• BIST 9267.01
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Havucu çiğneyerek yemek daha faydalı

Havucu çiğneyerek yemek daha faydalı
Havucun çiğneyerek yenilmesinde her bir ısırılmada beynimize farklı mesajlar iletildiği belirtildi. Havuç, ısırılırken,..

Havucun çiğneyerek yenilmesinde her bir ısırılmada beynimize farklı mesajlar iletildiği belirtildi. Havuç, ısırılırken, ön dişlerle kopartılırken, azı dişlerde çiğnenirken hem dil, hem diş hem damak üzerindeki birbirinden farklı akupunkturel noktalar yoluyla beyindeki iletişimlere katkı sağlıyor.

Havucu ön dişlerle koparırken akupunkturel uyarı kalbe fayda sağlarken yan dişlerle çiğnendiğinde kalın bağırsaklara fayda sağlıyor.

Akupunktur Uzmanı Dr. İsmail Maraş, havucu azı dişleriyle çiğnediğimizde bel ağrılarına olumlu etki ettiğini söyledi. Dr. Maraş, ağızda iki taraflı çiğnediğimiz zaman vücudun, sindirim, dolaşım, boşaltım gibi tüm sistemlerine yönelik uyarılar da dişlerdeki akupunkturel noktalar sayesinde gerçekleşiyor" dedi.

Dr. Maraş, dişlerdeki bu tür akupunkturel noktaların uyarılmasının fındık, leblebi, badem gibi sert yemişlerin ısırılmasıyla da sağlandığına dikkat çekti. Dr. Maraş, havucun çiğnenerek yenmesinin diğer faydaları hakkında da şu açıklamalarda bulundu: "Havucun çiğnenerek yenmesiyle ayrıca diş etleri güçleniyor, diş kanamaları azalıyor, koku ve tat merkezleri uyarılıyor ve gelişiyor. Havuç, karaciğerde yağlanmayı azaltıyor. Havucu çiğneyerek yemek varislerin azalmasına, hemoroidin azalmasına katkı sağlıyor.

Bütün bunlar dişimizdeki değişik akupunktur noktalarının uyarılmasıyla yapılmış oluyor. Hepsinden ayrı olarak dişlerin beyazlaması konusunda da havuç doğal mekanik temizleme sağlayan bir besin oluyor. Çiğneme esnasında besinler, mide için öğütülürken aynı zamanda diş, damak ve dildeki akupunkturel noktalarla öğütülen besin hakkında (Genetik yapısı, vitamini, minerali gibi özellikleri) beyne sürekli besin kodlu değişik mesajlar gönderilmiş oluyor."

Akciğer kanserine karşı en etkili besinlerden birinin havuç olduğunu anlatan Maraş, şunları söyledi: "Menopoz sonrası dönemi kolay atlatmada en etkili besinlerden biridir. Kalbin en iyi dostlarından biridir. Kolesterol düşürmede ilk akla gelmesi gereken besinlerdendir. Vücudun gıda zehirlenmelerine karşı direnç göstermesine sebep olur. İçindeki lif oranı sebebiyle sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlığa iyi gelir. Kaynatılıp suyu içildiğinde de ishale karşı iyi gelir. Sindirimi
kolaylaştırır. Gaz giderir. İdrar söktürür. Adet günlerinde sancıyı azaltır. Afrodizyak etkisi vardır."

Şeker hastalarının yüzde 80'inin rahatlıkla havuç yiyebileceği belirtildi. Çünkü, şeker hastalarının genellikle çoğunun şekeri 200'den aşağı olanlardır. Diğer kimseler havucu gün aşırı birer tane yiyorsa, şeker hastası da kendi oranına göre yarım veya çeyrek havuç yiyebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2683 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim