• BIST 9916.22
  • Altın 2962.961
  • Dolar 35.2472
  • Euro 36.7735
  • Ankara 7 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 8 °C
  • İzmir 9 °C

Güneşe karşı koruma kalkanınız hazır mı?

Güneşe karşı koruma kalkanınız hazır mı?
Güneşten korunmak için sadece güneş koruyucular yetmiyor. Yüksek faktörlü koruyucu kremleri güneşe çıkmadan yarım saat önce uygulamak ve beta karoten içeren kayısı ve havuç gibi meyvelerle de cildi desteklemek gerekiyor.

 


ANTİOKSİDAN, A, C VE E VİTAMİNİ ÖNEMLİ
- Yiyecek ya da vitaminlerle de bu süreç içten desteklenmeli mi? 
Vücudu ve cildi, güneşin etkilerinden korumak, savunma kalkanı oluşturmak ve oluşan zararları tamir etmek için temel olarak antioksidanlar, A, C ve E vitaminlerine ihtiyaç vardır. Kayısı suyu, içerdiği karoten sayesinde cilt için oldukça faydalıdır. Bir bardak kayısı suyu, günlük A vitamini gereksiniminin üçte birini karşılar. Havucun da beta karoten içeriği yüksek olup kuru ciltler ve deri yenilenmesi için gerekli bir besin kaynağıdır. Cilt yapısının korunması, yara iyileşmesi, kollajen sentezi için gerekli olan C vitamini, sıklıkla tüketilen taze sebze ve meyvelerde bulunur. C vitamini yönünden çok zengin olan maydanoz, sivri biber, kivi, yeşil salata gibi besinler bolca tüketilmelidir. Cilt için gerekli diğer iki vitamin de A ve E vitaminleridir. Bu vitaminlerin en iyi kaynaklarından biri de balık yağlarıdır. Bu yağlar, hücrenin zararlı ürünlere karşı korunmasında yardımcı olurlar.

- Artık herkes öğle saatlerinde güneşe çıkılmaması gerektiğini biliyor ancak 1 haftalık tatile gidilip çuvalla para ödenince o saatlere uyulmuyor; ne yapmalı?
Güneş ışınlarının en şiddetli olduğu öğlen saatlerinde, 11.00 ila 15.00 arasında, güneşe çıkmamaya özen gösterilmeli. Şemsiye, şapka kullanılmalı, açık renk giysiler giyilmeli ve gölgede oturulmalıdır. Ancak unutmamak gerekir ki gölgede de tam olarak güvencede değiliz, çünkü UV ışınları çevreden yansıyarak da deriye ulaşabilir. Düşünülenin aksine bulutlu havalar da bizi UV ışınlarından tam olarak korumuyor. Bulutlar UV ışınlarının ancak yüzde 40-50'sini keser. Bu yüzden bulutlu havalarda da güneş koruyucular kullanılmalıdır.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7473 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim