• BIST 9447.97
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Her iki kişiden birinin saçı dökülüyor

Her iki kişiden birinin saçı dökülüyor
Kadın ve erkeklerin en önemli doğal süsü saçta, özellikle sonbahar gibi mevsim dönüşlerinde dökülme sıklıkla görülüyor. Günde 100-150 tele kadar olan saç dökülmesinin normal olduğunu söyleyen uzmanlar, sonbaharda bu sayının daha da artabileceğini belirtti

Normalde 100-150 tele kadar olan saç dökülmesi, sonbaharda hava değişimi, azalan nem oranı, rüzgar ve düzensiz beslenme gibi etkenlerle daha da artabiliyor.

Bulaşıcı hastalığın ilacı su ve sabun

Bu durumun mevsimsel olduğunu belirten uzmanlar sonbaharda dökülen saçların yerine, kış aylarında vücudun soğuğa adapte olmasıyla beraber yenilerinin çıkacağını söyledi.

SIK FÖN ÇEKİLMESİ VE SAÇLARI ÇOK SIKI TOPLAMA DA SAÇ DÖKÜLMESİ SEBEBİ OLABİLİR

Uzmanlar, saç dökülmesinin sebeplerini şu şekilde açıkladı: “Saç dökülmesinde genetik faktörlerin rolü çok önemli olmakla birlikte başka sebepler de vardır. Bunlar; tiroid bezi hastalıkları, hamilelik, menopoz sonrası dönem ve diyabet hastalığı gibi endokrin hastalıklar, biotin, demir, protein, çinko eksikliği, kalori kısıtlayıcı diyetler gibi beslenme bozuklukları, doğum kontrol hapları, bazı mantar ilaçları, yüksek doz A vitamini gibi bazı ilaçlar, anemi, cerrahi işlemler, kanser, karaciğer hastalıkları, enfeksiyon hastalıkları gibi sistemik hastalıklar, psikolojik stres ve boya, perma gibi bir takım kimyasal işlemlerdir. Bunun dışında sık fön çekilmesi, kötü fırçalama, saçları çok sıkı toplama da saç dökülmesinin sebebi olabilir.”

'Tüp bebek’ SGK’dan çıkarılsın

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim