• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Göz yaşının bu faydasını biliyor muydunuz?

Göz yaşının bu faydasını biliyor muydunuz?
Son zamanlarda çok sık rastlanan kuru göz hastalığını, nedenlerini, teşhis ve tedavi yöntemlerini Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Tolga Birgül bilgilendiriyor..

Son zamanlarda çok sık rastlanan kuru göz hastalığını, nedenlerini, teşhis ve tedavi yöntemlerini Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Tolga Birgül bilgilendiriyor..

Lens, klima, televizyon ve bilgisayar kullanımın artmasıyla birlikte çok sayıda insanda ’kuru göz sendromu’ görülmeye başlandı. Televizyon ve bilgisayar kullanımı göz kırpma sıklığını azalttığından, gözün ön tabakası iyi ıslanamaz ve göz kuruluğu belirtileri görülmeye başlanır. Kuru ve klimalı ortamlar da başlıca hastalık nedenleri arasındadır.

Şikayetleri şöyle sıralayabiliriz;

Uzun süre bilgisayar başında oturduktan sonra gözlerde yorgunluk, batma, kızarma
Sık sık batan ve kaşınan gözler
Kuruluk hissi, adeta göz kapakları altında kum tanecikleri varmış gibi kaşınma
Sabahları yapışmış göz kapakları
Hatta gözlerinizde göz yaşarması ve net görememe.

Bu şikayetleriniz varsa mutlaka doktor kontrolünden geçmeniz şarttır. Kuru göz, karmaşık bir göz dış tabakası ve göz yaşı film tabakası bozukluğudur ve son zamanların en sık rastlanan göz hastalığıdır.
Hastalığın teşhisi ise kapsamlı bir göz muayenesinden sonra gerekirse bir takım testlerle belirlenebiliyor. Özellikle schirmer testi bu noktada çok önemlidir, bu testte göz yaşının miktarı hakkında bilgi elde edilir.

GÖRÜŞ KALİTESİNİ TEHDİT EDİYOR
Kuru gözün oluşabilmesi için ya gözyaşının azalması ya da içeriğinin bozulması gerekir. Göz yüzeyinin bozuklukları da ayrıca kuru göze neden olur. Tüm bunların sonucunda göz yüzeyi eşit olarak örtülmez ve gerekli maddelerin korneaya ve konjonktivaya geçişi bozulur. Görmenin dahi bozulduğu durumlar ortaya çıkar. Bu süreç doğru zamanda doğru tedavi edilmediğinde kronik enflamasyon durumu gözü ve görmeyi tehdit eder hale gelir.

Bu gibi durumları yaşamamak adına hastanın kesinlikle bir göz doktoruna muayene olması gerekmektedir. Hastaya en uygun tedaviyi göz doktoru belirleyecektir.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5130 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim