• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Faydalı bir çocuk etkinliği önerisi; zeka kartı oyunları

Faydalı bir çocuk etkinliği önerisi; zeka kartı oyunları
Bugün bu yazımızda çocuğun zihinsel gelişimi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan zeka kartlarını ve bu kartların yararlarını sizlere tanıtacağız.

Bir bebeği sağlıkla hayata getirmek oldukça zorlu bir serüven olsa da; asıl macera “o” gözlerini dünyaya açtıktan sonra başlar. Bu durumun nedeni sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir çocuk yetiştirmenin oldukça hassas bir konu olmasıdır. Çocuklarını büyütürken ailelerin özen gösterdikleri yüzlerce unsur söz konusudur. Ebeveynlerin çocuk yetiştirirken önem verdiği etmenlerden biri de şüphesiz ki minikleriyle doğru çocuk etkinlikleri yapmaktır. Çünkü doğru çocuk etkinlikleri çocuk gelişimi açısından oldukça yararlı aktivitelerdir.

Bugün bu yazımızda çocuğun zihinsel gelişimi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan zeka kartlarını ve bu kartların yararlarını sizlere tanıtacağız.

Bebek Zeka Kartı Nedir?

Bugüne dek yürütülen ve çocukları odak noktasına alan araştırmalar bizlere çocukların görseller ile desteklenen yeni bilgileri daha hızlı öğrenebildiklerini göstermiştir. Yani görsellerle pekişen her yeni bilginin, çocuğun aklında kalma olasılığı daha yüksektir. Zeka kartları da görsel olanın daha çok akılda kaldığı esasından yola çıkarak oluşturulmuş işlevsel materyallerdendir. Bu kartlar, bebeğe yeni kavramları görsellerle tanıtarak onun kartlardaki kelimeleri ve kavramları kolaylıkla öğrenmesine yardımcı olur. Özellikle çocuğunun bebeklerde konuşma zamanı geldiğinde rahatlıkla konuşabilmesini isteyen ebeveynler bu kartlardan yararlanarak miniklerinin çocuk gelişimine büyük katkıda bulunabilirler.

Zeka Kartları Faydaları

Bebeği için zeka kartları kullanmaya başlamadan önce, her ebeveyn bu kartların yararlarının neler olduğunu keşfetmek isteyecektir. Zeka kartlarının faydaları;

Zeka Kartı Oyunları Çocuğunuzla Yapabileceğiniz Doğru Çocuk Etkinlikleridir

Bebeğinizin zihinsel, fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerin çocuk gelişimi açısından oldukça faydalı olduğunu söylemek mümkündür. Zeka kartları da çocuğunuza yeni bilgiler ve kavramlar tanıtmanıza fırsat veren materyaller olduğu için oldukça faydalıdır. Çünkü bebeğinizin öğrendiği her yeni kavram onun zihinsel gelişimini destekleyen bir unsur olacaktır. Ayrıca bu kartları çocuklarınıza oyun oynayarak öğretmeniz onun sosyal gelişimi açısından da yararlı olacaktır ve bu yarar da miniğinizin ileride çocuk aktivitelerine katılmasını kolaylaştıran bir etmen olacaktır.

Zeka Kartları Çocuğunuzun Zamanında Konuşmasına Katkı Sağlar

Henüz konuşma çağına gelmemiş bebeğinizle zeka kartları ile oyunlar oynamaya başlarsanız; onda kartlarla gösterdiğiniz kavramlara dair bir farkındalık ve kulak aşinalığı oluşacaktır. Bu kulak aşinalığı da bebeğinizin konuşma zamanı geldiğinde kolaylıkla konuşmasını sağlayan etmenlerden biri olacaktır. Yani zeka kartları çocuğunuzun yalnızca yeni kavramlar öğrenmesine katkıda bulunmakla kalmaz aynı zamanda onun konuşma becerilerinin de gelişmesine yardımcı olur.

Zeka Kartları ile Çevresini Tanıyan Bebek Farkındalıkla Büyür

Zeka kartları kategorilere göre hazırlanmış materyallerdir. Yani bir deste zeka kağıdı çocuğunuza aile bireylerini tanıtmak için hazırlanmışken bir başka deste zeka kağıdı ise hayvanları tanıtmak için hazırlanmış olabilir. Bu kartlar aracılığıyla çocuğunuzda aile bireylerine dair, hayvanlar alemine dair, duygulara dair, yemeklere dair ve temizlik kavramları gibi günlük hayat konularına dair farkındalık oluşturabilirsiniz. Kartlardaki kavramları tanıyan çocuğunuz bebeklik döneminden itibaren dünyaya ve çevresine dair farkındalıkla büyür ve bu farkındalık da onun ileriki hayatında daha bilinçli olmasını sağlayan bir etmen olarak karşımıza çıkar.

Zeka Kartı Nasıl Kullanılır?

Zeka kartları ile çocuğuna yeni kavramlar tanıtmak isteyen bir ebeveyn bu çalışmayı ancak bir rutin haline getirirse başarılı olacağını unutmamalıdır. Çünkü rutin haline gelmeyen çocuk aktiviteleri hem miniğinizin ilgisini çekmez hem de onun gelişimini istenilen miktarda desteklemez.

 Zeka kartlarının kullanımı;

  • Her gün aynı saatte bebeğinizi karşınıza oturtun.( Miniğinizi özellikle mama sandalyesi gibi onun hareketlerini kısıtlayacak bir yere oturtup size daha çok odaklanmasını sağlayabilirsiniz. )
  • Elinize kategorilere göre sıralanmış kartları alın ve kartlardaki resmi bebeğinize göstererek, kartta yer alan kavramı ona sesli bir şekilde söyleyin.
  • Bu şekilde bütün kartları bitirin.
  • Sonra yeni bir kategorideki kavramları bitirdiğinizde öğrettiğiniz kavramları karışık olarak çocuğunuza tekrar tanıtarak onun öğrendiklerinin pekişmesine ve sağ beyninin gelişmesine katkıda bulunun.

Not: Bebeğiniz başta bu kelimeleri sizin ardınızdan tekrar etmese de onun herhangi bir şey öğrenmediğini düşünme yanılgısına kapılmayın. Çünkü anlattığınız her yeni kavram onun aklında yer edinerek çocuk gelişimine katkıda bulunacaktır ve bu katkının yansımaları da ilerleyen zamanlarda karşınıza çıkacaktır.  

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 11477 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim