• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 8 °C

Hamburger ekmeği çikolatadan daha tehlikeli!

Hamburger ekmeği çikolatadan daha tehlikeli!
İçinde yoğun miktarda şeker bulunan hamburger ekmeği insan sağlığını tehdit ediyor.

Fast food sektöründe kullanılan bu ekmekler dişlere yapışıp kalıyor ve çürümeyi hızlandırıyor.

Beslenme alışkanlıklarının değişmesi, yeni sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Özellikle çocuklardan dişleri çürüttüğü gerekçesiyle uzak tutulmaya çalışan çikolata ve şekerden daha zararlı gıdalar ise göz ardı ediliyor. Antalya Diş Hekimleri Odası Başkanı Caner Güleç, tüketimi hızla artan hamburger ekmeğinin dişlere çikolata ve şekerden daha fazla zararlı olduğunu söyledi.

DİŞLERE YAPIŞIP ÇIKMIYOR

Güleç, son yıllarda her yerde karşımıza çıkan hazır yiyeceklerin diş sağlığı için hiç de faydalı olmadığına dikkat çekti. Güleç, bu yiyeceklerin yapımında kullanılan hamburger ekmeğinin yapısından dolayı dişlere daha fazla yapıştığını, bu nedenle zararlımikroorganizmaların çürümeye neden olduğunu kaydetti.

AĞIZ ÇALKALANMALI

Hamburger ekmeğinin ağızda özellikle diş ve diş aralarında çok daha fazla gıda artığı birikimine neden olduğunu söyleyen Güleç, “Şu an için şeker ve çikolata onlara göre daha az suçlu konumda. Çünkü şeker ve çikolatanın adı çıktığı için anne ve baba yedikten sonra suyla ağzı çalkalatıyor ya da dişleri fırçalatıyor. Ama bir anne baba, çocuğu istiyor diye haftanın 3-4 günü hamburger yedirebiliyor. Hamburgerin özellikle ekmeği en az çikolata ve şeker kadar zararlı. Bu emkeğin de içinde şeker var” dedi.

Beslenme çantasına koymayın

Hamburger ekmeğinin genellikle hazır yiyeceklerde kullanıldığını belirten Caner Güleç, “Hamburger ekmeği sadece dışarıda tüketilmiyor. Anneler babalar bunlardan alıp çocuklar, okula giderken beslenme çantasına koyuyor. Çocuklar okulda bunları tüketiyor ve dişlerinde uzun süre kalıntı oluşuyor” dedi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 16782 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim