• BIST 9475.44
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

İlaç gibi besinlerle zayıflayın

İlaç gibi besinlerle zayıflayın
ABD’nin saygın tıp merkezlerinden Mayo Clinic yağ yakımını hızlandıran gıdaları belirledi. Soğan, sarımsak, pırasa ve nanenin olduğu listedeki besinler hem zayıflatıyor hem ...

ABD’nin saygın tıp merkezlerinden Mayo Clinic yağ yakımını hızlandıran gıdaları belirledi. Soğan, sarımsak, pırasa ve nanenin olduğu listedeki besinler hem zayıflatıyor hem sağlık veriyor.

MAYO Clinic Beslenme ve Diyet Ünitesi yağ yakımını hızlandıran besinlerin tüketilmesinin zayıflamayı da hızlandıracağını açıkladı. Araştırmaya göre özellikle baharatlardan zencefil ve zerdeçali sofralardan eksik etmemeli, sarımsak soğan, pırasa, lahana, turp, taze nane, fesleğen, dere otu, rezene, maydanoz ve rokayı da ana yemeklerin yanında bol bol yenmeli. Bu besinler aynı zamanda flavonoid, karotenoid, tokoferol gibi sağlık iksiri denilecek kadar önemli bu maddeleri ve C vitamini gibi antioksidan zengini. Uzmanlara göre bu besinler sadece zayıflatmakla kalmıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, kan basıncını düzenliyor ve detoks etki gösteriyor.

Yasemin çayı ödeme karşı etkili

Bazı bitkiler, özel aromaya sahiptir Bunlar çay olarak kullanılır. Bunların başlıcaları; ıhlamur, ada çayı, papatya, nane, kekik, yasemin ve kuşburnudur. Bu bitkilerde uçucu yağlar yanında antioksidan özelliğe sahip flavonoidler de bulunur. Bu niteliklerinden dolayı, bitkisel çaylar idrar söktürücü, göğüs yumuşatıcı, sakinleştirici, sıvı gereksinmesini karşılayıcı etkileri yanında bedenin antioksidan savunmasını da geliştirir. Bu nedenle yemekler ve salatalara sarımsak soğan ve pırasa eklemek, kahvaltıda taze nane maydanoz roka yemek, aralarda da ıhlamur, kuşburnu, adaçayı veya yasemin çaylarından içmek sağlıklı olmak açısından oldukça faydalıdır.

Selahattin DÖNMEZ/stargazete.com
[email protected]

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3123 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim