• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

H3N2 virüsüne karşı 5 savaşçı!

H3N2 virüsüne karşı 5 savaşçı!
Birçok insanı yatağa düşüren H3N2 virüsüne karşı bitkilerle kalkan… Grip yüzünden mikroplara karşı savunmasız hale gelen vücudunuzu korumak için adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil çaylarını için.

H3N2 virüsü mevsimsel grip hastalığı olarak biliniyor. Ancak en önemli özelliği vücudu mikroplara karşı savunmasız hale getirmesi... Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada, H3N2 virüsünü yenmek için adaçayı, ıhlamur, zencefil, karabiber ve karanfil çaylarının tüketilmesinin yararlı olacağını söyledi. Hastanelerin dolup taşmasına neden olan H3N2 virüsüne karşı bitkilerin gücünden faydalanılması gerektiğini belirten Prof. Dr. Yeşilada, "Doğal 5 savaşçı yardımıyla H3N2 virüsünü yenebilirsiniz" diye konuştu. İşte size 5 kalkanlı mucizevi reçete:

IHLAMUR

Ihlamur içerisindeki bileşenlerden bazıları iltihap giderici ve ağrı kesici etki gösterirken, bazı bileşenlerin de boğazı yumuşatması neticesi boğazda tahrişi önlediği ve soğuk algınlığının hafifletilmesinde yardımcı olduğu görülmüştür.

ADAÇAYI

Özellikle bitkinin içerdiği uçucu bileşenler ağız ve boğaz iltihaplarında (farenjit, jinjivit gibi) yararlıdır. Dolayısıyla çay şeklinde (kesinlikle kaynatılmadan) adaçayı ile hazırlanan gargarayı kullanabilirsiniz.

ZENCEFİL

Zencefil içerisindeki bazı bileşenlerin kuvvetli iltihap giderici etkisi bulunur. Ihlamur ve adaçayı ile birlikte tüketildiğinde onların etkilerini de artırır.

KARANFİL

Ağız ve boğaz mukozası yangılarında yangı giderir; bakteri, mikromantar veya virüslerin yol açtığı ağız ve boğaz enfeksiyonlarını rahatlatır ve ağrı keser. Özellikle Seylan tarçını kabuğuyla birlikte mikroorganizmalar üzerinde etkisi nedeniyle soğuk algınlığında çay olarak içilmesi ya da çayının gargara olarak uygulanması yararlıdır. Yine uçucu yağı antibiyotiklerin de etkinliğini artırır.

KARABİBER

Top ve toz formlarındaki karabiber meyveleriyle hazırlanan çay, gargara şeklinde boğaz enfeksiyonlarında yararlıdır. Bilhassa soğuk algınlığı belirtilerinin ilk hissedildiği süreçte uygulanması durumunda daha etkilidir.

BOĞAZ İÇİN HERGÜN BAL TÜKETİN

Kış aylarında nezle, grip, bademcik hastalıklarında artış olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Dilek Arman boğazı rahatlatacak şu çözümleri önerdi:

- Bu hastalıklarda antibiyotik yerine boğazı rahatlatacak pastil, limon ve baldan yararlanılabilir.

- Yapılan araştırmalar; D vitamininin gelişme aşamasındaki pek çok enfeksiyonu engelleyici rolü olduğunu kanıtlamıştır.

PORTAKAL SUYU PANZEHİR!

Soğuk algınlığı ve gribin etkisini azaltmak ve bu tür üst solunum yolu hastalıklarından korunmak için uzmanlar içinde bol miktarda C vitamini bulunan portakal suyunu tavsiye ediyor. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, "Bir bardak portakal suyu günlük C vitamini ihtiyacını karşılamaya yeter. Vücudun günlük 60 mg C vitaminine ihtiyacı vardır" dedi.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4326 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim