• BIST 10075.17
  • Altın 3016.913
  • Dolar 35.3654
  • Euro 36.3831
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 11 °C

'Hastanemiz hakkındaki iddialar tamamen asılsızdır'

'Hastanemiz hakkındaki iddialar tamamen asılsızdır'
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Serdar Sarıfakı, son zamanlarda medyada, yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nöroloji Uzmanı Serdar Sarıfakı, hastanenin acil servisine Mart 2012'den itibaren başvuran Suriyeli hastaların oranı yüzde 16 olduğunu ifade ederek, "Mart 2012'den itibaren hastanemiz polikliniklerine başvuran Suriyeli hastaların oranı yüzde 11'dir. Suriyeli hastalar; Mayıs 2014 tarihinde hizmete açılan 6 poliklinikli, 50 yataklı pefabrik ek hizmet binasına başvurmakta olup, muayene ve tedavi süreci burada devam etmektedir. Hastanemizin bu bölümünde sadece Suriyeli hastalar yatırılmaktadır. Kilis Devlet Hastanesi ana hizmet binasına başvuran Suriyeli hasta sayısı toplam hasta sayısının sadece yüzde 9'luk bir oranını oluşturmaktadır. Mayıs 2015' de hizmete açılan yeni acil servisimizde triaj uygulaması ve yeşil alan poliklinik muayenesi yapılmakta olup, yaklaşık 50 yataklı gözlem odaları (erkek, bayan, çocuk), 20 yataklı sarı alan muayene alanı, enjeksiyon odası, alçı odası, pansuman odası, resüsitasyon odası, travma odası, cerrahi müdahale odası, laboratuvar ve röntgen birimleri bulunmakta olup, toplam 1650 metrekare (eski acil servis 650 metrekare) alan üzerinde hastalara hizmet vermektedir.Yoğun Suriyeli hasta girişi olması durumunda ayrı gözlem odaları oluşturulmuş ve Türk hastaların muayene esnasında mağdur olmamaları için gerekli önlemler alınmıştır."

Yeni acil servisimiz Bakanlığın kalite standartlarında hizmet verdiğini ifade eden Sarıfakı, "Ek hastane binasının açılması ile Türk ve Suriyeli hastaların doğum servisleri ayrılmıştır. 2012 Mart ayından itibaren Türk ve Suriyeli doğum oranları başa baş gitmektedir. Eğitimli yardımcı sağlık personeli ve aktif çalışan 6 kadın doğum uzmanımız tarafından doğum salonunda hastaların sağlık hizmetini en iyi şekilde almasına yönelik tedbirler alınmıştır.Ek binamızın açılmasıyla birlikte cerrahi servislerin yatak kapasitesi 56' dan 84'e çıkarılmış olup, doluluk oranı yüzde 76'larda seyretmektedir. Dolayısıyla cerrahi servisler ihtiyaca cevap vermektedir.2015 yılı ilk 6 aylık dönemde erişkin yoğun bakım yatak doluluk oranımız % 83,5, yeni doğan yoğun bakım yatak doluluk oranımız ise yüzde 76,7 oranındadır. Bu oranlar Bakanlığımızın kalite standartlarına uymaktadır.33 yataklı yoğun bakım ünitesi (24 erişkin yoğun bakım yatağı, 9 yeni doğan yoğun bakım yatağı) ve 6 yataklı palyatif bakım merkezi yardımcı sağlık personeli atamasını müteakiben hizmete açılacaktır.Hastanemizde 5 olan ameliyathane oda sayımız 2 ay içerisinde 7'ye çıkartılacaktır.Böylelikle normalden yüksek olan ameliyat masası doluluk oranlarımız düşecek ve hastalarımıza daha nitelikli hizmet sunulacaktır.'

Mart 2012'de hastane yatak sayı 164 iken Suriyeli hastaların hastaneye başvurularının artmasından sonra 194'e,Mayıs 2014'de 50 yataklı prefabrik hastanenin açılmasıyla birlikte 240'a çıkartıldığını ifade eden Sarıfakı, "Mayıs 2015'de 115 yataklı yeni ek hastane binasının açılmasıyla birlikte nitelikli yatak planlaması da yapılarak hastanemizin yatak sayısı 321 olarak tescil edilmiştir.Hastanemizdeki yatak artışına paralel olarak 30 Ocak 2015'de KPSS Yardımcı Sağlık Personeli atamaları için Bakanlığımızdan 50 hemşire, 10 ebe, 10 veri hazırlama memuru, 10 sağlık memuru, 10 sağlık teknikeri, 7 röntgen teknisyeni, 5 anestezi teknisyeni vs. talebi yapılmıştır. Ancak hastanemizin kabulü ve tescilinin Mayıs ayında yapılması, KPSS planlamasının ise Mart ayında yapılması sebebi ile Bakanlığımız tarafından personel ihtiyacı karşılanamamıştır. Bakanlığımızdan 45 hemşire, 5 ebe ve 2 anestezi teknikeri, Palyatif Bakım Merkezi için 8 hemşire tekrar talep edilmiştir. Ayrıca Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'ndan 20 hemşire, 5 ebe, 5 ilk ve acil yardım teknisyeni geçici görevlendirilmesi için talepte bulunulmuştur. Bakanlığımız Suriyelilerin Kilis'e geldiği Mart 2012'den itibaren özellikle tabip atamalarında ilimize pozitif ayrımcılık yapmıştır. Hastanemizde 1 olan acil tıp uzmanı sayısı 5'e, 3 olan anestezi uzmanı sayısı 6'ya, 3 olan çocuk hekimi sayısı 5'e, 3 olan genel cerrahi uzmanı sayısı 5'e, 4 olan iç hastalıkları hekim sayısı 6'ya, 3 olan kadın hastalıkları ve doğum uzmanı sayısı 6'ya, 2 olan radyoloji uzmanı sayısı 4'e, 3 olan ortopedi uzmanı sayısı 5'e 8 olan pratisyen hekim sayısı 23'e, çıkarılmıştır. Ayrıca hastanemizde kadrosu bulunmayan gastroentereloji, nefroloji, endokrin uzmanları kadrosu tahsis edilmiş ve atamaları yapılmıştır. Hastanemizde uzman hekim ve pratisyen hekim sayıları ilgili hiçbir sıkıntı bulunmamaktadır.Hastanemiz yataklı servislerinde gündüz mesaisinde yeteri kadar (4-6) hemşire, gece nöbetlerinde 2' şer hemşire, acil serviste ise her vardiyada 7-8 hemşire ile hizmet verilmektedir. "

Kilis Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Nöroloji Uzmanı Serdar Sarıfakı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eylül 2014'de 50 yataklı prefabrik hastane ve 115 yataklı ek hizmet binası için 64 hizmet personeli (tercüman, bilgi işlem, temizlik, güvenlik, mutfak) alınmasına kurumumuz tarafından izin verilmiş ve 1 Ocak 2015' den itibaren personel alımları gerçekleşmiştir. 2012 Mart ayından itibaren ilimizde sağlık yatırımları artmış; tefrişatıyla 6.000.000 TL' e 50 yataklı prefabrik hizmet binası, 20 milyon TL'ye 115 yataklı ek hizmet binası yapılmıştır. Ayrıca 18 kapasiteli diyaliz ünitesi 38 üniteli hale getirilmiş ve bu yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olmuştur. 5 milyon TL'ye 4 bin 600 metrekare arsa Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yapılmak üzere kamulaştırılmıştır. Yeni ADSM yapımı için gerekli izinler alınmış, 2016 yılı yatırımlarına dahil edilmiştir. 3 yıl içinde yaklaşık 10 milyon TL değerinde tıbbi cihaz alımı yapılmıştır. Yaklaşık 2 milyon 500 bin TL'lik anjio cihazı bakanlığımız tarafından hastanemize verilmiş ve hastanemize kurulumu sağlanmıştır. Yaklaşık 500 bin TL maliyetle Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi yapılmış ve Kilis halkının hizmetine sunulmuştur. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve Genel Sekreterlik hizmet binası için ödenek temin edilmiş, arsa araştırması yapılmaktadır. Tıbbi malzeme, tıbbi cihaz, yatırımlar ve personel talepleri hususunda verdikleri desteklerden dolayı Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza, Kamu Hastaneleri Kurum Başkanımıza, Valimiz Sayın Süleyman Tapsız'a ve Milletvekillerimize teşekkür ederiz. Kilis halkına daha kaliteli sağlık hizmeti vermek için yoğun bir şekilde çalışmaktayız. Sağlıkla ilgili yapmış olduğumuz yeni uygulamalar, yeni hizmet binaları, yeni tıbbi cihaz ve tıbbi malzeme alımları bunların göstergesidir. Palyatif Bakım Merkezi, Anjiyo Ünitesi, Onkoloji Hizmet Birimi, yeni Erişkin ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi ve 2 yeni Ameliyathane Ünitemiz 2015 yılı sonuna kadar hizmet vermeye başlayacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2797 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim