• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Güneş gözlüğü alırken sertifikalı olmasına dikkat edin!

Güneş gözlüğü alırken sertifikalı olmasına dikkat edin!
Kula Devlet Hastanesi Göz Doktoru Ömer Kartı, güneş gözlüklerinin bir aksesuar olmadığına dikkati çekti. Dr. Kartı, ultraviyole ışınlara karşı en yüksek derecede koruma özelliği olan sertifikalı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Dr. Ömer Kartı, alerjik konjonktivitin en sık rastlanan alerjik göz hastalığı olduğunu belirtti. Dr. Kartı, “Genellikle çocuklukta başlar. İnsanların yaklaşık yüzde 15’inde alerjinin bir veya birkaç çeşidi görülür. Çevreyle direkt teması nedeniyle göz alerjik hastalıklara daha sık meyil gösteren bir organımızdır. Gözlerde kaşınma, yanma, batma, kaşıntı, çapaklanma, kızarıklık, sulanma, ışığa karşı hassasiyet ve görme bozukluğu meydana getirebilir. Göz kapakları hafif şişmiş olabilir. Kornea çoğunlukla salimdir ve kişinin görmesi etkilenmemiştir. Aynı zamanda, burun akıntısı veya tıkanıklığı, hapşırma ve kaşıntı gibi alerjik rinit bulguları da olabilir" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARDA VE ERKEKLERDE SIK GÖRÜLMEKTE

Dr. Kartı göz alerjisinin çocuklarda ve gençlerde daha sık, kadınlara oranla da erkeklerde daha çok görüldüğünü belirtti. Dr. Kartı, "Bu hastaların yüzde 75’inde astım, atopik ekzema ve alerjik rinit gibi ek hastalıklara da rastlanabilir. Alerjik göz hastalıklarının tanısı hastadan alınacak bilgiler üzerinde yapılacak muayene ve laboratuvar incelemeleri ile konur. Doğru tanı için iyi bir göz muayenesi gerekir. Muayene de göz kapakları, göz yüzeyini örten konjunktiva isimli zar, bezlerin açıldığı bölümler, kirpikler ve kornea dikkatle incelenir. Bazen göz kapaklarının arka yüzeyinin de incelenmesi gerekebilir. Alerjinin tedavisinde en önemli yapılması gereken şey alerjen madde tespit ediliyorsa mümkün olduğu sürece ondan kaçınmaktır. Gözdeki şikayetlerin rahatlatılması açısından soğuk uygulama ve suni göz yaşı ilaçları faydalı olabilir. Çoğunlukla da antihistaminik, damarları büzen, alerjik şikayetleri ortaya çıkaran hücreleri dengeleyici, iltihap giderici ve kortizonlu ilaçlara ihtiyaç duyulur” ifadelerini kullandı.

GÜNEŞ GÖZLÜKLERİ SERTİFİKALI OLMALI


Göz alerjilerinden korunmanın en iyi yollarından birinin güneş gözlüğü kullanmak olduğunu vurgulayan Dr. Kartı, ancak kullanılacak gözlüklerin mutlaka sertifikalı olması gerektiğini kaydetti. Güneş gözlüklerinin aksesuar değil, sağlığı koruyucu bir ürün olduğuna dikkati çeken Dr. Kartı, "Gözlük alınırken kaliteli olmasına dikkat edilmesi gerekir. Güneş gözlüklerinde ilk aranması gereken özellik ultraviyole ışınlardan en yüksek derecede koruma özelliği olmasıdır. Sertifikaların üzerinde gözlüğün markası, nerede üretildiği, ultraviyole ışınlardan koruma özelliği gibi değerlerin bulunması gerekir. Çünkü gözümüzü dışarıda kalan kısımlarına yine güneş ışık gelecektir. Bu gelen ışıklar normalden daha fazla zarar verecektir” diye konuştu.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3304 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim