• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 13 °C

Güneş Kremini Nasıl Kullanmalı Ve Nelere Dikkat Etmeliyiz

Güneş Kremini Nasıl Kullanmalı Ve Nelere Dikkat Etmeliyiz
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan güneş kremi kullanımı ile ilgili Dermatoloji Uzm.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan güneş kremi kullanımı ile ilgili Dermatoloji Uzm. Dr. Nermin Bahat önerilerde ve uyarılarda bulundu. Bahat, "Güneşin zararlı etkilerinden korunmak için alınacak önlemler kadar koruyucu seçeneklerden biri olan güneş kremi seçimi de bir o kadar önemlidir" dedi.

BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi'nden Dermatoloji Uzm. Dr. Nermin Bahat güneşten korunma yöntemleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Uzm. Dr. Nermin Bahat, "Zararlı güneş ışınlarının en dik geldiği saatler olan 11.00 - 16.00 arasında dışarı çıkmayın" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Güneş koruyucu ürünleri seçerken cilt tipinize uygun olanları tercih edin. Yağlı, kuru veya hassas ciltler için özel ürünler bulunmaktadır. Güneşe çıkmadan en az 20 dakika önce güneş koruyucu uygulayın ve dikkatlice cildinize yedirin. Güneş koruyucuyu cildinize yeterli miktarda sürdüğünüzden emin olun. Açıkta kalan bölgelere özellikle dikkat edin. Kullanım süresi geçmiş veya güneşe uzun süre maruz kalmış güneş koruyucularını kullanmayın. Ürünleri ısıdan uzak ve kapalı ortamlarda saklayın. Güneşin zararlı ışınları bulutlardan da geçebilir, bu nedenle kapalı havalarda da koruyucu ürün kullanmayı ihmal etmeyin. Güneş koruyucu ürünlerin etkisi yaklaşık 2 saat sürer, bu nedenle dışarıda kaldığınız süre boyunca ürünü düzenli olarak tekrarlayın. Güneş ışınları gölgelere de sızabilir, bu nedenle gölgede bile koruyucu ürünü yenilemeyi unutmayın. Dudaklarınızı ve burun üstünü de SPF 50 güneş koruyucu ile koruyun ve düzenli olarak yenileyin. Koyu renkli ve sıkı dokumalı kıyafetler güneşten daha iyi koruma sağlar, bu nedenle tercihinizi buna göre yapın" dedi.

Güneş kremi kullanmanın önemi

Güneş kremini kullanmanın, cilt sağlığını korumada ve güneşin zararlı etkilerinden korunmada önemli adımlarından biri olduğunu belirten Bahat, "Güneş kremi düzenli olarak kullanmak, cilt kanseri riskini azaltmaya yardımcı olur. Uzun süreli güneşe maruz kalma cilt kanseri riskini artırabilir, ancak düzenli olarak güneş kremi kullanarak bu riski azaltabilirsiniz. Güneşin zararlı UV ışınları, cildin erken yaşlanmasına neden olabilir. Güneş kremi kullanmak, kırışıklıkların ve lekelerin oluşumunu engelleyerek cildinizin genç ve sağlıklı kalmasına yardımcı olur.

Güneş kremi kullanmak, güneş yanıklarının oluşmasını engeller. Güneşe maruz kaldığınızda cildinizin yanmasını ve kızarmasını önlemek için düzenli olarak güneş kremi uygulanmak çok önemlidir" dedi.

Güneş kremi seçerken nelere dikkat etmeliyiz

Bahat son olarak da güneş kremi seçerken nelere dikkat etmek gerektiği ile ilgili bazı önemli noktaların altını çizdi: "Güneş koruyucunun SPF (Sun Protection Factor) değeri ne kadar yüksekse, cildinizin güneşten korunma süresi o kadar uzun olur. Genellikle SPF 30 ve üzeri olan güneş kremleri önerilir. Geniş spektrumlu güneş kremleri tercih edin; hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı koruma sağlarlar. Bu, cildinizi güneş yanıkları, erken yaşlanma ve cilt kanseri gibi zararlı etkilerden korur. Cilt tipinize uygun güneş kremi seçmek önemlidir. Yağlı ciltler için hafif ve yağsız formüllü, kuru ciltler için ise nemlendirici özelliklere sahip güneş kremleri tercih edilebilir."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim