• BIST 9695.59
  • Altın 3064.017
  • Dolar 35.4805
  • Euro 36.6015
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 13 °C

Hastane hastane dolaşmaya son

Hastane hastane dolaşmaya son
Yaralıların hastane hastane dolaştırılmasının önlenmesi için, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü çalışma başlattı. Projeye göre yaralılar, uygun yoğun bakım olanakları ve personeline sahip hastaneye zaman kaybetmeden ulaştırılarak, yolda ölümler önlenecek.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği (İKKH), her türlü kaza, yanık ve suda boğulmalarda yaralananların hastane hastane dolaştırılmadan uygun yoğun bakım olanakları ve personele sahip hastaneye sevkini sağlayacak projeyi hayata geçiriyor.

Türkiye'de ilk kez uygulanacak projeyle yaralıya ulaşan acil servis ekibi travma derecesini komuta merkezine bildirilecek ve komuta merkezinden gelen karar doğrultusunda yaralının zaman kaybetmeden en uygun hastaneye götürülmesi sağlanacak.

Zaman kaybı önlenecek

İzmir Sağlık Müdür Yardımcısı ve 112 Ege Bölge Koordinatörü Dr. Turhan Sofuoğlu, başta trafik kazaları olmak üzere pek çok kazanın özellikle genç nüfusu tehdit ettiğini söyledi.

Kazalarda çok sayıda genç hayatını kaybederken, pek çoğunun yaralandığını, sakat kalanlar olduğunu belirten Sofuoğlu, "Kaza bir ilçede olmuşsa yaralılar o ilçenin hastanesine götürülüyor. Ama o hastane yetersizse yaralı bu sefer farklı bir hastaneye sevk ediliyor. O hastane de yeterli değilse, kent merkezinde bulunan bir hastaneye sevk oluyor. Çok önemli zamanlar yolda kaybediliyor. Biz bu projeyle yolda kaybedilen zamanın önüne geçmeyi planladık. Bu çalışmayla yaralı sağlık sistemine çok daha çabuk ulaşacak. Böylece yaralı hastaneye ulaşmadan ekip ve altyapı olanakları hazır olacak" dedi.

"600-700 kişinin hayatı kurtulacak"

İKKH Genel Sekteri Prof. Dr. Osman Nuri Dilek ise Türkiye'de ev, işyeri ve yollarda meydana gelen kazalarda özellik genç nüfusun hayatını kaybettiğini söyledi. Projeyle yaralının en son gideceği hastaneye ilk önce götürülmesinin amaçlandığını söyleyen Prof.Dr. Dilek, şöyle konuştu:

"Bu proje kapsamında hastanelerin sınıflandırılması yapıldı. 112 kazanın olduğu yere gelecek ve gerekli tespiti yapacak. Acil servis ekibi yaralının travma derecesine göre komuta merkezine bildirecek. Komuta merkezinden gelen karar doğrultusunda yaralının uygun hastaneye götürülecek.

Başlangıçta İzmir'in Kuzey bölgesindeki 112 ambulansları ve kamu hastaneleri projeye dahil edilmişken, görülen ilgi üzerine İzmir'in Güney Hastaneleri ve Manisa ili ve Üniversite hastaneleri de projeye dahil edildi.

Yılın ikinci yarısında projenin eğitim faaliyetlerine ve bölgesel uygulamalarına, daha sonra da Sağlık Bakanlığı'nın onayı ile diğer illere yaygınlaştırılmaya başlanacak. Tüm ülkede uygulanması planlanan projeyle ile 600-700 kişinin hayatını kurtarabiliriz." 



Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3733 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim