Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bakanlık olarak Tam Gün Yasası ile ilgili hazırladıkları torba kanunun yoğun gündem nedeniyle Meclis gündemine gelemediğini söyledi.
Tam gün ile ilgili yasanın ekim ayında Meclis gündemine geleceğini belirten Müezzinoğlu, “Tam Gün'deki temel bakış açımız, özellikle üniversiteleri ilgilendiren kısmı; üniversite hocalarımız, bütün çalışmalarını üniversitesinde yapmalı ya da üniversiteden ayrılmalı. Özel sektör veya muayenede çalışabilir. Mesaisinden sonra, saat 5'ten sonra ya da hafta sonu, gece, hangi mesaiyi uygulamak istiyorsa, üniversite yöneticileri, hocalarımıza bu anlamda imkan tanıyacak, hastalarımızdan da mesai sonrası katılım payı almak kaydıyla, belli şartlarda hizmet verebilecek.” dedi.
Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, üniversite, kamu ve özel sektör sağlık çalışanları ile iftar yaptı. Ankara ATO Congresium’da gerçekleştirilen iftar programında konuşan Müezzinoğlu, sağlıkta iftar buluşmaları kapsamında Ankara ve İstanbul’da sağlık çalışanları ile bir araya geldiklerini söyledi. Millet olarak insanların birbirini sevme ve birbirine değer vermesi gerektiğine inandığını belirten Müezzinoğlu, “75 milyon insan olarak birbirimizi ne kadar çok seversek o kadar iyi bir toplum olacağız. Dünyanın bugün en çok ihtiyacı olan barış huzur adalet ve hakça paylaşım.” diye konuştu.
Aile hekimliğini ve koruyucu sağlık hizmetlerini daha ileriye taşımak için çalışmalar yürüttüklerini anlatan Müezzinoğlu, “Başarılı sonucu tıp fakültelerimizin ve hocalarımızın verdiği bilgi birikimi ve sağlık alanında bize eğitmelerinin getirdiği başarının sonucudur. İyi yönetmek kadar iyi yetişmiş insanın da önemi var. Bugün sağlıkta 130 bin hekim, 200 bin hemşiremiz ile dünyaya örnek gösterilen bir sağlık sunumunu başardıysak birinci pay bizlerin ve bizleri yetiştiren hocalarımızındır. 2023 ve 2071 hedefleri olan bir Türkiye. Üniversite ve tıp fakültelerimizi daha dinamik hale getirmeliyiz. Üniversitelerimizin birinci önceliği eğitim. Bilimsel araştırma ve geleceğin sağlık alanında öncü olacak bir yol haritasını benimsemeli.” ifadelerini kullandı.
HOCALARA AKŞAM 5'TEN SONRA MESAİ İMKANI
Tam Gün Yasası'nın iptal edilen boyutları olduğunu ve konu ile ilgili mahkeme kararları bulunduğunu belirten Müezzinoğlu, sözlerine şöyle devam etti:
“Meclis'e getirip yasalaştıramadığımız bir torba kanun var. İnşallah ekim ayında Meclis açılır açılmaz ilk bir hafta görüşeceği ilk yasa tasarısı olacak. Tam günde kamuoyu nasıl bir yol izleyeceğiz diye bazen rektörler bazen dışarıdaki arkadaşlarımız bu belirsizlik dönemi ile ilgili bilgi istiyor.
Üniversitelerdeki hocaların bütün emeklerini, birikimlerini ve mesailerini üniversite ile birlikte götürmelerini istiyoruz. Hocalarımız saat 5'ten sonra cumartesi-pazar günün herhangi bir vakti daha çok çalışmak istiyorlarsa, daha çok performans göstermek istiyorlarsa, benim enerjim var, ben üretiyorum, ben bu üretimimi yine topluma sunmak istiyorum derlerse kanunumuz Meclis'te yasalaştıktan sonra, 5’ten sonra 24 saat yine üniversitelerinde devam edecekler.
Gerek Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre, gerek katılım paylarından ilave ek ücret alacaklar. Maddi gelirleri anlamında emeklerinin karşılığını alacaklar. Gündüz gösterdikleri performans kadar mesai sonrası da hakları doğacak ücret anlamında, döner sermaye ve ek ödemeleri ay sonu tam gün mesaisinde ne kadar elde edişi varsa mesai sonrası da o kadar bir hak ediş imkanı doğacak.”
Üniversite hocalarının fakültelerinde kalmalarını istediklerini ifade eden Müezzinoğlu şöyle devam etti: “Hocalarımız üniversitelerin hocaları. Hoca sıfatını o üniversitede aldılar o üniversiteler onları o noktaya taşıdı. Hocalarımıza dışarıda da olağanüstü ihtiyacımız var, vakıf ve özel üniversiteler de olabilir. O zaman üniversite yönetimlerine yetki veriyoruz. Üniversitedeki öğretim üyesi kadrolarının yüzde 5’i kadar yetki veriyoruz.
Ankara’da bir organ nâkli yapan hocaya Afyon’da ihtiyaç vardır. Üniversite yönetimi belirli bir sözleşme kapsamında bir yılı aşmayacak şekilde onlara sözleşmeli eğitim ve uygulama hakkı veriyoruz. Tam gün nedeniyle dışarıda kalan hocalarımız var. Bunların bilgi birikimine ihtiyacımız var. Üniversitelerimizin yönetimi kadronun yüzde 5’ini dışarıdan istihdam edebilir ve sözleşmeli olarak hizmet alabilirsiniz.”
Sağlıkta şiddet konusunda son zamanlarda hakimlerin daha cesur ve caydırıcı kararlar verdiğini anlatan Müezzinoğlu, “Yasal düzenleme ile kanun tasarımızda var, şiddet uygulayanlara karşı ister özelde olsun ister kamuda olsun tutuklama yetkisi veriyoruz.
Sağlıkta hekim ve hasta arasına çok güvenlik koymak mümkün değil, bu mesleğin özelliğini de çok fazla kanunlarla, güvenlik güçleri ile değil toplumun bilinçlenmesi ile daha iyi hale getirilebiliriz.” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer’in moderatörlüğünde katılımcılar Bakan Müezzinoğlu’na sorularını illetti.
Hastalardan mesai sonrası para alınacak
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Tam Gün Yasası ile ilgili hazırladıkları torba kanunun gündemdeki yoğunluk nedeniyle Meclis gündemine alınamadığını ancak Ekim ayında yasanın Meclis gündeminde olacağına dikkat çekti.
Kaynak:
Bu haber toplam 3943 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Sağlık Bakanı Koca, gazetecilerin sorularını yanıtladı:"Bazı ülkelerin aşı baskısına boyun eğmesi, bizim de aşı baskısına boyun eğeceğimiz anlamına gelmez. Küresel Kovid aşısı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil. Türkiye'nin kendi programı var ve birileri istiyor diye aşı programı başlatmayız"
TEB'den internet sitelerine ürün temini ve satışı hakkında yazıTürk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından TEB'den internet sitelerine ürün temini ve satışı hakkında yazı yayımlandı.
Suriyelilerin sağlık haritası iç açıcı değilÜlkelerindeki iç savaştan kaçarak Ankara'ya yerleşen Suriyelilerin ilaç, muayene, teşhis ve tedaviyi içeren sağlık haritası hazırlandı. Rapora göre en büyük sıkıntı ilaçta...
25 Şubat 2015 tarihli Resmi Gazete haberleri (Resmi Gazete'de bugün)Bugün 25 Şubat 2015 Çarşamba Resmi Gazete'de bugün hangi haberler var, 25 Şubat 2015 Resmi Gazete atama kararları, Resmi Gazete Yönetmelikler, Resmi Gazete Tebliğler, Resmi Gazete üniversitelerin öğretim görevlisi alım ilanları
- 18:53 - GE HealthCare, yapay zeka destekli tıbbi görüntüleme için Sutter Health ile işbirliğine gitti
- 18:38 - İsrail, ateşkes görüşmeleri ilerlemesine rağmen Gazze Şeridi'nde bir hastaneyi kuşattı
- 18:38 - Düzce'de "Ortak Sağlık Güvenlik Birimi" firmaları toplantı yaptı
- 18:18 - Denizli'de beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 3 kişiye umut oldu
- 16:48 - "Yenidoğan çetesi" davasının ikinci duruşmasında ara karar
- 16:13 - Şanlıurfa'da çocukların ekran bağımlılığına karşı ailelere uyarı
- 15:53 - Van'da ambulans helikopter 2 hamile kadın için havalandı
- 15:43 - Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus Belediyesi, çevre ve sağlık felaketi konusunda uyardı
- 14:28 - Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hastalara implant tedavi hizmeti sunuluyor
- 14:23 - İstanbul Valisi Gül'den sanatçı Edip Akbayram'a hastanede ziyaret
- 14:13 - Erzurum'da üniversite hastanesine kazandırılan yeni tomografi cihazıyla acil vakalar erkenden teşhis edilecek
- 13:58 - BM, çete şiddetinin yaşandığı Haiti'de 1 milyon 41 bin kişinin yerinden edildiğini bildirdi
- 13:48 - Normal doğumu teşvik için ebelere yönelik eğitimlere başlandı
- 13:03 - Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde M Çiçeği salgınında 2025’in ilk haftasında 20 kişi öldü
- 12:38 - Muş'ta görme engelli kişi devlet desteğiyle işini kurdu
- 12:23 - ÇAKÜ ve KAEÜ'lü akademisyenlerin meme kanseriyle ilgili çalışması olumlu sonuç verdi
- 12:18 - TOGÜ'de proje tanıtımı yapıldı
- 12:18 - Sierra Leone'de M çiçeği vakaları nedeniyle "acil durum" ilan edildi
- 12:03 - Organları gelişmeden doğan Asel bebekler, 4 ay sonra ana kucağında
- 11:43 - Mudurnu'da anne adaylarına eğitim verilecek
- 11:23 - ABD'deki yangınlar "yakıt yükü" etkisiyle felakete dönüştü
- 11:13 - MSF, Esed rejimi döneminde ulaşılamayan bölgelere de erişerek Suriye halkının yaralarını sarıyor
- 11:03 - İstanbul'da 4 yıldır tedavi gören caretta caretta mavi sularla buluşacağı günü bekliyor
- 10:58 - Çocuklarda büyüme geriliği, erken müdahaleyle tedavi edilebiliyor
- 10:03 - Adana'da ruhsatsız depoda 145 bin 520 kutu ilaç ele geçirildi
- 22:58 - DMM, "Geçici koruma statüsündeki Suriyelilere hastanelerde öncelik veriliyor" iddiasını yalanladı
- 17:03 - Kabine üyelerinden, "Aile Yılı" paylaşımı
- 16:33 - Erzurum devlet desteğiyle "Yaşayan Değerler"ine sahip çıkıyor
- 16:28 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile Yılı Tanıtım Programı'nda konuştu: (3)
- 16:18 - İngiltere'de hastaneye yatışı için uzun saatler sedyede bekleyen hastaların sayısı artıyor
- 15:28 - İsrail hapishanesindeki bir Filistinli, "tıbbi ihmal" nedeniyle hayatını kaybetti
- 14:43 - Eskişehir Şehir Hastanesi "TÜSKA Akreditasyon Belgesi" aldı
- 14:43 - Trakya Üniversitesi öğrenci topluluklarına ÜNİDES Desteği
- 14:18 - Gana'da kolera salgınında ölenlerin sayısı 40'a yükseldi
- 13:28 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, canlı yayında soruları yanıtladı:
- 12:38 - Yalova'da başlatılan kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi
- 15:48 - Beypazarı'nda belediye personeline ilk yardım eğitimi
- 15:23 - Sakarya Sağlık Çalışanları ve Emeklileri Derneği başkanlığına Mahmure Çolak seçildi
- 14:43 - Eskişehir İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, 411 bin 527 kişiye hizmet verdi
- 14:03 - "Yenidoğan çetesi" davasının ikinci duruşması yarın görülecek
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- Van Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde hastalara implant tedavi hizmeti sunuluyor
- GE HealthCare, yapay zeka destekli tıbbi görüntüleme için Sutter Health ile işbirliğine gitti
- İstanbul Valisi Gül'den sanatçı Edip Akbayram'a hastanede ziyaret
- Şanlıurfa'da çocukların ekran bağımlılığına karşı ailelere uyarı
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim