Uzmanlar, güzel olabilmenin hatasız, mükemmel yüz hatlarına sahip olmakla değil, kişinin yüzüne uygun ve abartılı olmayan estetik sonuçlarla sağlanabileceğini ve bunun için operasyonların konusunda uzman hekimlerce yapılması gerektiği uyarısında bulunuyor.
Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdem Tezel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burun, yüz, göğüs ve liposuction gibi operasyonlarda başarının "doğal görünüm" de saklı olduğunu söyledi.
Her açıdan dört dörtlük duran kalem gibi kaşların, kalkık hokka gibi burunların ya da dolgun dudakların tek tek mükemmel durabilirken, bir kişinin yüzünde birleştiğinde ifadeyi tamamen bozabildiğini ve "güzel" değil "çirkin" bir görüntüye neden olabildiğini vurgulayan Tezel, estetik ameliyatların kişinin yüz şeklinin ve ifadesinin korunarak yapılması gerektiğine dikkati çekti.
Tezel, operasyon başarılı geçse de kişinin doğal görünümüyle uyumlu olmayan, abartılı sonuçların hastalarda memnuniyetsizlik yarattığını belirterek, hatalı estetik operasyonlara ilişkin bilgi verdi.
Liposuciton ameliyatlarında yapılan en büyük hatanın, hastayı zayıflatmak amacıyla gerekenden çok daha fazla yağ çekilmesi olduğunu belirten Prof. Dr.Tezel’in verdiği bilgiye göre, liposuction zayıflatma değil, bir şekillendirme ameliyatı. Normal vücut ağırlığında olunsa da basen, göbek, bacaklar gibi bölgelerdeki fazla yağlar alınıyor. Liposuctionın zayıflama amacıyla kullanılarak, fazla yağ çekilmesi ve sıvı takviyesi yapılmaması, damarlarda pıhtı oluşumuna neden olabiliyor. Bu tür komplikasyonlara daha çok hastane ortamı dışında ve uzman olmayan hekimlerce yapılan operasyonlarda rastlanıyor.
Liposuction ameliyatlarında bazı şekil bozuklukları da görülebiliyor.
Derinin belirli bir küçülebilme kapasitesi bulunuyor ve uygulama sonucunda söz konusu kapasitenin üzerine çıkıldığında deride sarkmalar ya da çukurlar meydana gelebiliyor.
Liposuction yapılırken "ıslak yöntem"in tercih edilmesi de olumsuz sonuçların doğmasını engelliyor. Liposuction ameliyatlarında aspiratör denilen makine yerine enjektörle daha kontrollü yağ çekilebiliyor. Böylece, dalgalanma, çukurlaşma ve düzensizliklerin önüne geçilebiliyor.
-"KÖTÜ YAPILMIŞ BURUN YÜZDE İLK DİKKAT ÇEKEN YER OLUYOR"-
Türkiye’de burun, en çok yapılan estetik operasyon olsa da yanlış uygulama sonrası ciddi sorunlar görülebiliyor.
Burun estetiği ameliyatında en çok rastlanan hata, kişinin ameliyat olduğunun belli olması. Yüze uyumlu olmayan, orantısız (çok kısa, çok uzun, çok kalkık veya burun deliklerinin karşıdan gözükmesi) sonuçlar, belli olmanın ötesinde sağlık açısından da riskli olabiliyor. Burun kemiğinin fazla oyulmuş olması, burun ucunun düşmesi, burun kemiğinin ve ucunun iki ayrı bölüm gibi durması çirkin görüntüye yol açıyor.
Burun ameliyatlarında nefes alma problemi olan kişilerin önce nefes yolunun açılması sonrasında burun estetiğinin yapılması, hata olarak gösteriliyor. Nefes yolu açılırken, burnun fonksiyonel ve estetik açıdan farklı olarak ele alınmaması gerekiyor. İlk uygulamada, kıkırdak doku alındığından daha sonrası için yeterli doku kalmıyor. İleride bunları düzeltmek için kaburgadan kemik ya da kulaktan kıkırdak alınması gerekiyor. Oysa nefes yolunu tıkayan kıkırdaklar çıkarılıp atılmak yerine burun estetiğinde çok önemli bir kaynak olarak kullanılabiliyor. Bu nedenle her iki uygulamanın birarada yapılması tavsiye ediliyor.
Açık burun ameliyatları sonrasında iki burun deliğinin arasında özellikle esmer tenli kişilerde iz kalabiliyor.
-"YÜZ GENÇLEŞTİRMEDE DOĞAL GÖRÜNÜME DİKKAT"-
Klasik yüz germe ameliyatlarında kulak önünden ve arkasından yapılan bir kesiyle, cilt yana doğru çekilerek geriliyor, fazla dokular çıkarılıyor.
Klasik yüz germede deri sıyrılarak operasyon yapıldığından, mimik kasları ve cilt arasındaki bağlar kesiliyor. Bu da yüz ifadesinde sorunlara yol açabiliyor. Endoskopik yüz gençleştirme operasyonlarıyla bu sorunlar giderilebiliyor. Yalnızca deri gerilerek değil, yüzdeki tüm anatomik oluşumlar bir bütün halinde düzeltildiği için mimikler kaybolmuyor, yüz doğallığını yitirmiyor, en önemlisi de iz kalmıyor. Bir başka deyişle yüze üç boyutlu olarak şekil veriliyor.
Genç yaşta olmalarına rağmen doğuştan gelen sarkık göz ve kaş yapısı gibi bazı özellikleri nedeniyle yaşlı, mutsuz, olumsuz ya da yorgun ifadeli kişiler, iş ve özel hayatlarındaki pozitif etkileri nedeniyle mutlu ve dinamik yüz ifadelerine sahip olabilmek için endoskopik yüz estetiğine başvuruyorlar. Bu teknikle, alın bölgesi germe, kaş kaldırma ve göz altlarındaki çukurluk veya torbalanmalara da müdahale edilebiliyor.
-"BOTOKS DİKKATLİ UYGULANMAZSA YÜZLERDE HAYRET İFADESİ OLUŞUYOR"-
Botox, yani botinilium toksini kasların fonksiyonunu bloke ederek kırışıklıkları azaltıyor, ancak dikkatli uygulanmadığında yüzde hayret ifadesi oluşabiliyor. Herşeyi botoksla düzeltmeye çalışmak, bu tür sonuçlara yol açıyor.
Botoks yerine kişinin kendi dokusuyla ya da uygulanması risk yaratmayan dolgu maddeleriyle yapılacak enjeksiyonlar, daha doğal sonuçların alınmasını sağlayabiliyor.
Öte yandan uygun olmayan, ucuz olduğu için tercih edilen bazı maddelerin enjeksiyonu, alerjik reaksiyonlara yol açabiliyor.
Göğüs büyütme ameliyatlarında en büyük sorun hastayla doktor arasında tam bir iletişimin sağlanamayarak göğüs ölçüsünde ortak bir karara varılamaması, hastanın gerçekten istediği ölçüyü tam olarak doktoruna aktaramaması ve/veya hastanın yeni ölçüsüne alışamamasından kaynaklanıyor.
Çok büyük protezler doğal sonuç vermiyor, zorlanarak konulduğundan bazı komplikasyonlara neden olabiliyor. Yine kullanılan materyalin (silikonun) kalitesi çok önemli. Göğüs küçültme ve dikleştirme ameliyatlarında uygun yöntem tercih edilmezse çok fazla iz kalabiliyor, simetri bozulabiliyor.
-"DUDAKLAR KİŞİNİN KENDİ DOKUSUNDAN DOLDURULMALI"-
Dudak estetiğinde kalın dudaklar ön plana çıkıyor. Kalın dudaklı olmak demek, üst dudağın alt dudaktan daha ileride olduğu anlamına gelmiyor. Dudak dolgunlaştırmak amacıyla kişinin kendi dokusu kullanılabiliyor. Bunun dışında hyalüronik asit gibi doğal maddeler de uygulanabiliyor. Dudak dolgunlaştırmada, yanlış uygulamalar yapay, ördek gagasını anımsatan görüntülere neden olabiliyor.
-"SAÇLAR TEK TEK EKİLMELİ"-
Bunların dışında saç ekme hem hasta hem hekim açısında sabır gerektiriyor. Mikro implantasyon yönteminde her bir saç kökü tek tek alınarak ekiliyor. Sabır gösterilmez ya da tecrübeli hekim tarafından yapılmadığında birçok sorun çıkabiliyor.
Saçlar alın ve sakaklardaki girintilere sadık kalınmadan ekildiğinde, bu, çember gibi peruğa benzeyen bir görüntünün olmasına neden oluyor.
Kökler tek tek değil de bir arada ekilirse, yine doğallıktan uzaklaşılıyor. Bu işlemin, çoğu zaman bir hastanede, anestezi uzmanı olmadan yapılması da risk taşıyor.
Estetikle güzelleşmenin sırrı doğallıkta
Estetik olduğu göze çarpan burunlar, şişkin dudaklar, yay gibi gergin kaşlar, doğallıktan uzak yapay mimikler...
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 3767 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Şarkıcı Işın Karaca'ya, "saçkıran" için kök hücre tedavisine başlandı"Alopesi üniversalis" hastalığı nedeniyle kaybettiği saçlarına kavuşmak için Antalya'da kök hücre tedavisine başlanan sanatçı Işın Karaca, "Kök hücre beni çok heyecanlandırdı." dedi.
Dünya Genelinde 56 Milyon Kişi Saç Dökülmesiyle Mücadele EdiyorDünya çapında 56 milyon insan saç dökülmesiyle mücadele ederken, bu soruna kalıcı bir çözüm bulmak isteyenler saç ekimi merkezlerinin kapısını çalıyor.
Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç: “Günlük Bakımı Aksatmayın”Cilt bakımının her yaşta önemli olduğuna dikkat çeken Güzellik Uzmanı Çiğdem Koç, "Daha sağlıklı cilde sahip bir nesil yetiştirebilmemiz için Z...
Medart Hair Clinic : ’Saç Ekimi Artık Daha Ulaşılabilir Bir Sağlık Hizmeti’MedArt Hair Clinic başhekimi Dr. Tuna Tantan Williams, saç ekimi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
- 18:38 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, TÜSEB Başkanı Kervan ve beraberindeki heyetle bir araya geldi
- 17:53 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, 3. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'nde konuştu:
- 17:38 - Ödemiş'te Diyabet Farkındalık Sempozyumu düzenlendi
- 17:23 - Edirne 112 Acil Çağrı Merkezi 10 ayda 54 bin çağrı cevapladı
- 17:18 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması sanık savunmalarıyla devam ediyor
- 16:53 - Beypazarı Aile Yaşam Merkezi'nde Ağız ve Diş Sağlığı Semineri düzenlendi
- 16:53 - Niğde'de 12 günlük bebeğin kalbinde iki büyük atardamar arasındaki açıklık ameliyatla kapatıldı
- 16:43 - Muğla'da ambulansın çarptığı kadın öldü
- 16:33 - Van Eğitim Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi çocuk hayali kuranların hizmetinde
- 16:23 - Medipol Sağlık Grubunca "Ağız ve Diş Sağlığı Festivali" düzenlendi
- 16:08 - Emine Erdoğan, Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'ne mesaj gönderdi:
- 15:53 - Sivas Cumhuriyet Üniversitesine yeni anjiyografi cihazı alındı
- 15:33 - Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, 10 ayda 479 bin 115 hastaya hizmet verdi
- 15:28 - Sivrihisar'da, sağlık yaşama yürüyüşle dikkati çektiler
- 15:18 - DSÖ'den "Gazze'deki en az 12 bin hastanın acil tıbbi tahliyesi yapılmalı" çağrısı
- 14:03 - "Mucize Organ Beyin Sempozyumu"nun dördüncüsü İstanbul'da yapıldı
- 11:18 - Bingöl'e "sismik izolatör" ve "viskoz sönümleyici damper" sistemiyle hastane yapılıyor
- 11:13 - Havadaki partikül madde kirliliği göz kliniklerine başvuruları artırıyor
- 11:03 - Sanal kumar ve bahis bağımlılığı çocuklar ile gençleri tehdit ediyor
- 10:53 - Probiyotik besinler dişte çürük oluşumunu engelliyor
- 10:53 - "Yenidoğan çetesi" davasının duruşması 4. gününde sürüyor
- 09:17 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/45
- 01:30 - TBMM kararı Resmi Gazete'de
- 19:43 - Bingöl Adaklı Devlet Hastanesinde hasta yatışı hizmeti verilmeye başlandı
- 19:18 - Manisa'da evinde yangın çıkan hemşire hayatını kaybetti
- 19:08 - TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK Meclis'te taleplerini dile getirdi
- 17:58 - Uzmanından ağız sağlığını korumak için öneriler
- 17:38 - Osmaniye Devlet Hastanesine "Anne Dostu Hastane" ödülü verildi
- 17:28 - İtalya'da sağlık çalışanları 24 saatlik greve gitti
- 17:13 - Siirt'te Dünya Çocuk Hakları Günü'nde Gazze'deki çocuklar için sessiz yürüyüş yapıldı
- 16:38 - Karabük'te uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele toplantısı yapıldı
- 16:28 - Eskişehir'de aile diş hekimliği farkındalık eğitimi protokolü imzalandı
- 16:23 - Eskişehir'de "Lise Düzeyindeki Okullarda İlk Yardım Farkındalığının Artırılması İş Birliği Protokolü" imzalandı
- 16:18 - Bahçesaray'da rahatsızlanan kişi ambulans helikopterle Van'a nakledildi
- 15:58 - Mardin'de "İşitme Tarama Referans Merkezi" açıldı
- 15:53 - Sağlık Bakanlığı, 10 ayda özel sağlık tesislerine yönelik 55 bine yakın denetim gerçekleştirdi
- 15:28 - TİDER ve Cargill'den Orhangazi'ye Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi
- 15:03 - Trump'ın ABD federal sağlık hizmetlerine aday gösterdiği Mehmet Öz, bu göreve getirilecek ilk Türk olacak
- 15:03 - Saadet Partisi Grup Başkanvekili Şahin'den "yenidoğan çetesi" davasına ilişkin açıklama:
- 11:53 - Bursa İl Sağlık Müdürlüğü'nden Dünya KOAH Günü dolayısıyla açıklama
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2024/45
- Sağlık Bakanı Memişoğlu, 3. Uluslararası Anadolu Ebeler Derneği Kongresi'nde konuştu:
- Bingöl'e "sismik izolatör" ve "viskoz sönümleyici damper" sistemiyle hastane yapılıyor
- Ödemiş'te Diyabet Farkındalık Sempozyumu düzenlendi
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim