• BIST 10014.78
  • Altın 2976.723
  • Dolar 35.1352
  • Euro 36.6264
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 11 °C

Horlamadan kurtulma yolları

Horlamadan kurtulma yolları
Uzmanlar, horlamayı durdurmak için başınızı yukarı kaldırmak amacıyla yatağınızın baş kısmının altına bloklar yerleştirmenizi öneriyor.

Horlama boğazınızdaki ya da burnunuzdaki fazla dokudan veya dilinizin konumundan kaynaklanırken sayıklama ise tükürük bezlerinden gelen aşırı akış nedeniyle ortaya çıkabiliyor. Bu noktada konservatif tedaviler yardımcı olabilir ya da bu problemlere çare olabilir. Eğer bunlar işe yaramazsa, ameliyat bir başka seçenektir.

Uzmanlar, horlamayı durdurmak için başınızı yukarı kaldırmak amacıyla yatağınızın baş kısmının altına bloklar yerleştirmenizi öneriyor. Yan tarafınıza yatmak da yardımcı olabilir. Uykunuzda sırt üstü dönüyorsanız, tişörtünüzün sırt kısmına sizi rahatsız edebilecek sert bir nesne dikin. Böylece sırtüstü dönünce rahatsız olursunuz ve horlamadan uyursunuz.

Daha ciddi sorun olan uyku apneniz varsa, CPAP cihazı (düşük dirençli bir hortum ve hortumun ucundaki maske aracılığıyla hastanın üst solunum yollarına sürekli basınçlı hava verir) kullanın. Horlama uyku apnesinde yaygın olduğunu söyleyen uzmanlar, maske kullanımı sayesinde hastanın yeterli oksijen aldığını ve ağızdan nefes alma ihtiyacını bertaraf ettiğini belirtiyorlar.

Bunların yanında horlamayı önlemek için dişhekimliği cihazı olan ağız koruyucu kullanabilirsiniz. Bu aparat, havayolunuzu açık tutmak için çenenizi ve dilinizi ayarlıyor.

Sayıklamayı nasıl durdurabilirsiniz?

Bir uyku problemi olan sayıklamanın tedavisi için doktora gitmelisiniz. Çünkü sayıklamayı önlemeniz için doktorun vereceği, tükürük üretimini kontrol altına alan otonomik sistemin parçası olan parasempatik sistemi engelleyen ilaçlar kullanmanız gerekiyor. Ya da anestezi altında etkinliği 8 ay süren parotid bezinin içine botulinum A toksini enjekte ettirebilirsiniz.

Bu şekilde ilaç almak istemiyorsanız, biyo-feedback (Vücut ısısı, cilt direnci,solunum sayısı, kas gerginliğini ve kalp atım sayısını özel elektrodlar ile ölçerek kişinin bedensel duyumları ve düşünceleri arasındaki ilişkiyi görselleştiren bir düşünce teknolojisi cihazı) ve hipnozu deneyebilirsiniz. Konuşma terapisi de sayıklayan çocukların tedavisine etkili olabilir.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2686 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim