• BIST 10054.2
  • Altın 2717.345
  • Dolar 33.7214
  • Euro 37.2547
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 27 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 29 °C

Hindistan'da meslektaşları öldürülen doktorlardan şiddetten korunmak için yasa talebi

Hindistan'da meslektaşları öldürülen doktorlardan şiddetten korunmak için yasa talebi
Hindistan'da bir kadın meslektaşlarının 9 Ağustos'ta hastanede tecavüze uğrayıp öldürülmesini protesto eden doktorlar, sağlık çalışanlarının şiddetten korunması için daha sıkı yasa çıkarılmasını talep etti.

Doktorlar, görev başındaki sağlık görevlilerine yönelik her türlü saldırının kefaletle serbest bırakılmayı gerektirmeyen bir suç haline getirilmesini istedi.

Meslektaşlarının tecavüz edilip öldürülmesine tepki göstererek ülke genelinde süresiz grev kararı alan doktorlar, başkent Yeni Delhi'de Sağlık Bakanlığı önünde toplandı.

Doktorlar, ellerinde "Geciken adalet reddedilen adalettir" yazılı pankartlar taşıdı. Sağlık personelinin şiddetten korunması için daha güçlü yasalar çıkarılmasını talep eden doktorlar, görev başındaki sağlık görevlilerine yönelik her türlü saldırının kefaletle serbest bırakılmayı gerektirmeyen bir suç haline getirilmesini istedi.

Hipokrat yeminleri gereği hasta bakmaya devam edeceklerini belirten doktorlar, bakanlık önünde bekleyen hastaları ücretsiz ayakta tedavi etmeye çalıştı ancak polislerin engeliyle karşılaştı.

Hindistan hükümeti ise greve giden doktorlardan görevlerine geri dönmesini isteyerek taleplerin incelenmesi için komite kurulacağını belirtti.

- Ne olmuştu?

Batı Bengal'in Kalküta'daki RG Kar Tıp Koleji'nde çalışan 31 yaşındaki kadın doktor, 9 Ağustos'ta 36 saatlik vardiyasının ardından çalışanlara ayrılan dinlenme odası olmadığı için seminerlerin yapıldığı bir odada uyumuştu. Ertesi sabah meslektaşları, kadının cansız bedenini yarı çıplak ve vücudunun çeşitli yerlerinde ağır yara izleriyle bulmuştu.

Hastanede gönüllü çalışan Sanjoy Roy isimli bir görevli konuyla ilgili olarak gözaltına alınmıştı. Ancak "örtbas ve ihmal" suçlamalarının ardından vaka, yerel polisten Merkezi Soruşturma Bürosuna (CBI) devredilmişti.

Olayla ilgili eyaletteki birçok kentte ve Kalküta şehrinde binlerce kişi, sosyal medyadaki çağrılar üzerine bir araya gelmişti. Kalküta'nın 100 noktasında gösteriler düzenlenirken Yeni Delhi, Haydarabad, Mumbai ve Pune gibi şehirlerde de olay protesto edilmişti.

Ülke genelindeki çeşitli şehirlerden çok sayıda doktor, meslektaşlarının tecavüze uğrayıp öldürülmesi sebebiyle süresiz grev kararı aldıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim