• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 12 °C

Gaz derdini bitiren 10 altın beslenme önerisi

Gaz derdini bitiren 10 altın beslenme önerisi
"Dün yediğim kuru fasulye hâlâ midemde" ya da "Ne yesem gaz yapıyor" gibi şikayetler pek çok kişiyi etkiliyor. Diyetisyenler ise gaz sorununa "Dur" demek için..

"Dün yediğim kuru fasulye hâlâ midemde" ya da "Ne yesem gaz yapıyor" gibi şikayetler pek çok kişiyi etkiliyor. Diyetisyenler ise gaz sorununa "Dur" demek için en iyi çözümün doğru beslenmek olduğunu söylüyor

Kronik bir hastalık olan irritable bağırsak sendromu (spastik kolon) tedavisinde doğru beslenmek, hastanın hayatını değiştirebiliyor! Bazen, beslenme düzenine bir baharat eklemek, bir çayı kesmek ya da pişirme tekniğini değiştirmek bile yıllardır süren kabızlık ya da gaz şikayetlerinin bitmesini sağlayabiliyor! Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Arzu Gökmen; spastik kolon, sinirsel kolit ve spastik kolit hastalarını rahatlatacak beslenme formülleri verdi:

1 AZ VE SIK YİYİN
Sindirim sistemi; bir anda mideye inen çok miktarda yiyeceği sindirmekte zorlanabilir. Bu nedenle yemekler, azar azar ve sık aralıklarla yenmelidir. Öğün sayısını artırarak ve her öğünde alınan besin miktarını azaltarak, sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olabilirsiniz.

2 ÇOK İYİ ÇİĞNEYİN
Yemeklerinizi iyi çiğneyin. Mekanik sindirimi dişler gerçekleştirdiği için besinleri iyi çiğnemek, hem dişlerimizin hem de sindirim sistemimizin rahat çalışmasını sağlar. Çiğneme süresinin uzun tutulması çok yemeyi de önler.

3 GAZSIZ BESLENİN
Sürekli aşırı gazdan şikayet ediyorsanız, gaz yapan besinleri az tüketin. Baklagiller, lahana, Brüksel lahanası ve bezelye; diğer gıdalara göre daha fazla gaz yapıcı besinlerdir. Kimyon ve zencefil ise gaz gideren baharatlardır.

4 KAHVALTISIZ OLMAZ
Saatler süren kahvaltılar yapmak zorunda değilsiniz ama her sabah kahvaltı yapmalısınız. İki dilim keçi peyniri ve iki dilim tam tahıllı buğday ekmeğiyle karnınızı doyurabilirsiniz. Sade probiyotik yoğurda, tam tahıllı gevrek ve bir avuç çekirdekli siyah üzüm karıştırarak yemek de sağlıklı bir kahvaltı seçeneğidir.

5 EGZERSİZ YAPIN


Hareketsizlik, günümüzün en büyük sorunlarından biri... Bağırsak ve mide sorunu olanlarınsa, diğerlerinden daha fazla harekete ihtiyacı var. Bu yüzden, düzenli fiziksel aktivite yapın. Haftada üç kere 30 dakikalık yürüyüşlerle başlayıp zamanla hem süreyi, hem de tempoyu artırabilirsiniz.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8919 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim