• BIST 9739.72
  • Altın 3054.866
  • Dolar 35.4626
  • Euro 36.6526
  • Ankara 8 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 12 °C

Güneş kremleri hakkında bilmedikleriniz

Güneş kremleri hakkında bilmedikleriniz
Gerçekten ne kadar koruyorlar? Koruma faktörleri ve krem fiyatları her yaz yükselirken,..

Koruma faktörleri ve krem fiyatları her yaz yükselirken, düzgün bir krem seçmek için uyanık olmak gerekiyor. Newsweek Türkiye'nin yeni sayısında yer alan habere göre, tedbiri elden bırakmayın.

Zira sadece beş güneş yanığı bile en tehlikeli deri kanseri melanomaya yakalanma riskini ikiye katlıyor. Ama reklâmların hepsine de kanmamak lazım. Üstelik sonbahara kadar FDA’den (ABD İlaç ve Gıda Dairesi) yeni bir düzenleme gelmeyecek. Bu yüzden hazırladığımız rehber, yanmanızı engelleyebilir.

Mucize ürün Ferulik asit: Soya fasulyesinden yapıldı. Size ve çevreye duyarlı, hem UVA (Ultraviyole A ışını) hem de UVB (Ultraviyole B ışını) ışınlarını tutuyor.

30 faktör UVB ışınlarının % 97'sini tutuyor. Daha yüksek faktöre (ve fiyata) gerek yok.

Faktör, ürünün sadece UVB ışınlarına karşı koruyuculuğunu belirtmek için kullanılır.

Güneş yanığı ve deri kanserlerinin çoğuna UVB sebep olur.

Ama UVA da deriye nüfuz eder, kırışıklık ve bazı deri kanserlerine neden olur.

Güneş kremleri, D vitaminini engeller. Ama birçok doktor D vitamini için somon, sardalye, yumurta veya besin takviyeleri gibi alternatif kaynaklar öneriyor.

Kremlerin raf ömrü üç sene. Ama yetişkinler iki saatte bir iki çorba kaşığı kadar güneş koruyucu sürmeli. Böylece bir kutu güneş koruyucu bir sezonda bitmeli.

Suya dayanıklı kremler havuza veya denize girdikten sonra 40 dakikada bir tekrar sürülmeli. Su geçirmez ürünler sizi 80 dakika koruyabilir.

Bunları biliyor muydunuz?

Kremlerin yüzde 40’ında bulunan retinol palmitat, farelerde melanoma riskinin artışıyla ilişkilendi. Bir diğer yaygın madde oxybenzone, alerjilere, hormon bozukluğu ve hücre hasarına yol açıyor.

Kaynaklar: Amerika Dermatoloji Akademisi, Amerikan Kanser Derneği, Hastalık Korunma ve Önleme Merkezleri (CDC), ConsumerReports.org, Deri Kanseri Derneği, ABD Gıda ve İlaç İdaresi 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2548 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim