• BIST 9446.61
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

Gümüş: "Yıpranma payı bu yıl içinde hayata geçecek"

Gümüş: "Yıpranma payı bu yıl içinde hayata geçecek"
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Gümüş: "Sağlık çalışanları için risk ve nöbet durumlarına göre, yıpranma payının bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi için çalışıyoruz"

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, sağlık çalışanları için, risk ve nöbet durumlarına göre yıpranma payının bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi için çalıştıklarını bildirdi.

Gümüş, Sağlık-Sen tarafından Başkent Öğretmenevi'nde düzenlenen "Hemşirelik Sempozyumu"na katıldı.

Yaşanan bazı aksaklıklar nedeniyle sağlık yapılanmasını yeniden planlayacaklarını belirten Gümüş, bütün sorunların çözümünde, sağlık çalışanlarıyla hareket etmek istediklerini söyledi.

Performans sistemi konusunda memnuniyetsizliğin farkında olduklarını ifade eden Gümüş, Haziran ya da Temmuz ayında yeni genelgenin yayınlanacağını kaydetti.

Gümüş, Sağlık-Sen'in talep ettiği yıpranma payı konusunda çalışmaların sürdüğünü bildirerek, "Sağlık çalışanları için risk ve nöbet durumlarına göre yıpranma payının bu yıl içerisinde hayata geçirilmesi için çalışıyoruz. TBMM açıldığında en önemli gündemimiz bu olacak. Bunun dışında lisans tamamlama konusunda da YÖK ile görüşmelerimiz sürüyor. Bu konuyu da sonuçlandıracağız" diye konuştu.

- "Döner sermayedeki değişiklikler, sistemi daha adaletsiz yapıyor"

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş de sağlık hizmeti üretim sürecini sıkıntıya sokacak, başarı hikayesini kesintiye uğratacak ciddi risklerin söz konusu olduğuna dikkati çekti.

Memiş, sağlık çalışanlarının ekip anlayışını zedeleyici politikaların değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

Döner sermaye sistemininde yaşanan adaletsizliğe de işaret eden Memiş, şunları kaydetti:

"Mevcut sistem üzerinde yapılan değişiklikler sistemi daha da adaletsiz hale getirdi. Döner sermaye sistemi bir havuz ise havuzun en altında kör tıpa var, idari hizmet personeline sabitin üstünde hiç akmıyor. Onun üstündeki musluk, sağlık çalışanlarının. Bu musluk ise hastane iyi yönetilirse arada bir akıyor. En üstteki musluk ise hekimlerin. O hep akıyor. Hekimlerimizin hak ettiğini almasını elbette istiyoruz ama hekim dışı sağlık çalışanlarımız da emeklerinin karşılığını almalılar."

Sağlık hizmetlerindeki taşeron uygulamasını da eleştiren Memiş, Sağlık Bakanlığı'nın istihdam ve insan kaynağı planlaması konusundaki yaklaşımlarını gözden geçirmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8649 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim