• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 13 °C

Fabrikasyon botoksun sonu maske yüz

Fabrikasyon botoksun sonu maske yüz
Estetik cerrah, dermatolog ve medikal estetikçiler botoks uygulamaları yapabiliyor. Prof. Dr. Ferit Demirkan, "En iyi botoksu plastik cerrahlar yapıyor. ...

Estetik cerrah, dermatolog ve medikal estetikçiler botoks uygulamaları yapabiliyor. Prof. Dr. Ferit Demirkan, "En iyi botoksu plastik cerrahlar yapıyor. Doğru yerlere doğru müdahaleyi biliyorlar" diyor

Botoks uygulamaların yayılmasıyla birlikte botoks kurbanlarının da sayısı artıyor. Gözleri şaşkın bir ifadeye bürünen pek çok kişi, güzellik uğruna doğal görüntülerini yitiriyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ferit Demirkan, botoks hatalarıyla ilgili sorularımızı yanıtladı...

KASLARI BLOKE EDER
Botoks her yüze yakışmıyor, bazı yüzler maskeye dönüşüyor. Bu durum yanlış uygulamadan mı yoksa çok tekrardan mı kaynaklanıyor?
Botoks, yüzdeki mimik kaslarının hareketlerini bloke eden bir ilaç. Dolayısı ile elde edilecek sonuç ne kadar bölgeye uygulandığı ile ilişkili. İlk başlarda, yüzde oluşan her mimik çizgisini gidermek için kullanıldı ve maske gibi yüzler ortaya çıktı. Ancak şimdi bu görüntüyü hastalar da istemiyor. İyi yapıldığı takdirde, kaşınız kalkmadan göz kenarı çizgilerinizden kurtulabilirsiniz.

MİMİKLERİNİ GÖRÜYORUZ
Botoksu sizce estetik cerrah mı, dermatolog mu yoksa medikal estetikçiler mi yapmalı?
Bana göre botoksu plastik cerrahlar yapmalı. Çünkü cerrahlar, yüz ameliyatlarından gelen görsel bir bilgi birikimine sahipler. Yüz cildinin altındaki anatomiye son derece hakimler. Bu da plastik cerrahlara daha doğru yerlere, daha cesur uygulamalar yapma imkanı veriyor. Yanlış uygulamalar konusunda da çok daha geniş bir öngörüleri oluyor.
Bir hekimin, hastanın hangi mimikleri çoğunlukla kullandığını bilmeden botoks yapması normal mi? Hekimler hastalara fabrikasyon bir işlem yapmıyorlar ki! Hastayla konuşurken, onun bütün mimiklerini, hatta hastanın bilmediği mimikleri bile görüyorsunuz. Mimikler en çok sözel iletişim sırasında ortaya çıkıyor. Hastalar ayna karşısında konuşmadıkları için bunu göremiyor. Benim hastalara "Alnınıza istiyorsunuz ama kaş arasına da yapmamız lazım" dediğim çok oldu.

KAŞLAR KALKMAYABİLİR
Botokslu yüzlerde kaşlar bazen yukarı doğru tuhaf bir şekil alıyor. Sizce bu bir hata mı, yoksa kırışıklıkların yok edilmesi adına katlanılması gereken bir durum mu? Botoks, düz kaşlı insanlara daha mı çok yakışıyor?
Botoks yapıldıktan sonra kaşların kalkması isteğe bağlı bir durum. Hasta böyle bir şey istemiyorsa hiç kalkmayabilir. Ne derece ve ne şekilde kaldıracağınız ise botoksu hangi dozda ve hangi noktalara yaptığınıza bağlı. Kötü kaş şekilleri, genellikle kötü uygulamaların sonucudur. Sadece erkeklerde kaş kaldırırken daha dikkatli olunması ve çok belirgin bir değişiklik yapılmaması gerektiğini söyleyebilirim.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 10260 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim