• BIST 9627.79
  • Altın 3002.717
  • Dolar 34.5123
  • Euro 36.1711
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 7 °C
  • İzmir 7 °C

Gül tabletini yutan gül gibi kokacak!

Gül tabletini yutan gül gibi kokacak!
Japon bilim adamları Isparta gülünden her insanın gül gibi kokmasını sağlayacak tablet üretti.

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Bolat Tamer, Japon bilim adamlarının Isparta gülünden her insanın gül gibi kokmasını sağlayacak tablet ürettiğini açıkladı.

Türkiye'nin gül bahçesi Isparta'da üretilen gül yağı, Japon bilim adamları tarafından tablet haline dönüştürüldü. Gülü tablet olarak piyasaya süren Japonlar, tableti yutan her insanın, içerisindeki gül yağı ham maddesi nedeniyle gül gibi kokmasını hedefliyor.
Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, Japonlar'ın piyasaya sürdüğü gül tabletinde Isparta'nın gülünden çıkan yağın ham madde olarak kullanıldığını söyledi. Japonya'dan kendilerine üretilen tabletle ilgili bir numune gönderildiğini de belirten Tamer, “Zannediyorum bu yıl bizden gül yağı talepleri olacak. Bize verilen bilgiye göre tablet içerisine gül yağı konularak, insanların gül yağını yutması amaçlanıyor. Böylece mideden vücuda ve kana karışarak insanların gül gibi kokması hedefleniyor. Yani insanlar terlediğinde dahi teri gül gibi kokuyor” dedi.

10 ÜNLÜ MARKANIN 6'SI ISPARTA DİYOR

Bolat Tamer, 2010 yılı gül sezonu için beklenen hedef rekoltenin ise 6 bin ton olduğunu söyledi. Dünyanın 10 ünlü kokusunun 6'sının ham maddesini Isparta'nın karşıladığını da hatırlatan Genel Müdür Tamer, yurt dışı bayileri aracılığıyla kozmetik ürünlerinin Fransa, Almanya, İsviçre'nin de aralarında bulunduğu 11 ülkeye ihraç edildiğini söyledi. Tamer, “Hedefimiz Ortadoğu ve Avrasya'ya hitap etmek” diye konuştu.

 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3047 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim