• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 8 °C

Horlama ölüm nedeni olabilir!

Horlama ölüm nedeni olabilir!
Kulak Burun Boğaz (KBB) Uzmanı Op. Dr. Haktan Ergin Bağış, “Horlama iş başarısını olumsuz etkilediği gibi ileri aşamada oksijen azlığı nedeniyle kalp krizine, hatta ölüme bile yol açabilir” dedi.

Bağış, özellikle kilolu erkeklerde daha sık rastlanılan horlama hastalığının ilerleyen yaşlarda ciddi riskler barındırdığını söyledi. Horlamanın insan yaşamına zararının yüksek sesle verdiği rahatsızlıktan ibaret olmadığına dikkat çeken Bağış, horlama nedeniyle uyuyamayan insanlarda iş veriminin düştüğüne vurgu yaptı.

Horlama sorunu olanların gecikmeden teşhis ve tedavi için sağlık kurumlarına gelmesi gerektiğini söyleyen, Bağış, horlamanın çocuklarda genellikle geniz eti veya iri bademciklerden, erişkinlerde ise burundaki kemik eğriliği, polipler veya damak sarkıklıklarından kaynaklandığını belirtti. Kilo aldıkça horlama sorununun arttığını kaydeden Bağış, şöyle konuştu:

“Aşırı kilolar boyundaki hava geçidini daha çok daraltır. Hastalarımıza bu nedenle öncelikle kilo vermelerini öneriyoruz. Fakat kilo veremeyen ve gündüz iş performansında düşüklük yaşayan hastalarda operasyon yapıyoruz. Horlama hastalığı gece uyanmalar, nefes tıkanmaları, gündüz uyuklama, yorgunluk, konsantrasyon güçlüğüyle seyreder. Bazı hastalarda bu nedenle gündüz uyuklamaları nedeniyle trafik kazası bile geçirenler oluyor. Çocuklarda ise derslerde konsantrasyon güçlüğü, gece idrar kaçırma sorunlarına sıkça rastlanıyor. Horlama tedavi edilmezse ileriki zamanlarda oksijen azlığından dolayı kalp ve akciğer sorunlarına neden olabiliyor. Ani kalp krizleri, tansiyon yükseklikleri sebepleri arasında horlama hastalığı da olabiliyor.”



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3695 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim