• BIST 11061.93
  • Altın 2627.41
  • Dolar 33.0927
  • Euro 36.2252
  • Ankara 32 °C
  • İstanbul 35 °C
  • Bursa 35 °C
  • Antalya 35 °C
  • İzmir 37 °C

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “İyotlu Tuz Kullanalım, Kendimizin, Ailemizin Ve Toplumun Sağlığına Sahip Çıkalım”

İl Sağlık Müdürü Dr. Sarıkaya: “İyotlu Tuz Kullanalım, Kendimizin, Ailemizin Ve Toplumun Sağlığına Sahip Çıkalım”
İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyotlu...

İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyotlu tuz kullanalım, kendimizin, ailemizin ve toplumun sağlığına sahip çıkalım" dedi.

Çankırı İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya, "İyot Yetersizliği Hastalıklarının Önlenmesi Haftası" çerçevesinde açıklamalarda bulundu. İyotlu tuzun önemine değinen Dr. Sarıkaya, Tüketilen besinlerden yeterli iyot alınmadığı için dışardan iyot alınması gerekmekte olup bunun da en uygun, en ucuz ve en kolay yöntemi iyotlu tuz kullanılması olduğunu söyledi.

İyotlu tuzun önemine değinen Dr. Sarıkaya, "Dünyada ki önlenebilir zihinsel geriliğin başlıca nedeni olan iyot, insan vücudunda çok az miktarda bulunan normal büyüme ve gelişme için gerekli olan bir eser elementtir. Vücudumuza besinler, su ve deniz ürünleri tüketimi ile alınır. Ancak besinlerde ve o besinlerle beslenen hayvanların etlerinde de yeterli iyot bulunmamaktadır. Tükettiğimiz besinlerden yeterli iyodu alamadığımız için dışardan iyot alınması gerekmekte olup bunun da en uygun, en ucuz ve en kolay yöntemi iyotlu tuz kullanılmasıdır. Bir kişinin günlük olarak kullandığı tuz miktarı 5 gramı geçmemeli ve iyotlu tuz kullanılmalıdır. Unutmayalım ki bazı hastalıkları önlemek elimiz de, iyotlu tuz kullanalım kendimizin, ailemizin ve toplumun sağlığına sahip çıkalım" diye konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim