Günümüzde diş estetiği burun estetiği kadar yaygınlaştı. Bu yıl büyük, beyaz ve iri dişlerle kocaman gülüşler moda. Uzman Diş Doktoru Sibel Karaman Örsal, herkesin yüzüne göre özel tasarım gülüşler yapılabileceğini söylüyor...
Dişte estetik modası var mı?
Modadan çok kişinin yüz oranlarına göre diş tasarlamak önemlidir. Ama yine de elinde fotoğrafla gelen çok oluyor. Kadınlar bu sıralar en çok Eva Mendes'in dişlerini beğeniyor. İri ve güldüğünde arkaya kadar kocaman görünen dişleri tercih ediyorlar. Angelina Jolie, Nicole Kidman ve Tom Cruise'un dişleri de tasarımdır. Yine Tarkan'ın gülüşü de çok iyi bir tasarım. En güzel dişlere sahip olanlardan biri de Sibel Can. Dişleri pırıl pırıldır, diş etleri de çok sağlıklı. Gülben Ergen'in de implantları var ama dişleri çok bakımlıdır.
MUNTAZAM DİZİLMELİ
Çarpık, hatta ayrık dişler bazen insanın özelliği oluyor. Diş estetiğinde bunlara yer yok mu?
Yok. Her zaman muntazam dizilmiş dişler estetik bulunuyor. Ön iki dişin ayrık olması bazen kabul edilebilir ancak çarpık dişi artık pek kimse istemiyor.
Estetik diş için sağlam dişi feda etmek sizce doğru mu?
Kişiyi çok rahatsız ediyorsa, kendi dişinin üzerine estetik bir restorasyon yapılıyor ve bence kişi o zaman çok daha mutlu oluyor. Lamine kromlar ömür boyu kullanılabildiği için biz bunlara diş kaybı olarak bakmıyoruz. Bunları yaptıran kişiler belki çok rahat bir elma ısıramayabiliyor ama ağzındaki kendi dişi oluyor.
HER YAŞTA YAPILABİLİR
Diş estetiği hangi yaşta yapılmalı?
Ortodontik tedaviye 8-9 yaşında başlanabilir. Ancak diş estetiği dediğimiz prototik işlemler, 18 yaş sonrası için uygundur. Diş estetiği her yaşta; aynı şekilde, aynı etkiyi verir. 50 yaşında da yapılabilir, 20 yaşında da; sonuç aynı olur. Artık insanlar iş hayatının içinde tel takmaya çok hevesli olmadıkları için, kısa zamanda sonuç almak istiyorlar. Bu yüzden protezler daha fazla tercih ediliyor.
Çene yapısı diş estetiği ile düzeltilir mi?
Çene yapısı bozuklukları, ortodontik tedavi ve cerrahi tedavi ile düzeltiliyor. Ama diş estetiği ile de daha hoş hale getirilebilir.
EN AZINDAN AKŞAM MUTLAKA FIRÇALAYIN
Dişi günde üç kere birer dakika mı, yoksa bir kere üç dakika mı fırçalamak yararlı?
Kesinlikle en az iki kere fırçalamak gerekli. Bu, sadece bir kereye düşüyorsa; akşam fırçalamak çok büyük önem taşıyor. Öğlen geçiştirilebilir ama akşam ne olursa olsun fırçalamadan uyumamak gerekli. Ayrıca fırçalamak da yetmez, mutlaka diş ipi de kullanılmalı.
Elma, havuç gibi meyveleri ısıra ısıra yemek diş için zararlı mı?
Çeşitli restorasyonlar varsa diş kırılabilir. Bu nedenle güç gösterisinde bulunulmamalı. Isırarak limon tüketmek de özellikle ön dişlerde ciddi yüzey aşınmaları yaratır.
Sakız diş için yararlı mı?
Şekersiz sakız çiğnemek yararlıdır. Çene eklemine egzersiz olur. Ayrıca tükürük akış hızını artırır, böylelikle dişler de yıkanmış olur.
YUVARLAK YÜZE GENİŞ DİŞLER
Diş estetiği ile yüz nasıl gençleştirilir?
Yüz şekli ile diş şeklinin uyum sağlaması gerekir. Mesela yuvarlak yüzlü birinin uzun dişleri olması kötü olur. Daha geniş dişler daha güzel durur. İnce uzun yüzü olan birinin, dişleri ise daha ince ve uzun olabilir. Yanaklardaki çöküntü, dudak kenarındaki ince çizgiler, diş estetiği ile düzeltilebilir. Dişler hafif daha dışa doğru planlanarak bir anda yüz gençleşir. Hatta kalıcı bir botoks etkisi yaratılabilir. Beyaz ve parlak dişler de, kişiyi her zaman daha genç ve sağlıklı gösterir. Hastaya bir ışıltı kazandırır ve bu ışıltı yüzüne yansır. Diş estetiğinin kişiyi 10 yaşa kadar gençleştirdiği iddia ediliyor.
ÖĞLE TATİLİNDE DİŞ ETİ ESTETİĞİ
Diş etleri ne kadar sürede düzeltilir? Diş eti estetiği çok mu zor?
Diş eti estetiği artık çok kolay bir işlem. Diş etinin yukarı alınmasıyla tamamlanır, diş boyu uzatılır. Sonuç olarak da hasta güldüğü zaman çok güzel bir görüntü olur. Bir-iki saatlik bir işlemdir, hasta aynı gün işinin başına dönebilir. Öğlen tatilinde gelip yaptıranlar bile oluyor. Lokal anestezi ile yapılan ufak bir operasyondur. Bazen botokstan da faydalanıyoruz. Burun köküne altı ayda bir botoks enjekte ederek dudak hareketlerini kısıtlıyoruz; böylece gülme şekillendiriliyor. Buna gülüş tasarımı deniliyor.
S HARFİNİ SÖYLEMEK SORUN OLABİLİR
Diş estetiğinde yapılan en büyük hata; hastanın yüzüne uygun olmayan diş yapmaktır; hoş olmayan görüntüye neden olur. Israrla büyük diş isteyenler 's' harfini söylerken tıslamaya başlar, çünkü çene yapısına uygun değildir. Ten ve diş renginin uyumuna bakmadan yapılan bembeyaz dişler de hastalıklı görünüm yaratabilir.
KIRMIZIDAN BEYAZA DOĞRU
Kola, sirke gibi yiyecekler ve diş sıkma diş hassasiyeti yapar. Sert fırçalama da buna neden olabiliyor; o zaman yanlış fırçalama alışkanlığını değiştiriyoruz. Diş; kırmızıdan beyaza, yani diş etinden dişe doğru fırçalanmalı. Her dişin üzerinden en az beş defa geçecek şekilde iç ve diş yüzeyler fırçalanmalı. Orta sertlikte ağza uygun fırça kullanılmalı.
ESRA TÜZÜN
Eva Mendes'in dişleri yeni trend oldu
Diş estetiği günümüzde giderek daha çok önem kazanıyor. Diş doktoru Sibel Karaman Örsal; kadınların, güzel oyuncu Eva Mendes gibi iri ve güldüğünde görünen dişler istediğini söylüyor
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 10277 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Diyarbakır'da diş hekimleri çocukların ağız ve diş sağlığı için sahadaDiyarbakır'da hayata geçirilen projeyle okullarda ilkokul çağındaki öğrencilere ağız ve diş sağlığı taraması yapan diş hekimleri, onları diş sağlığının korunması konusunda bilgilendiriyor.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yolunda asfalt çalışmasıMardin Büyükşehir Belediyesi ile Midyat Belediyesi işbirliğiyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yolunda asfalt çalışması yürütülüyor.
Sağlıklı yaşam için ağız ve diş sağlığı bakımı önem taşıyorUzmanlar, ağız ve diş sağlığının, yalnızca dişleri değil, genel sağlığı da etkileyen önemli bir unsur olduğunu belirterek, sağlıklı bir yaşam sürmek için ağız ve diş bakımına önem gösterilmesi gerektiğini belirtiyor.
ALKÜ'den diş ve ağız bakımı uyarısıAlanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akın,
- 14:48 - Tokat'ta "Fermuar sistemi ile yaşama yol ver" projesi kapsamında 63 kişiye eğitim verildi
- 13:53 - Samsun'da tırla çarpışan ambulansın şoförünün yaralandığı kaza güvenlik kamerasında
- 15:28 - AstraZeneca Türkiye'ye İstanbul Marketing Awards'tan 4 ödül
- 12:13 - İSTİB aralık ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi
- 11:58 - Acil vaka tecrübeleri KTÜ'lü doktorlara birincilik getirdi
- 16:58 - TBMM Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu toplandı
- 16:13 - 2024/2. Dönem Tıbbi Ve Ekonomik Değerlendirme Komisyonu Kararlarına İstinaden Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler hakkında duyuru
- 15:33 - Adana'da tartıştığı doktoru bıçaklayan sürücü tutuklandı
- 17:03 - TÜ'de "Farklı Perspektiflerden Sağlık Yönetimi" paneli düzenlendi
- 16:10 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/49
- 15:58 - "Erkeklerin Dünyası 2024 Araştırması" sonuçları açıklandı
- 15:53 - Çarşamba Devlet Hastanesinde şaşılık ameliyatı yapılmaya başlandı
- 15:38 - Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde "epidural" doğum uygulaması başladı
- 15:38 - Trabzon'da "Geçmişten Günümüze Sağlık Yönetimi" paneli düzenlendi
- 15:38 - Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden "medikal firma yetkililerinin ameliyatlara müdahil olduğu" iddiasına ilişkin açıklama
- 15:28 - Ümraniye'de sağlık görevlilerine saldırıp ambulansa zarar veren zanlı yakalandı
- 14:33 - Nuh Naci Yazgan Üniversitesi'nde ilkokul yararına kermes düzenlendi
- 14:23 - Vali Aksoy, Yunus Emre Devlet Hastanesi'nin otopark alanındaki çalışmaları inceledi
- 14:08 - Kadına Karşı Şiddet ve Ayrımcılığın Önlenmesine Yönelik Meclis Araştırma Komisyonu toplandı
- 12:28 - Acil tıp teknisyeni iş hayatının stresini Karadeniz'de zıpkınla balık avlayarak atıyor
- 11:28 - Yeşilay "sanal kumara" savaş açtı
- 11:13 - Kocaeli'de ücretsiz kanser taraması yapılıyor
- 11:08 - Annesinden karaciğer nakledilen bebeğe aynı ameliyatta bağırsaktan da safra yolu yapıldı
- 16:53 - Fast food tüketimi öğrenme bozukluklarına neden oluyor
- 16:43 - Antalya'da tedavisi süren Ferdi Tayfur ameliyat edildi
- 15:28 - Türkiye'nin gençlik profili ortaya çıkarıldı
- 15:13 - Kayseri'ye Türkiye'nin 16'ncı Adli Tıp Grup Başkanlığı kuruldu
- 15:08 - İzmir'de 2018'de anestezide azot verildiği iddiasıyla beyin felci geçiren çocuk öldü
- 14:58 - Trabzon'da "Uluslararası Sağlık Zirvesi" düzenlenecek
- 14:48 - Ümraniye'de sağlık ekiplerinin tedavisini reddeden bir kişi ambulansı yumrukladı
- 14:33 - Ordu'da 18 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı
- 14:23 - Kırklareli'nde Yenidoğan Canlandırma Programı kapsamında sağlık personeline eğitim verildi
- 14:08 - Bilecik Sağlıklı Hayat Merkezi, yeni binasında hizmet vermeye başladı
- 13:48 - Bakan Göktaş, "Dijital Dünyada Çocuk Çalıştayı"nın açılışında konuştu:
- 13:28 - ABB'nin evde sağlık ve danışmanlık hizmeti 572 vatandaşa ulaşıyor
- 13:13 - Enuygun'dan Türkiye'nin yedi bölgesinden termal ve kaplıca önerileri
- 12:58 - Muş'ta hasta bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi
- 20:08 - Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları" programına katıldı: (1)
- 19:23 - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'nın Emektarları" programında konuştu:
- 19:03 - Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde kalp hastalıklarına yönelik panel düzenlendi
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim