"Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğu kadar, her yaşın da ayrı bir beslenme şekli vardır," diyen Uzman Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar, hep 30'lu yaşlarda kalmanın en doğal reçetesini 40'lı, 50'li yaşlarına veda etmek isteyenler için hazırladı.
Kadın olmak; güzel olmak, hep genç kalmak, hep enerjik olmak, tüm gözlerin üzerinde olması, ışıl ışıl bir tene sahip olmak... 30'lu yaşlarınıza geldiğinizde bu cümleler zihninizde defalarca tekrarlanır; artık zamana karşı mücadele etme zamanı gelmiştir!.. 30'lu yaşlar aslında kadının tam da kendini kadın gibi hissettiği yaşlardır. Ruhu, kadınlığın keyfini çıkarmaktadır. Peki, 30'lu yaşlardaki bedeninize 40'lı hatta 50'li yaşlarda da sahip olmaya ne dersiniz? Hepimizin "Yaşını hiç göstermiyorsun," cümlesinden aldığımız haz hemen hemen aynıdır ve bu haz, yaş ilerleyip bu cümleyi duymaya devam ettikçe artar. İşte 30'lu yaşlarda beslenmenin püf noktaları:
1.Kadınlar için 30'lu yaşlardaki ortalama su ihtiyacı 2 litredir. Cildinizdeki nem kaybını engellemek istiyorsanız, saçlarınızın kuruyup kırılarak dökülmesini istemiyorsanız su içmekle ilgili tüm mazeretlerinizden kurtulun.
2.Bu yaşlarda hormon kalitenizin devamlılığını korumak adına çinko minerali hayatınızdan eksik etmeyin.
3.Bu yaşlarınızı sonradan unutmamak istemiyorsanız B12 vitaminine dikkat edin. Kan değerlerinize baktırarak B12 takviyesi almak. Böylelikle, bu güzel yaşlarınızı hep hatırlarsınız.
4.Düzgün bir postüre sahip olmak için kalsiyuma ihtiyacınız olduğunu unutmayın. Düzgün bir duruş, güçlü bir iskelet yapısı gençliğin en güzel belirtisidir. 30'lu yaşlarda sütten, yoğurttan, peynirden alacağınız kalsiyumun değerini bilin.
5.Güçlü bağışıklılık için D vitaminini eksik etmeyin. Güçlü bir bağışıklığa sahip olmaksa gençliğin en değerli belirtisidir. D vitamini depolarınızı dolu tutmanın tek yolu ise GÜNEŞ! 3 haftalık güneş tatili doğanın en özel sağlık reçetesidir. Bu imkanınız yoksa kan tahlili yaptırıp D vitamini takviyesi alabilir ve kış ortasında bile 3 haftalık güneşli bir tatil yapmış kadar olabilirsiniz.
6.Cilt elastikiyetiniz korumak için alacağınız C ve E vitamini alın. Cilt elastikiyetinizi korumayı vaat eden kremlerin içinde bu vitaminler vardır.
7.Kilonuzu yönetmek için 2-2,5 saatlik aralıklarla beslenin.
8.Antioksidan desteği için; daha çok sebze, daha çok meyve tüketin. Her mevsimin meyve ve sebzesinin rengi farklıdır çünkü doğa bizim ihtiyaçlarıma göre seçer bu renkleri. Bu renkler antioksidanların da renkleridir. İşte "doğal antioksidan reçeteniz"! İmza: UZMAN DOĞA.
9.Eklem yerlerinizdeki sıvıları korumak için Omega 3 alın. İlerleyen yaşlarda da rahat rahat bacak bacak üstüne atmak istiyorsanız, topuklularla rahat yürümek istiyorsanız Omega 3 tüketin.
10. Balık sağlıklı, genç bir kalp ve beyin için vazgeçilmez bir besindir. Hem aklı ile hem kalbi ile aşk yaşamak isteyen kadınlara mutlaka balık öneriyorum.
11.Unutmayın; kırmızı et ile capcanlı olursunuz. Özellikle adet dönemlerini yoğun geçiren kadınlar mutlaka kan demir düzeyini kontrol ettirmeli. Kırmız et tüketimi haftada 2 öğün tercih edildiğinde Demir ihtiyacınızı rahatça karşılayabilirsiniz.
12.Ruhunuzu doyuran gıdaları keşfedin. Biliyoruz ki çekmecedeki aşkınızın ismi ÇİKOLATA ve bu kadar fırtınalı bir ilişki yaşamanıza gerek yok! Her günün belirli saatini ona ayırmanız hem sizi hem de onu mutlu edecek!
13.Gerçek mutluluk sporda ama bu mutluluğu keşfetmek için en az 15 gün beraber olmalısınız. Sonrasında, inanın, sporun yerini hiçbir şey tutamayacak. Sadece hayatınızda ne kadar ve ne şekilde yer alması gerektiğine kara verin ve ilişkiniz için en az 15 gün devamlılık sağlayın. Sonrasında, yaşadığınız mutluluk spor alışkanlığınızın devamlılığını kendiliğinden sağlayacaktır.
14.Maden suyu doğanın cildinize armağanıdır. Günde mutlaka 2 şişe tüketin. Maden suyunu cildinize de uygulayabilirsiniz.
15.Günlerinizi planlayın. Planlarken mutlaka bir günlük tutun ve yediğiniz yiyecekleri ve saatleri not alın. Ardından, beslenme günlüğünüzü bir diyetisyen ile birlikte değerlendirin.
16.Fazla kilolarınızdan lütfen 30'lu yaşlarınızda kurtulun. Kilo verdikten sonra cildinizin kendini toparlayabilmesi için daha fazla gecikmeyin.
17. Sigara cildinizi, bedeninizi, organlarınızı, damarlarınızı, saçlarınızı, ellerinizi ve dudaklarınızı yaşlandırır.
18.Güzel ve pürüzsüz bacaklar için varislere dikkat! Kadın olmak ve varisli olmak, erkek olmak ve göbekli olmak kadar doğal karşılanır oldu artık. Oysa bu iki durum da müdahale gerektiren durumlar. Kadınlar varis problemine bu yaşlarda mutlaka müdahale etmeli. Minik kılcallar bile söz konusu olsa bir doktor muayenesinden geçin.
19.Ve selülit! Selülitten kurtulmak mı istiyorsunuz? Bacaklarınıza düzenli masaj yapın. Bol posalı beslenin.
20.Kesinlikle düşük kalorili diyetler uygulamayın. Çünkü bu sizi yaşlandırır! Yağsız diyetler cildinizin çok çabuk yaşlanmasına neden olur. Aslında çevrenizden bu uyarıları sıklıkla duyarsınız ama hızla zayıflamanın verdiği haz yüzünden dikkate almazsınız!
Genç ve güzel kalmanın yirmi kuralı
Uzman Diyetisyen Elvan Odabaşı Kanar genç ve bakımlı kalmanın 20 kuralını açıkladı. "Her yaşın ayrı bir güzelliği olduğu kadar,..
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 4985 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Bilgi Üniversitesi, Dünya Diyabet Günü'ne özel sempozyum gerçekleştirdiİstanbul Bilgi Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında "Diyabette Multidisipliner Yaklaşım: Medikal Tedavi, Beslenme ve Egzersiz" başlıklı sempozyum düzenledi.
Biruni Üniversitesi Hastanesinden mor patatesin sağlığa faydaları üzerine değerlendirmeBiruni Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Gamze Çakaloğlu, mor patatesin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve vücudu enfeksiyonlara karşı koruduğunu belirtti.
Uzmanından zehirlenmelerin önüne geçmek için kültür mantarı tüketilmesi tavsiyesiBolu İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığında görevli Uzman Dr. Filiz Bolu, doğada yetişen zehirli mantarların tüketilmesi sonucu yaşanan vakaların önüne geçilmesi için kültür mantarı tüketilmesini tavsiye etti.
Yazıköy sirkesi asırlık fıçı ve küplerde mayalanıp mutfaklardaki yerini alıyorKarabük'ün Safranbolu ilçesine bağlı Yazıköy'de geleneksel yöntemlerle üzümden yapılan sirke, asırlık fıçı ve küplerde mayalandırıldıktan sonra mutfaklardaki yerini alıyor.
- 18:38 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜSEB Başkanı Kervan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi
- 17:53 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, 3. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'nde konuştu:
- 17:38 - Ödemiş'te Diyabet Farkındalık Sempozyumu düzenlendi
- 17:23 - Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi 10 ayda 54 bin çağrı cevapladı
- 17:18 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması sanık savunmalarıyla devam ediyor
- 16:53 - Beypazarı Aile Yaşam Merkezi'nde Ağız ve Diş Sağlığı Semineri düzenlendi
- 16:53 - Niğde'de 12 günlük bebeğin kalbinde iki büyük atardamar arasındaki açıklık ameliyatla kapatıldı
- 16:43 - Muğla'da ambulansın çarptığı kadın öldü
- 16:33 - Van Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi çocuk hayali kuranların hizmetinde
- 16:23 - Medipol Sağlık Grubunca "Ağız ve Diş Sağlığı Festivali" düzenlendi
- 16:08 - Emine Erdoğan, Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'ne mesaj gönderdi:
- 15:53 - Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yeni anjiyografi cihazı alındı
- 15:33 - Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 10 ayda 479 bin 115 hastaya hizmet verdi
- 15:28 - Sivrihisar'da, sağlık yaşama yürüyüşle dikkati çektiler
- 15:18 - DSÖ'den "Gazze'deki en az 12 bin hastanın acil tıbbi tahliyesi yapılmalı" çağrısı
- 14:03 - "Mucize Organ Beyin Sempozyumu"nun dördüncüsü İstanbul'da yapıldı
- 11:18 - Bingöl'e "sismik izolatör" ve "viskoz sönümleyici damper" sistemiyle hastane yapılıyor
- 11:13 - Havadaki partikül madde kirliliği göz kliniklerine başvuruları artırıyor
- 11:03 - Sanal kumar ve bahis bağımlılığı çocuklar ile gençleri tehdit ediyor
- 10:53 - Probiyotik besinler dişte çürük oluşumunu engelliyor
- 10:53 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması 4. gününde sürüyor
- 09:17 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/45
- 01:30 - TBMM kararı Resmi Gazete'de
- 19:43 - Bingöl Adaklı Devlet Hastanesinde hasta yatışı hizmeti verilmeye başlandı
- 19:18 - Manisa'da evinde yangın çıkan hemşire hayatını kaybetti
- 19:08 - TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Meclis'te taleplerini dile getirdi
- 17:58 - Uzmanından ağız sağlığını korumak için öneriler
- 17:38 - Osmaniye Devlet Hastanesine "Anne Dostu Hastane" ödülü verildi
- 17:28 - İtalya'da sağlık çalışanları 24 saatlik greve gitti
- 17:13 - Siirt'te Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazze'deki çocuklar için sessiz yürüyüş yapıldı
- 16:38 - Karabük'te uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
- 16:28 - Eskişehir'de aile diş hekimliği farkındalık eğitimi protokolü imzalandı
- 16:23 - Eskişehir'de "Lise Düzeyindeki Okullarda İlk Yardım Farkındalığının Artırılması İş Birliği Protokolü" imzalandı
- 16:18 - Bahçesaray'da rahatsızlanan kişi ambulans helikopterle Van'a nakledildi
- 15:58 - Mardin'de "İşitme Tarama Referans Merkezi" açıldı
- 15:53 - Sağlık Bakanlığı, 10 ayda özel sağlık tesislerine yönelik 55 bine yakın denetim gerçekleştirdi
- 15:28 - TİDER ve Cargill'den Orhangazi'ye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
- 15:03 - Trump'ın ABD federal sağlık hizmetlerine aday gösterdiği Mehmet Öz, bu göreve getirilecek ilk Türk olacak
- 15:03 - Saadet Partisi Grup Başkanvekili Şahin'den "yenidoğan çetesi" davasına ilişkin açıklama:
- 11:53 - Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya KOAH Günü dolayısıyla açıklama
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/45
- "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması sanık savunmalarıyla devam ediyor
- Bingöl'e "sismik izolatör" ve "viskoz sönümleyici damper" sistemiyle hastane yapılıyor
- Sağlık Bakanı Memişoğlu, 3. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'nde konuştu:
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim