Havaların aniden soğuması nedeniyle özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlar solunum yolu hastalıkları şikayetiyle hastanenin yolunu tutuyor. 69 yatak kapasitesi bulunan Sivas Numune Hastanesi göğüs hastalıkları servisinde boş yatak kalmadı.
Toplamda 26 servis ve 524 yatakla vatandaşa hizmet veren Numune Hastanesi'nde bugünlerde solunum yolu hastalıkları yoğunluğu yaşanıyor. Grip, zatürre ve bronşit gibi şikayetlerle göğüs hastalıkları servisine giden ve yatarak tedavi olmak isteyen vatandaşlar, servisin tamamen dolu olması nedeniyle ayakta tedavi edilmeye çalışılıyor. Hastane yetkilileri göğüs hastalıkları servisinde 69 yatak olduğunu ve bu yatakların da tamamen dolu olduğunu belirtti. Hastanenin fiziki yapısı itibariyle servisin genişletilmesinin neredeyse imkansız olduğunu belirten hastane yetkilileri, vatandaşları, grip, zatürre, bronşit ve sinüzit gibi hastalıklara karşı dikkatli olmalarını konusunda uyardı. Havaların aniden soğumasıyla birlikte kış hastalıklarının da ortaya çıktığını hatırlatan yetkililer, bir solunum yolu enfeksiyonu olan grip hastalığının yaşlılar ve kronik hastalığı olanlar ile bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül olabildiğini vurguladı. Hastalıktan en önemli korunma yönteminin grip aşısı olduğunu belirten yetkililer grip hastalığının en yaygın komplikasyonunun ise zatürre gelişimi ihtimali olduğunu belirttiler.
AŞIDAN KORKMAYIN
Hastane yetkilileri özellikle kronik hastalığı bulunan yaşlı vatandaşların kesinlikle grip aşısı olması gerektiğini belirterek, "Vatandaşların aşıdan korkmasına gerek yok." diye uyarıda bulundu.
Sonbaharda artan bu tip hastalıklardan korunmak için vücut direncini arttırmanın gerektiğini kaydeden yetkililer, "Mevsimsel hastalıklardan korunmak için, iyi beslenme, vitamin destekleri, düzenli uyku, spor ve mevsim şartlarına uygun giyinmek bilinen ama etkili yollardır. Enfeksiyonu olan kişilerin solunum yolu temasının engellenmesi, maske kullanmak, evde istirahat ederek kalabalık ortamlardan uzaklaşılması, hapşırma sırasında ağız ve burunun kağıt mendille kapatılması ve ellerini sık sık yıkayarak mikropları çevresindekilere kirli ellerle bulaştırmaması en önemli korunma yoludur. Bu sayede özellikle kalabalık bölgelerde hastalığın yaygın hale gelmesi engellenebilir." diye konuştu.
Star Gündem