• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 10 °C
  • İzmir 7 °C

Haftada kaç kez diş fırçalıyoruz?

Haftada kaç kez diş fırçalıyoruz?
Türkiye'de yıllık kişi başı ortalama diş macunu tüketimi, Avrupa ülkelerinin 4'te 1'i oranında. Diş fırçalama sayısı ise yerlerde sürünüyor.

Procter&Gamble'ın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Profesyonel İlişkiler Müdürü Berat Faruk Onur, Türkiye'de ağız ve diş sağlığı bakımının önemli görülmediğini söyledi.

Gelişmiş ülkelerde özellikle de Kuzey Avrupa'da ağız sağlığını, genel sağlığa açılan bir kapı olarak görüldüğünü belirten Onur, bu ülkelerde ağız ve diş sağlığına, kalp hastası olmamak, mide rahatsızlığı çekmemek ya da başka herhangi bir sağlık sorunundan korunmak amacıyla yaklaşıldığını ifade etti.

Onur, Türkiye'de ise insanların daha çok görüntü ve estetik kaygılı tedaviler üzerine yoğunlaştığını dile getirerek, şöyle konuştu:
''Türkiye'de kişi başı yıllık ortalama diş macunu tüketimi, Avrupa ülkelerinin 4'te 1'i kadar gerçekleşiyor. Örneğin, İngiltere'de yıllık kişi başı ortalama 400 gram diş macunu tüketilirken, Türkiye'de bu oran 80 grama kadar düşüyor. Bir başka açıdan Türkiye'de bir kişi, yıl boyunca sadece orta boy bir tüp macun tüketiyor.''

Türkiye'de bir kişinin haftada ortalama 1,5 defa dişlerini fırçaladığına dikkati çeken Onur, uzmanların ise günde en az 2 defa ve dakika boyunca dişlerin fırçalanmasını tavsiye ettiğini belirtti.

ORTAK FIRÇA KULLANILIYOR!
Onur, ağız ve diş sağlığını önemseyenlere diş fırçalarını 3-4 ayda bir değiştirmelerini önerdiklerini ifade ederek, ''Türkiye'de 3-4 kişilik bir aileye yılda ortalama 1 fırça tüketiyor.
Bu fırçanın da maalesef ortak kullanımı söz konusu. Bu, Türkiye'de ağız ve diş sağlığı alanında yaşanan en büyük problemlerden biridir'' diye konuştu.
Türkiye'de ağız ve diş sağlığının sadece macun ve fırçadan ibaret olduğunun düşünüldüğüne işaret eden Onur, bu alanda çok geniş bir ürün yelpazesinin bulunduğunu vurguladı. Onur, Türkiye pazarında gelişmiş ülkelerden farklı olarak diş ipi, ağız gargarası ve flos kullanımının yüzde 5'in altında gerçekleştiğini belirterek, ülkede diş fırçası ve macunu kapsayan bir pazar bulunduğunu, burada da rakamların çok geride seyrettiğini kaydetti.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim