• BIST 11171.71
  • Altın 2558.397
  • Dolar 33.0434
  • Euro 36.0143
  • Ankara 34 °C
  • İstanbul 33 °C
  • Bursa 36 °C
  • Antalya 39 °C
  • İzmir 41 °C

Estetikte ’Gerçekçi Olmayan Talepler’ Doktorları Bile Şaşırtıyor

Estetikte ’Gerçekçi Olmayan Talepler’ Doktorları Bile Şaşırtıyor
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Son zamanlarda "ben bu kişiye benzemek istiyorum, bu kişiye benzemek için ne yapabilirim"...

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Son zamanlarda "ben bu kişiye benzemek istiyorum, bu kişiye benzemek için ne yapabilirim" şeklinde talepler gelmektedir. Başka bir kişiye benzemek istemek bu bir psikiyatrik bozukluk işareti veya emaresi olabilir. Bu işlem tıbbi olarak tekniklerin müsaade ettiği kadarıyla yapılabilir" dedi.

Son zamanlarda bazı insanlar başka bir kişiye benzemek veya sosyal medyadaki photoshoplu hallerine benzemek için estetik merkezilerinin kapısını çalışıyor. Bu durum hakkında açıklamalarda bulunan Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, "Son zamanlarda "ben bu kişiye benzemek istiyorum, bu kişiye benzemek için ne yapabilirim" adı altında çok ciddi anlamda plastik cerrahlara talepler gelmektedir. Öncellikle tıbbi olarak insanı, var olan başka bir kişiye benzetmek son derece çetrefilli, problemli bir işlemdir. Aynı zamanda bu bir psikiyatrik bozukluk işareti veya emaresi de olabilir. Bu hastalara öncelikli olarak psikiyatri değerlendirmesi yapılmalıdır. Vücut dismorfik bozuklukları açısından değerlendirmelidir. Bunların haricinden gerçekten aklı başında, bu işi yaptırmak için istekli olan kişiler olduğunda da yapılacak işlemlerin benzetme açısında kısıtlı olduğu ve yüzde 100 aynı benzer hale getirebilmenin imkansız olduğu hastaya çok iyi aktarılmalıdır. Tıbbi olarak tekniklerin müsaade ettiği kadarıyla yapılabilen bir işlemler varsa hastalar bunlardan tatmin olurlar. Tıbbi olarak mümkün olmayan bir işlem istek ve beklentisi varsa istedikleri sonuçları elde edemeyeceklerdir. Bu nedenle bu tip beklentileri ve istekleri olan hastalara çok dikkatli, detaycı ve iyi inceleyerek, her şeyi gözden kaçırmadan, iyi bir şekilde idareyle yönetmek gerekmektedir" diye konuştu.

"Gerçekçi bir beklenti olup olmayacağı tespit edilmelidir"

Kişiler kendi photoshoplu halleriyle estetik merkezlerine başvurduklarını dikkat çeken Kıymık, "Burada önemli olan bunu tıbbi olarak yapılıp yapılmayacağıdır. Bu noktada istenilen fotoğrafı dikkatlice değerlendirme yapılarak bunun gerçekçi bir beklenti olup olmayacağı tespit edilmelidir. Hastanın istediği gerçekten mantıklı ve makul mudur? Bu üç sonuçta da mantıklı iyi bir sonuç ortaya çıkacaksa bu işlemler yapılabilir ama bunlardan birinde bir eksiklik varsa genellikle bu işlemleri yapmamak ve kaçınmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 135 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim