FAZLA PROTEİN TÜKETİMİ ERKEN YAŞLANDIRIYOR
- Protein diyetlerinde, vitamin ve mineral yerine yağ alınıyor! Hızlı kilo kaybı nedeniyle kaslarda zayıflama ve metabolizmada yavaşlama görülüyor. Ciddi boyutlarda su ve kas kaybı olabileceği için egzersiz yapanlar uygulamamalıdır.
- Posa, vitamin ve mineral içeren sebze ve meyveler az miktarda tüketilmektedir.
KANSER RİSKİNİ ARTIRIYOR
- Her gün 100 gram et veya 50 gram işlenmiş et tüketimi (protein ağırlıklı diyetlerde bu miktar çok daha fazladır) başta kolon kanseri, tip2 diyabet, kalp-damar hastalıkları, böbrek sorunları, karaciğer yağlanması ve erken yaşlanma riskini artırmaktadır.
- Kırmızı et, yumurta gibi hayvansal protein içeren besinler, kolesterolü yükselterek kalp hastalıklarına davetiye çıkarmaktadır. Bunların kötü kolesterol LDL'yi yükselttiği de bilinmektedir.
1.5 KİLODAN FAZLASI KARACİĞERİ YORAR
- Diyet programları, haftada en fazla bir kilo verecek şekilde planlanmalıdır. Haftada 1.5 kilo ve üzeri olacak şekilde hızlı kilo vermek; karaciğer yağlanması yapabilir! Hızlı kilo kaybının, safra taşı oluşumunu tetiklediği, kalp de dahil olmak üzere tüm kas dokularını yıpratabileceği bilinmektedir. Hızlı kilo kaybına neden olacak diyetler, sağlık dengesini bozmamak için önerilmemektedir.
DAMAR SERTLİĞİ YAPABİLİR
- Protein diyeti yapanlarda; gut, damar sertleşmesi, yüksek kolesterol, kalp damar hastalıklarına yatkınlık ortaya çıkar. Bu durum ölüm riskini artırır. Kolesterolü yüksek bireyler, asla aşırı miktarda et ve yumurta yememelidir.
EKMEK YERİNE CEVİZ YENMEZ
- Ekmeksiz diyet olmaz. Ekmek, mısır, patates ile bazı meyve ve sebzeleri az tüketmek, vitamin eksikliğine neden olur. B1, B6, Folik asit ve magnezyum eksikliği, vücudun sağlığını ve yaşam kalitesini düşürür.
- B grubu vitaminlerin eksik alımı, bilişsel fonksiyonlar ve stres düzeyini olumsuz etkiler. Düşük karbonhidrat alımı metobolik açıdan sakıncalıdır.
- Ekmek yerine yağ ve protein içeren ceviz tüketilmesi uygun değildir. Düşük karbonhidratlı diyet için önerilen ceviz; yüksek yağ içermekte ve dengeli beslenme için kullanılabilecek bir öğün yerine geçmemektedir.