• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Gluten, beyni tahrip ediyor!

Gluten, beyni tahrip ediyor!
Gluten Latince yapıştırıcı madde demektir. Beyin hücreleri gluten sayesinde birbirine yapışır, sertleşir, esnekliğini kaybeder, hücreleri taş gibi yapan yeni öldürücü oluşumlar ortaya çıkar.

Yapılan araştırmalar, insan organizmasındaki çoğu hastalığın mikro iltihaplanmayla (yangı) ilintili olduğunu belgeledi. Mesela fazla şekerin pankreası tahrip ederek diyabete sebep olduğu kesin olarak son zamanlarda belgelendi. Sinir sistemi ve beyinle ilgili hastalıklarında Gluten adlı bir protein grubunun eseri olduğu yine elektronik alanındaki gelişmelerin yardımıyla son zamanlarda ortaya kondu. Buğday, çavdar, arpa, yulafta Gluten adı verilen protein grubu bulunur. 

Dr. Christine Ziondıuo ve bir grup uzman Gluten içeren besin türlerinin (Zamanımızda yüzlerce çeşit besin türünde Gluten bulunur) midedeki sindirimi sırasında morfine benzer kimyasal meydana geldiğini, bu kimyasalın sindirim, kana karışım yoluyla beyne ulaştığını, beyinde Exorphine adlı bu kimyasalın afyon türevlerini algılayan sistemi uyararak tıpkı uyuşturucu almış gibi etkileyip, bağımlılık yarattığını belgelediler. Bu bulgulardan yola çıkan endütri, binlerce çeşit besi maddesine Gluten katarak, kullanan kişilerin o besin çeşidine bağımlı kalmasını sağladılar. Yüksek kan şekeri beyin hücrelerinde tahribata ve mikro iltihaplanmaya yol açarken, Gluten bu tahribat ve iltihabi gelişmeyi genişletir, süratlendirir. Bazı organizmalar Gluten’e karşı aşırı reaksiyon gösterir. 

Gluten dirençi de denen bu durum, aslında organizma doğal savunma sistemiyle ilgili bir hastalık türüdür. Zoliakie ve Glutensensitiviteat diye adlandırılan bu hastalık türleri, depresyondan, şizofreniye, anksiyeteden, kronik depresyona, sindirim sistemi kronik iltihaplanmasından, sinir sistemi ve beyin hücrelerinin kronik iltihaplanmasına, buna bağlı olarak sayısız hastalığın ortaya çıkmasına etmen olur.  Çölyak hastalığında ince bağırsak çeperi iltihaplanır, bunun sonucunda beynin sağlıklı çalışması için gerekli olan, çinko, Trypophan adlı aminoasit, B vitamin türleri ince bağırsaktan kana geçip, beyine ulaşamaz. Bu kimyasallar aynı zamanda sinirlerin uyarım göndermesi için gerekli temel madde hüviyetlidir. Serotonin hormonu bu kimyasallarla salgılanır, salgılanma azalınca, değişik psişik sorunlar gelişir. Çinko ve D vitamini doğal savunma sistemini ayakta tutmanın yanı sıra beyinde sağlıklı işleyişin de önemli rol sahibidir. Bunlar olmayınca, hem doğal savunma sistemi, hem beyin fonksiyonları, hem de beyin tarafından salgılanan hormon ve enzimler üretilemez olur. Sinir sistemi ve fonksiyonları çöker, tüm organizma sistemlerinde sorunlar, hastalıklar, çöküşler devreye girer. İşin garibi, daha düne kadar, Gluten allerjisi, direnci kaynaklı bu sorun ve hastalıkların neden ortaya çıktığı bilinmiyordu. Günümüzde yapılan bazı testlerle, bu allerji ve direnci tespit etmek ve Glutensiz bir diyet uygulayarak sağlıklı hale gelmek mümkün olabiliyor.

Gluten Latince yapıştırıcı madde demektir. Glykierung ise glikozla proteinlerin ve bazı yağların birbiriyle karışması ve bağ dokusuyla hücrelerin sertleşmesi olayıdır. Bu olay Glutenin katılmasıyla süratlenir, beyin hücreleri birbirine yapışır, sertleşir, esnekliğini kaybeder, hücreleri taş gibi yapan yeni öldürücü oluşumlar ortaya çıkar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4783 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim