• BIST 9367.77
  • Altın 2952.122
  • Dolar 34.4839
  • Euro 36.1941
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 8 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 17 °C

Erzurum Şehir Hastanesi’nde "Yara Bakım Ünitesi” Açıdlı

Erzurum Şehir Hastanesi’nde "Yara Bakım Ünitesi” Açıdlı
Erzurum ve bölgenin sağlık hizmetleri açısından önemli kurumlarından birisi olan Erzurum Şehir Hastanesi'nde "Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi" açıldı.

Erzurum ve bölgenin sağlık hizmetleri açısından önemli kurumlarından birisi olan Erzurum Şehir Hastanesi'nde "Genel Cerrahi Yara Bakım Ünitesi" açıldı. Böylece önemli bir eksik giderildi.

2024 yılında da bir yeniliğe imza atarak başladıklarını ve açılan ünitenin özellikli olduğunu belirten Erzurum Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Hakkı Tör, "Hastanemizde bir kronik yara bakımı kurduk. Burada bir polikliniğimiz, tedavi ve pansumanların yapıldığı bir alanımız mevcut. Özellikle; diyabetik yaralara sahip olan hastalar, yine geçmeyen yaraları olan hastalar bunun dışında bası yaraları dediğimiz basınç ülserleri dediğimiz yatalak hastalarımız, gelişen yaralar ve bunun dışındaki yine kronik yarası geçmeyen hastalarımıza hizmet vereceğiz. Dahili kliniklerimizi, cerrahi kliniklerimizi, plastik cerrahi servisimizi, enfeksiyon kliniğini ilgilendiren bir hizmet. Haliyle bu hizmeti hasta alırken zaman zaman bir aksama oluyordu. Bizde bu aksamanın önüne geçmek için bakanlığımızın bize verdiği yetkiyle böyle yara bakım ünitesini açtık." dedi.

"Bu ünite ile daha koordineli olacağız"

Genel Cerrahi uzmanı Mehmet Öztürk, dört yataklı ve poliklinik hizmeti de veren yara bakım ünitesinin önemli bir ihtiyacı gidereceğini belirterek, "Kronik yaralar, bası yaraları ve diyabetik yaralar, tedavisi zor ve güç iyileşmesi güç olan yaralardır. Bunların tek elden koordineli bir şekilde takip edilmesi gerekmektedir. Yara bakım ünitesinin amacı bu hastaları bulmak, tedavi etmek ve ilgili birimlerle yönlendirmek ve buradan hastalara gerekli şifayı sunmaktır. Bunun haricinde yapacağımız yataklı tedavi veya poliklinik hizmetleri olacak. Poliklinik hizmetleriyle, poliklinikten, ayakta tedavi edilebilecek hastalara ayaktan tedavi edeceğiz. Ve periyodik kontrollere çağıracağız. Eğer yatarak tedavi olması gereken hastalar mevcut olursa ki olacaktır. Bunları da yatarak tedavisini yapmak ve bunları hastalıklarıyla alakalı eğitim vermeyi amaçlıyoruz. Diyabetik bir hastanın ayak yarasının oluşmaması için ne yapması gerektiğini öğreteceğiz, anlatacağız. Ondan sonra bası ülseri, yatak yarası olan hastanın bu tekrar yatak yarasının oluşmaması için evine gittiği zaman neler yapması gerektiğini onlara öğreteceğiz"şeklinde konuştu.

Kronik Yara Nedir

Kronik yara geç veya güç iyileşen veya iyileşmeyen yaralardır. (6-8 haftada iyileşmeyen veya 4 haftada hiçbir iyileşme belirtisi göstermeyen). Genellikle iyileşmeyi geciktiren altta yatan bir neden bulunur (damar problemi, diyabet, infeksiyon, radyasyon hasarı, bası, malnutrisyon vs). Kronik Yara Çeşitleri ise; diyabetik ayak (diyabetik ülser, nöropatik, iskemik, nöro-iskemik), venöz ülser (ulcus cruris venosum, venöz bacak yarası, varis ülseri), basınç yarası (bası yarası, basınç ülseri, dekübitis yarası, yatak yarası), arteriyel yetmezlik yarası (aterosklerotik, vaskülitik), radyasyon hasarı ve ameliyat sonrası yaralar olarak ifade ediliyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1150 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim