de büyük rol oynar" dedi. Tüketiciyi yoğun şekilde doğrudan etkileyen her iki sektörde üretim ve pazarlama alanlarının daha da karmaşıklaştığı vurgulayan Nart, bunun da koordinasyon riski yönetimini önemli hale getirdiğine dikkat çekti.

28 milyar liralık prim ödemesi

Türk Fransız Ticaret Derneği Başkanı Zeynep Necipoğlu da Fransız yatırımlarının yüzde 20'sinin ilaç ve kimya sektörlerinde olduğunu anlattı. Türkiye Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Şirketleri Birliği Başkanı Çan Akın Çağlar ise sigortacılık Sektörünün 130 milyar liralık tasarruf ürettiğini vurguladı. Siber güvenlik sigortası gibi yenilikçi ürünlerin Türkiye'ye taşınması gerektiğini belirten Çağlar, 2017 yılında 28 milyar liralık hasar ödemesi yaptıklarının bilgisini verdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4250 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim