• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Fazla mesai adaletsizliği son buldu!

Fazla mesai adaletsizliği son buldu!
Sağlık-Sen'in toplu sözleşme ve Kurum İdari Kurul'daki mesai saatine yönelik talebi kazanıma dönüştü.

Sağlıkta fazla mesai adaletsizliği son buldu

Sağlık-Sen'in toplu sözleşme ve Kurum İdari Kurul'daki mesai saatine yönelik talebi kazanıma dönüştü. Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Nihat Tosun imzasıyla yayınlanan genelge ile öğle yemeği için izin kullanamayan personelin mesaisi bir saat, münavebeli olarak yemek izni kullanan personelin mesaisinin ise yarım erken bitirilmesi gerektiği bildirildi. 

Genelgeyi değerlendiren Sağlık-Sen Genel Başkan Metin Memiş ise, çalışanların fedakarlıklarının görülmesinin ve haksız mesai saati uygulamasından vazgeçilmesinin sevindirici olduğunu söyledi. 

Konuyla ilgili yayınlanan genelgede, acil servis, ameliyathane, yoğum bakım, doğumhane gibi birimlerde çalışan personelin yemek izninden faydalanamadığı, bunun yanı sıra diğer sağlık personelinin bir kısmının da hizmet gereği öğle tatilini çalışarak geçirdiği vurgulandı. 

Söz konusu genelgede, 'Yoğun bakım, ameliyathane, acil servis, doğumhane gibi servislerde çalışan ve hizmet gereği dinlenme saatinden istifade edemeyen ve bu durumu idarece tespit edilen personele mesai bitiminden bir saat evvel izin verilmesi; hizmetin kesintisiz sunulmasını gerektiren birimlerde çalışan ve yemek için münavebeli olarak izin verilebilen personele de öğle dinlenme saatinden arta kalan izin süresinin mesai sonunda kullandırılarak- mesai bitiminden yarım saat evvel izin verilmesi, personel arasında eşitliği ve adaletin temini bakımından gerekli görülmektedir' denildi. Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarının mesaisindeki haksızlığın giderilmesi talebini her platformda dile getirdiklerini hatırlatarak, "Bütün kamu görevlilerinin haftalık mesaisi 40 saat iken, sağlık çalışanları 45 saat çalışmaktaydı. 2010 yılında yapılan tam gün düzenlemesinde, mesai süresini 40 saate düşürmemize karşılık, öğle tatili izni verildiği gerekçesiyle bu düzenleme hayata geçirilmemişti. Sağlık-Sen olarak bunu Toplu Sözleşme, Kamu Personeli Danışma Kurulu ve Kurum İdari Kurul toplantılarına götürerek talebimizin kabul edilmesini sağladık. Yayınlanan genelge ile çalışanlar arasında eşitsizliğe yol açan bir uygulamanın sona erdirilmesi ve talebimizin hayata geçirilmiş olması bizi sevindirmiştir. Öğle yemeği yiyecek zamanı bile olmayan, tam gün çalışan sağlık çalışanlarına haksızlık yapılmaktaydı. Genelgeyle bu haksızlığı giderilmesi, geç kalmış bile olsa adaletin tecelli etmesi demektir. 

Sağlık-Sen şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışanları sesi, kazanımlannın adresi olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3804 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim