• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 12 °C
  • İzmir 9 °C

Estetikte ünlülere benzeme merakı!

Estetikte ünlülere benzeme merakı!
"Ünlü bir artistin fotoğrafını getirerek ben buna benzemek istiyorum" şeklindeki istekler hiç bir zaman tam olarak gerçekleşmeyecektir...

Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Halit Urgan, rinoplastiden (burun şekillendirmesi ) başarılı sonuç almak için doğal burun arayışından vazgeçmemek gerektiğini söyledi.

Rinoplasti ameliyatları konusunda bilgi veren Medicana Samsun Hastanesi Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Halit Urgan, "Rinoplasti ameliyatı, geçmişte yaşanılan bir travma sonrası burun şeklinin bozulduğu, nefes almanın güçleştiği durumlar ile genetik olarak kazanılmış, burun şeklinin bozuk ve yüze uyumsuz olduğu durumlarda uygulanmaktadır. Her insanın kendine özgü bir burnu ve burun-yüz orantısı vardır. Rinoplasti ameliyatları da her insana farklı ve kişiye özgü yapılmalıdır. Bu nedenle rinoplastide amaç; burunda herhangi bir fonksiyon kaybı oluşturmadan şeklinin düzeltilmesinin yanı sıra, burun - yüz orantısının en iyi şekilde oluşturulması ve gerektiğinde fonksiyon bozukluklarının da düzeltilmesidir" dedi.

"Günümüzde estetik cerrahide, burun, sadece görüntüye katkısı olan bir organ olarak görülmemektedir. Rinoplastide doktor ve hasta memnuniyeti, doğal burun arayışından geçmektedir. Bu amaca ulaşmak için burun, fonksiyonlarıyla birlikte değerlendirilir ve her türlü operasyon bu zeminde gerçekleştirilir. Fonksiyonel rinoplasti, estetik ya da tedavi edici burun operasyonu olarak ayırt edilmeden uygulanan bir yöntemdir" diyen Opr. Dr. Halit Urgan, rinoplastinin giderebildiği sorunlardan bahsetti. Urgan, "Rinoplasti operasyonlarında her türlü burun şekil bozukluğu, burun-yüz orantısızlığı ve burundan kaynaklanan nefes alma problemleri düzeltilebilmektedir. Kısaca bazılarından örnekler vermek gerekirse, hump denilen burun sırtındaki tümseği oluşturan kemik-kıkırdak kompleksinin olması gerekenden yüksek olması, burun ucunun genişliği, düşük olması sivri olması, eğri olması, burnun yüze oranla büyük olması, tek taraflı ya da iki tarafta da nefes almada güçlük gibi problemler rinoplasti operasyonlarıyla çözüme kavuşturulabilmektedir" şeklinde konuştu.

RİNOPLASTİ KİMLERE UYGULANIR?
Rinoplasti operasyonunun estetik amaçlı olarak "ben burnumdan memnun değilim" diyen herkese uygulanabildiğini vurgulayan Dr. Halit Urgan şu bilgileri verdi: "Estetik amaçlı rinoplastiler, uygulanması mutlaka şart olan operasyonlar değildir. Hastalar hiçbir sağlık problemi olmaksızın bu ameliyatı olmak isteyebilmektedirler. Ancak burada şu önemlidir: Hasta-doktor diyalogu ile hastanın ne istediği ve doktorun ne verebileceği bilinmelidir. Rinoplastinin mutlaka uygulanması gereken durumlarına gelince, fonksiyonel olarak sorun yaşayan ya da burnun, görünümü yüzünden kişinin sosyal hayatını olumsuz etkileyecek düzeyde kötü olması durumunda mutlaka rinoplasti uygulanmalıdır' diyebiliriz. Hastanın burun problemleri nedeniyle mutsuz olduğu her durumda rinoplasti kaçınılmazdır. Araştırmalara göre, hastanın psikolojik durumu, kendine güveni, sosyal ve iş hayatındaki başarısı, estetik operasyonlarla düzelmektedir."

Tıpta hiçbir ameliyatta sonucun garanti olmadığına dikkat çeken Plastik ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Halit Urgan, şöyle devam etti: "Her türlü hasta müdahalesinde felsefemiz, önce hastaya zarar vermemektir. Bu felsefeyle yola çıkarak, öncelikli hedefimiz hastanın müdahaleden sağlıklı çıkmasıdır. İkinci olarak, hastanın şikayetlerinin düzelmesi amaçtır. Her insan farklı bir buruna ve burun-yüz orantısına sahiptir. Hastanın istekleri kendi yüzüyle orantılı bir burun şekline yönelikse, bu konuda başarı sağlamak çok da zor değildir. Ancak ünlü bir artistin fotoğrafını getirerek ben buna benzemek istiyorum' şeklindeki istekler hiçbir zaman tam olarak gerçekleşmeyecek isteklerdir. Sağlıklı olan, kişinin kendisine özgü güzel bir buruna kavuşmasıdır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5484 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim