• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

İftar sonrası dondurma önerisi

İftar sonrası dondurma önerisi
Doç. Dr. Dayısoylu: "Dondurma, ramazanda gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Çünkü bazen iftar sonrası görülen mide yanmalarına da içerisinde süt bulunan dondurma iyi gelir"

Ramazan ayında sıcağa rağmen 17 saate yakın oruç tutanlara, serinlik kaynağı ve besin değeri yüksek Maraş dondurması öneriliyor

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dondurmanın önemli süt ürünlerinden biri olduğunu söyledi.

Ramazanda serinletici özelliği olan dondurmanın sağlık açısından da yararlı olduğunu belirten Dayısoylu, şöyle konuştu:

"Besleyici özelliği bulunan dondurma, aynı zamanda serinletici ve ferahlatıcı bir özelliğe sahip. Bu açıdan özellikle içerisinde bulunduğumuz ramazanda oldukça rağbet görüyor. Dondurma süt kökenli bir gıda olması nedeniyle süt içerisinde bulunan bütün besin unsurlarını bünyesinde bulunduruyor. A ve B vitaminleri yönünden zengin olan dondurma, ramazanda gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Çünkü bazen iftar sonrası görülen mide yanmalarına da içerisinde süt bulunan dondurma iyi gelir."

Dayısoylu, dondurmanın sadece yaz aylarında değil yılın hemen her mevsimi gönül rahatlığıyla tüketilebileceğini vurguladı.

Kahramanmaraş'ta 3 kuşaktır dondurma üretimi gerçekleştiren işletmenin sahibi Erdal Kanbur da süt, salep ve şekerle üretilen dondurmanın besleyici içeriğe sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Eskiden padişahlar dondurmayı kuvvet macunu olarak kullanırlarmış. O yüzden gıda bakımından çok zengin bir üründür. Çocuklar ve yetişkinler için çok faydalıdır. İçerisindeki orkideden elde edilen salep ve süt sayesinde kalorisi çok yüksek bir besin maddesi. Dondurmanın besleyici değerinin yanı sıra ramazan ayında oruç tutanlara iftardan sonra yemelerini tavsiye ediyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 4285 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim