• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Hastaların Çilesi Olan ’Taşlar’ Üroloji Uzmanına Koleksiyon Oldu

Hastaların Çilesi Olan ’Taşlar’ Üroloji Uzmanına Koleksiyon Oldu
Samsun'da bir üroloji uzmanı, farkındalık oluşturmak amacıyla 22 senede hastalarından çıkardığı mesane ve böbrek taşlarından koleksiyon yaptı.

Samsun'da bir üroloji uzmanı, farkındalık oluşturmak amacıyla 22 senede hastalarından çıkardığı mesane ve böbrek taşlarından koleksiyon yaptı.

Samsun Büyük Anadolu Hastanesi doktorlarından Üroloji Uzmanı Opr. Dr. Mümin Temel, 2002 yılından bugüne kadar gerçekleştirdiği ameliyatlarda aldığı onlarca böbrek ve mesane taşını koleksiyona dönüştürdü. Opr. Dr. Mümin Temel, böbrek veya mesane taşlarının büyük boyutlara ulaşabildiğini göstermek amacıyla koleksiyonu kendisine tedaviye gelen hastalara gösteriyor.

"En büyük 13 santim, en küçük 4 milimetre"

Koleksiyonla ilgili bilgi veren Dr. Temel, "2002 yılında uzman oldum. Balıkesir SSK Hastanesine tayinim çıktı. O dönemde açık ameliyatlar daha yaygındı. Henüz endoskopik cerrahi böbrek içinde ilerlememişti. Açık ameliyatlar ile taşları alıyorduk. Hastalarımın müsaadesi ile bu şekilde bir koleksiyon yaptım. Bu koleksiyonu hastalara gösteriyorum. Bunu farkındalık oluşturmak için yapıyorum. Çoğu insan taşların bu kadar büyüyebileceğini bilmiyor. Ağrı, sızı oluşturmadan uzun dönemde büyük boyutlara ulaşabiliyor. Hatta farkına varmadan böbrek kayıplarına bile neden olabiliyor. Mesane taşları içinde 7 santimetre olanı var. Böbrek için ise tamamen bütün böbreği doldurarak böbrek bitirmiş olan taş gruplarımız da var. Bunlar da 13 santimi bulan taşlardı. Bu taşların ayrı ayrı hikayeleri var. Istırabı olanlar var, farkında olmayanlar var. Hastalar ameliyattan sonra taşları görünce çok şaşırıyor, büyüklüğüne inanamıyor" dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 472 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim