• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 18 °C

Güven Hastanesi'nden Karpal Tünel Sendromu'na ilişkin değerlendirme

Güven Hastanesi'nden Karpal Tünel Sendromu'na ilişkin değerlendirme
Güven Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Erdi Özdemir, bilgisayar kullanımına bağlı olarak yaygınlaşan Karpal Tünel Sendromu'nun (Mouse Hastalığı) tehlikelerine dikkati çekti.

Güven Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Erdi Özdemir: - "Bu tip rahatsızlıklar, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara yol açabilir"

Hastaneden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Doç. Dr. Erdi Özdemir, teknolojinin sunduğu olanakların hayatı kolaylaştırsa da sağlığı tehdit eden ciddi rahatsızlıklara sebep olabileceğini belirtti.

Özdemir, günlük hayatta bilgisayar kullanımının artışıyla birlikte, Karpal Tünel Sendromu'nun ciddi bir sağlık sorunu haline geldiğini aktararak, "Özellikle bilgisayar başında uzun saatler geçiren bireylerde risk oranı ciddi boyutlara ulaşıyor. El bileğindeki sinirin sıkışması sonucu ortaya çıkan bu rahatsızlık, ağrı ve hareket kısıtlılığına yol açabilir. İş hayatındaki bireyler için bu sessiz tehlike, ilerleyen süreçte iş gücü kaybına bile neden olabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Karpal Tünel Sendromu'nun özellikle ofis çalışanlarını tehdit ettiğini vurgulayan Özdemir, "Ofis ortamlarında bilgisayar kullanımına bağlı olarak bu hastalığa yakalanma riski yüzde 75'e kadar çıkabiliyor. Ayrıca kadınlar, erkeklere oranla 3 kat daha fazla risk altındadır. Kadınların anatomik yapılarının bu riski artırdığına dair bulgular mevcut." açıklamasında bulundu.

Özdemir, "Eğer elinizde karıncalanma, gece uykudan uyandıran ağrılar yaşıyorsanız, derhal bir uzmana başvurmanız gerekir. Bu tip rahatsızlıklar, tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara yol açabilir." ifadelerini kullandı.

Karpal Tünel Sendromu'nun önlenebileceğini aktaran Özdemir, "Ergonomik çalışma alanları oluşturmak, düzenli mola vermek ve bilek egzersizleri yapmak, bu rahatsızlığın önüne geçmek için etkili yöntemlerdir." bilgisini paylaştı.

Özdemir, Karpal Tünel Sendromu'nun tedavi süreçleri hakkında şu değerlendirmede bulundu:

"Hafif vakalarda ergonomik değişiklikler ve ilaç tedavisi ile sorunlar çözülebilir. Ancak ileri düzey vakalarda cerrahi müdahaleye başvurmak gerekebilir. Cerrahi müdahalelerin yüzde 90 oranında başarılı olduğu görülmüştür. Ancak erken teşhis çok önemlidir. Geç kalmadan tedaviye başvurmak, uzun vadede çok daha rahat bir yaşam kalitesine kavuşmanızı sağlar. Sağlığınız en değerli varlığınızdır. Bilgisayar başında uzun saatler geçiriyorsanız ve yukarıda belirtilen semptomları yaşıyorsanız, geç kalmadan uzman bir hekime başvurun."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 666 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim