Ankara DHMİ'de yaşanan olayda, bir ARFF memuru Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinden, astım hastalığından dolayı "tozsuz ve kokusuz işlerde çalıştırılması uygundur" şeklinde bir rapor almıştır. İdare, kişiyi Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk etmiş, bu hastane de aynı yönde karar vermiştir. İdare bu kez sağlık raporlarını Yıldırım Beyazıd Üniversitesi Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine göndermiştir. Bu hastane de yine "ARFF Memuru olarak çalışlması uygun değildir" şeklinde karar vermiştir.
DHMİ, tüm bunlardan sonra konuyu bir de SGK'ya sormuştur. SGK ise resmi bir üniversite hastanesinin yanında resmi bir Devlet hastanesinden de muayenesinin yapılabileceğini belirtmiştir.
ARFF memuru bunun üzerine Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesinden sağlık kurulu raporu almıştır. Ancak DHMİ bu kez de ilgiliyi Gazi Üniversitesine sevk edince, ilgili Gazi Üniversitesine sevk edilme işlemini iptal etmek için dava açmıştır.
Ankara 7. İdare Mahkemesi yaptığı incelemede;
1- Konunun, "hiçbir görevi görevi yapıp yapmayacağıyla" ilgili olmadığını, konunun ARFF memurluğunu yapıp yapmamakla ilgili olduğunu, bu nedenle konunun SGK'ya intikal ettirilmesinin gereksiz olduğunu,
2- DHMİ görevde yükselme yönetmeliğine göre tam teşekküllü bir Devlet veya Üniversite hastanesinden alınan raporun yeterli olduğuna,
karar vermiştir.
İŞTE MAHKEME KARARI