• BIST 10921.29
  • Altın 2501.197
  • Dolar 32.6642
  • Euro 35.3732
  • Ankara 34 °C
  • İstanbul 31 °C
  • Bursa 33 °C
  • Antalya 37 °C
  • İzmir 38 °C

Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalına "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi"

Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalına "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi"
Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Üroloji Anabilim Dalı, ulusal standartlara uygunluk kapsamında Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu tarafından "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" almaya hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Türk Üroloji Yeterlilik Kurulu'nun yaptığı değerlendirmeler sonucunda Üroloji Anabilim Dalının ulusal standartlara uygun olduğu belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen hastanenin başhekimi Doç. Dr. İdris Kırhan, Şanlıurfa'nın en önemli sağlık tesisi olarak yeniliklere devam ettiklerini belirtti.

Kırhan, hastane olarak aldıkları "Kurum Uzmanlık Eğitimi Yeterlilik Belgesi" ile Harran Üniversitesi Üroloji Anabilim Dalının uzmanlık eğitimi veren kurumlar arasında önemli bir yere sahip olacağını ve uluslararası standartlarda eğitim verdiğini belgeleyen bir kurum haline geleceğini dile getirdi.

Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil Çiftçi de eğitimin ülkelerin gelişmesinin temelini oluşturduğunu aktardı.

Toplumların var olması ve sürdürülebilir olmasının en önemli etkenlerden birinin eğitim kalitesine verilen önem olduğuna dikkati çeken Çiftçi, şunları kaydetti:

"Bu minvalde akreditasyon kurumların, hizmetlerin ve faaliyetlerin belirli yetkinlik ölçütlerine uygun olduğunu güvence altına almaya yönelik bir sistemi tanımlar. Bu sistem evrensel değerler üzerinden tanımlanmış ve devamlı güncellenen standardizasyon ölçütleri üzerinden hareket eder. Bu süreçte akademik kalitenin iyileştirilmesi, eğitim programının kalite güvencesi altına alınması, şeffaflık ve hesap verebilir olmak anlamına gelmektedir. Sonuçta Türkiye'de tıp eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak, yüksek nitelikli sağlık hizmeti verebilecek, bilgi, beceri ve tutuma sahip, yeterlik ve yetkinlikte hekimler yetiştirilerek toplumun sağlık düzeyinin ileri götürülmesinin sağlanmasıdır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 157 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim