• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 15 °C

Estetik cerrahiyle ilgili efsaneler

Estetik cerrahiyle ilgili efsaneler
Hem kadınların hem erkeklerin artık kolayca yaptırdığı ve iyice popüler olan estetik operasyonlar bazıları içinse hala korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında bilgi sahibi olunmaması!

Hem kadınların hem erkeklerin artık kolayca yaptırdığı ve iyice popüler olan estetik operasyonlar bazıları içinse hala korkulu bir rüya... Bunun en önemli sebebi ise operasyonlar hakkında bilgi sahibi olunmaması!

Son yıllarda giderek daha çok insanın başvurduğu estetik cerrahi, kimileri için bir kurtarıcı halini alırken, kimileri için de bilinmez ve 'korkulu' bir dünya olmaya devam ediyor. Bunun nedeni de estetik cerrahiyle ilgili üretilen şehir efsaneleri... Anadolu Sağlık Merkezi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Haluk Duman, estetik cerrahiyle ilgili yaratılan yanlış bilgilere açıklık getirdi...

SİLİKONLU MEME HER AN PATLAYABİLİR!
Silikonun patlaması için, çok ciddi bir darbe alması gerekir. Ancak delici travmalar sırasında silikonlu meme patlayıp delinebilir. Eskiden protez memenin içinde bulunan silikon yapısı jel kıvamındaydı; günümüzde ise jöle kıvamında. Dolayısıyla bu bölgede yırtılma dahi olsa, silikon vücuda yayılamaz. Rahatlıkla tamamını çıkarmak mümkündür.

SİLİKON, MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIR!
Silikon meme protezi, kanser riskini kesinlikle artırmaz. Asıl üzerinde düşünülmesi gereken; silikon protezin olası bir meme kanserinin gözlemini ortadan kaldırıp kaldırmayacağıdır. Günümüzde gelişen tekniklerle bu durum da ortadan kalkmıştır. Dolayısıyla meme protezi rahatlıkla kullanılabilir.

YAĞ ENJEKSİYONU İLE MEME BÜYÜYEBİLİR!
Şu an deneme aşamasında olan enjeksiyonuyla meme büyütme, yeni ve zorlu bir yöntemdir. Her olguda başarılı bir sonuç alındığından bahsedilemez. Çünkü, protez meme kadar kolay bir yöntem değildir. Ancak meme rekonstrüksiyonu için kullanılabilir. Hastaya kendi dokusu ya da protez ile meme yapıldıktan sonra bazı rötuş prosedürleri uygulamak gerekir. Bunlardan bir tanesi de; eksik kalan dokunun, yağ enjeksiyonuyla yerine konmasıdır. Bu tür uygulamalarda iyi sonuçlar verir.
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6964 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 3 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim