• BIST 9350.43
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 9 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

Günde 2 litre su tüketmek migren tedavisinde etkili

Günde 2 litre su tüketmek migren tedavisinde etkili
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, günde 2 litre su tüketmenin migren tedavisinde etkili olduğunu söyledi.


Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi, günde 2 litre su tüketmenin migren tedavisinde etkili olduğunu söyledi.

22 Temmuz Dünya Beyin Günü nedeniyle Türk Nöroloji Derneği ve Türk Algoloji Derneğince "migren" ana temalı halka açık eğitim toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan OMÜ Tıp Fakültesi Sinir Bilimleri Ana Bilim Dalı'ndan Dr. Öğretim Üyesi Faruk Tan, beyin hakkında bilgiler verdi. Beyinde yaklaşık 100 milyar civarında nöron olduğunu ve her bir nöronun 1000 ila 10 bin arasında ilişki kurduğunu belirterek, "Ortada müthiş bir bilgi havuzu var. Bu akıl alır gibi değildir. Bu beyinde 160 gram yağ, 110 gram protein, bir miktar tuz ve 1 litre su var. Bunları karıştırıyoruz. Dünyanın neresine giderseniz gidin beynin yapısında bunlar var. Hemen hemen herkesin istisnasız mutfağında olan temel gıdalar. Karıştırdığınızda alın size beyin. Peki niye biz o zaman mutfakta beyin yapamıyoruz. Hala sırrı çözülemedi. Çünkü bu çözeltinin içinde can var. Varlığını hepimiz biliriz. İnkar eden yoktur fakat nerede olduğunu kimse gösteremiyor. 'Canım yanıyor' dediğimizde inanıyoruz fakat neresi olduğu belli değil. Ama varlığını biliyoruz. İşte beynin esasında uzaya roket göndermek, yeni bilişim teknolojiler çıkarmak gibi bir görevi hayranlık uyandırabilir. Beynin birinci görevi bunları yapmak değil beynin birinci görevi hayatta kalma donanım merkezimizdir" dedi.

"Hastaların ağrı sıklığını, şiddetini azaltabiliyoruz"

OMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Terzi ise migrenin tedavisi hakkında bilgiler verdi. Migren tanısını koymak için hastayı dinlemenin gerektiğini ifade eden Terzi, "Bir erişkin hasta günde 2 litre su içmeli. Su içmeyle beraber tedavi ettiğimiz hasta var. Hasta diyor ki 'hocam benim başım ağrıyor'. 'Su tüketiyor musun' diyorum 'yok' diyor. 'Günde 2 litre su iç gel' diyoruz. 1 ay sonra geliyor 'başım ağrımıyor' diyor. Bu ve buna benzer şeyleri önemsemeden isterseniz bir kutu ilaç için bunun hiçbir faydası yok. Migren belki tamamen ortadan kaldırılan bir hastalık değil ama tedavi edilebilir bir hastalık. Hastaların ağrı sıklığını, şiddetini azaltabiliyoruz. Eskisi kadar sık ve şiddetli bir baş ağrısı olmadan günlük işlerine devam edebilecek duruma getirebiliyoruz. Beslenmene dikkat et. Çok su tüket. Açık havada yürüyüş yap. Cep telefonu ve bilgisayardan uzak dur gibi önerilerimiz oluyor. Bunun yanın da tabi bazı ilaçlar da veriyoruz" diye konuştu.

OMÜ Tıp Fakültesi Algoloji Ana Bilim Dalı'ndan Prof. Dr. Fatih Özkan ise Migrenin hayatı tehdit eden ölümcül bir hastalık olmadığını ancak Dünya Sağlık Teşkilatı'na göre acil olarak önlem alınması gereken 10 hastalık içerisinde olduğunu ifade etti.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim