• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 9 °C

Her üç kadından birinde mutlaka görülüyor.

Her üç kadından birinde mutlaka görülüyor.
Her üç kadından birinde mutlaka görülüyor. Peki buna nasıl engel olabiliriz? Vücutta oluşan çatlakların cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki,..

Hamilelik ve sık kilo alıp vermek vücut çatlaklarına neden oluyor.
Vücutta oluşan çatlakların cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluştuğunu ifade eden Uzman Doktor Sibel Ünlü İskit, her 3 kadından birisinde görülen vücut çatlaklarının en çok karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görüldüğünü ve bu duruma sık kilo alıp vermek ve hamileliğin neden olduğunu söyledi.

Neredeyse her 3 kadından birinde görülen cilt çatlakları, sık sık kilo alıp verme dönemleri ve hamilelik sırasında ortaya çıkıyor. Cildiye Uzmanı Dr. Sibel Ünlü İskit, her kadının hayalinin pürüzsüz bir cilt, estetik bir vücut olduğunu, ancak çeşitli etkenlerle cildin sağlığını kaybedebildiğini ve cilt dokusunun zayıf düşebildiğine dikkati çekti. İskit, cilt dokusunun zayıf düştüğünde ise ortaya çıkan başlıca sorunlardan birisinin de cilt çatlakları olduğunu kaydetti. Çatlakların cildin aşırı gerilmesi sonucu derideki elastik dokunun kırılması ile oluştuğunu anlatan İskit, "Başlangıçta kırmızı ile mor arası bir renkte olan büyüklü, küçüklü bu çizikler zamanla deri renginden açık bir renge dönüşüyor. En çok, karın, kalça, baldırlar ve göğüslerde görülen çatlakların oluşumuna önemli kilo değişimleri, hamilelik, obezite,(şişmanlık), hızlı büyüme, sık ağırlık kaldırma, kortizonlu ilaç kullanımı gibi durumlar neden oluyor. Cilt yapımız çatlakların oluşma olasılığında çok etkili; kimi ciltler diğerlerine göre daha dayanıksız olabiliyor. Örneğin, çok açık renkli ciltler çatlak oluşumuna daha yatkın" dedi.

ÜÇ KATMANDAN OLUŞAN CİLT ÇOK HASSAS
Doktor Sibel Ünlü İskit, çatlakların oluşum nedenlerini şöyle açıkladı: "Cilt, üst üste sıralanmış 3 katmandan oluşuyor. Bunlar Epidermis, derm ve hipoderm. Derm, gerçek bir yorganı andırıyor. İçerdiği lifler sayesinde, cildin temel çatısını oluşturuyor. Demet şeklindeki kolajen lifleri, cildin dayanıklılığını, diriliğini ve yapısal bütünlüğünü sağlıyor. Daha ince olan elastin lifleri, kolajen lifleriyle birlikte gerçek bir ağ oluşturuyor ve cildin elastikiyetinde önemli bir rol oynuyor. Eğer kolajen ağları düzensizleşir ve elastik lifler koparsa, cildi sıkılaştıran tüm yapı yıkılıyor ve cilt, yaraya benzer çizgili bir hal alıyor, çatlaklar oluşuyor."

MASAJ YAPIN LOSYON VE YAĞ KULLANIN
Çatlaklara engel olabilmek için karın, göğüs ve bacakları esnemeye alıştırmak gerekli olduğuna değinen Sibel Ünlü İskit, çeşitli losyon ve yağların cildin esnemesine yardımcı olabildiğine ve bölgelere masaj yapılması ile dolaşımının hızlandıracağı ve böylece çatlaklara karşı koruyucu olabileceğini vurguladı. Ayrıca dengeli beslenmek ve bol su içmek de cildin sağlıklı bir yapıya sahip olmasında ve kendini korumasında önemli bir faktör" diye konuştu.

TEDAVİ İÇİN NELER YAPILMALI?
İster yeni başlamış olsun ister üzerinden yıllar geçmiş olsun tedavi olasılığının mevcut olduğunu dile getiren Doktor Sibel Ünlü İskit, tedavide belirli aralıklarla seanslar halinde yapılan uygulamaların düzelmeyi sağladığın belirterek, "Lazer, mikrodermabrazyon ve karboksiterapi ile çok iyi sonuçlar alınmaktadır. Özellikle de tatile çıkmadan hemen önce başlamak yerine önceden başvurup tedaviyi planlamak ve yaza istediğimiz formda girmek mümkün" dedi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3225 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim