• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara -1 °C
  • İstanbul 4 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 6 °C
  • İzmir 6 °C

Erken yaşta âdete karşı fast food uyarısı!

Erken yaşta âdete karşı fast food uyarısı!
Meme kanserinden korunmak, daha anne karnında başlıyor! Kız çocuklarının erken yaşta âdet görmesi de önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Fast-food gıdalardan uzak durmak ise erken âdet olasılığına ...

Meme kanserinden korunmak, daha anne karnında başlıyor! Kız çocuklarının erken yaşta âdet görmesi de önemli risk faktörleri arasında yer alıyor. Fast-food gıdalardan uzak durmak ise erken âdet olasılığına karşı en etkili önlemdir...
Kadınlar arasında hızla çoğalan meme kanseri tedavisi, artık her hastaya göre farklı planlanıyor. Meme kanserinden korunmanın temeli ise çocukluk yıllarında atılıyor! Kanser tedavisinde, hedefe yönelik ilaçlar ve radyoterapi cihazları sayesinde çok önemli adımlar atılıyor.

HER HASTAYA AYRI İLAÇ UYGULANIR
Meme kanserinde tedavi çok farklıdır; hastalık yok, hasta vardır! Çünkü her kanser, her hasta ayrı ayrı tedavi edilir. Her hastanın apayrı bir ilaca, apayrı bir korumaya, apayrı bir hormon tedavisine ve ayrı bir bakıma ihtiyacı vardır. Bu yaklaşım, 5 ya da 10 sene içinde tamamen yerleşecektir.
Meme kanserinde en önemli faktörler; tümörün büyüklüğü, kadının âdet görmekte veya görmemekte olması, tümörün koltuk altına sıçrayıp sıçramaması, reseptörler ve kadının yaşıdır. Tedavi süreci, bu faktörlere göre planlanmalıdır.

TÜMÖRÜ TAMAMEN ERİTEBİLİYORUZ
Meme kanseri tedavisinde de diğer kanserlerde olduğu gibi çok önemli gelişmeler kaydettik. 10 yıl öncesine kadar ne yaparsak yapalım, hastaların yüzde 50'sini kaybediyorduk. Ama herseptin grubu ilaçların devreye girmesiyle hastalarımızın şansı, yüzde 50 oranından yüzde 85'lere çıkıyor.
Standart kullandığımız kemoterapi ilaçlarımızın yanı sıra yeni çıkan çok başarılı anjiogenetik ilaçlarımız var. Bunlarda da çok olumlu neticeler almaktayız. Aynı şekilde eskiden beri kullandığımız pek çok ilaç kombinasyonları ve taksan grubu ilaçlarla, bu hastalarda en kötü durumlarda bile tümörü tamamen eritebiliyoruz.

ALTIN LİSTE
Ekmek kabuğu
Kimyon
Esmer pirinç veya bulgur pilavı
Karnabahar, kuşkonmaz, kan portakalı
Brokoli
Beyaz lahana
Yeşil çay (Özellikle östrojen reseptörleri pozitif olanlarda)

GÜMÜŞ LİSTE
Haftada iki kere baklagil tüketin.
Yeşil mercimek ve yer fıstığı yiyin.
Semizotu, ıspanak, pırasa ve soğan her gün sofranızda bulunsun.
Maydanoz, dereotu, tarhun ve kara turp.

MEME KANSERİ YAŞI 18'LERE KADAR İNDİ
Meme kanseri, anne karnında başlıyor! Eğer kızlarımızı hormonlu gıdalarla besliyor, fastfood yemelerine izin veriyor ve onları obez olarak yetiştiriyorsak; bu çocuklar 10 yaşından itibaren âdet görmeye başlıyor. Erken âdet görmek; kanserin başlaması açısından en temel faktördür.
Artık 18 yaşında bile meme kanseri vakalarına rastlıyoruz! Bu yüzden, çocuğunuza fast-food yedirmeyin. Araştırmalara göre, haftada üç kereden fazla fast-food yiyenlerde, beyin tümörü, lenfoma ve lösemi üç kat daha fazla görülüyor!
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4963 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim