Çağın hastalığı şişmanlık, artık erkeklerin de ciddi bir problemi. Günümüzde sadece kadınlar değil erkeklerde güzellik uğruna nelere katlanmıyor ki. Pek çok erkek özellikle evlendikten sonra, belirgin şekilde şişmanlar. Bu yağlar da genellikle karın ve bel bölgelerinde birikir. Pantolonun belinden taşan bu fazlalıklar başlangıçta basit bir kilo alma problemi gibi görünse de ilerleyen dönemlerde ağır sonuçlara sebep olabilir. (Damar, şeker, solunum yolu hastalıkları, kalp krizi ve felç ihtimali gibi.)
Kadınlar da evlilikten sonra kilo alır ama bu durum erkeklerde daha süratli ve bir bölgeye yoğunlaşan biçimde gerçekleşir. Şişmanlığın tanımı artık farklı bir biçimde yapılıyor. Eğer bir erkekte bel kalınlığı 102 cm ve üzerindeyse tehlike sinyalleri çalmaya başlamıştır.
Türkiye’de artık estetik cerrahinin kapısını çalan erkekler hızla artıyor. Türk erkeğinin en sık yaptırdığı estetik operasyonların başında burun estetiği ikinci sırada ise yağ aldırma geliyor. Bir kere erkeklerin yağlanma bölgeleri sadece göbek deliği etrafı, karın ve her iki yanda bel bölgesiyle sınırlı. Bu yağların altında, en zayıf erkekte bile hatırı sayılır bir karın kası kütlesi var. Dolayısıyla amaç göbek bölgesindeki yağların çoğunu almak.
MLS (Morpho Lipo Sculpture), istenmeyen yağlardan kurtulmakta tıbbın geldiği en yeni ve etkileyici tedavi metodu olarak biliniyor. Tüm dünyada alternatifsiz bir sistem olan MLS kalıcı başarısıyla hastada yüksek memnuniyet sağlıyor. Doğan Cerrahi Tıp Merkezi Estetik Biriminden Dr. Saliha Güneri ile ameliyatsız, ağrısız, bölgesel fazlalıklardan kurtulmanın kalıcı yöntemi olan bu sistemle, erkeklerdeki bölgesel yağlanmayı ve tedavisini konuştuk.
-Bölgesel yağlanma nedir, nasıl oluşur?
Bölgesel yağlanma genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak oluşur. Kilo alıp verme, beslenme şekilleri, (Özellikle erkeklerde evlilik sonrasında düzenli bir hayata geçişin verdiği beslenme alışkanlıkları da etkili oluyor.) bazen de hastalık dönemlerinden sonra oluşan bölgesel fazlalıklar olabildiği gibi tamamen genetik yapımıza bağlı olan kilo ile bağlantısı olmayan bölgesel yağlanmalar da olabilir. Tıpkı kadınlarda menopoz sonrasında oluşan karın bölgesindeki yağlanma gibi, erkeklerdeki bölgesel yağlanmanın da temel sebebi hormonaldir.
- Bölgesel yağlanmanın kilo vermekle giderilmesi mümkün mü?
Eğer kişinin kilo fazlası varsa kilo vermekle sorunların bir kısmından kurtulmak mümkün olacaktır ancak sürekli kilo alıp veren yada fazla miktarda kilo vermiş kişilerde mutlaka bölgesel olarak sorunlu bölgeler kalacaktır. Ayrıca genetik olarak var olan yağlanmalar kilo vermekle giderilemez zaten bu kişilerin bir kısmında kilo problemi yoktur.
- Bölgesel yağlanma durumunda neler yapılabilir?
Öncelikle kişinin sağlık durumunu sorgulayıp, genel muayenesini yapıyoruz,daha sonra eğer gerekiyorsa kilo vermesi için gerekli prosedürü uygulamaya başlıyoruz. Şu anda bir teknoloji harikası olan ameliyatsız liposuctıon olarak adlandırılan MLS yöntemi ile harika sonuçlar alıyoruz.
- MLS (MorphoLıpoSculpture) yöntemi nasıl bir uygulamadır?
MLS öncelikle tamamen kişiye özel uygulamalar içeren bir sistemdir. 3 adet makinadan oluşan 3 basamaklı bir sistem olup yağların tamamen ve kalıcı olarak yok edilmesini sağlayan ve kişinin ihtiyacı olabilecek tüm uygulamaları içeren bir sistemdir.
- Kalıcılık ile ne kastediyorsunuz?
MLS uygulaması yaptığımız hastalarımızda en az 5 yıl süre ile aynı bölgeden yağlanma olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
- MLS nasıl bir uygulama?
Önce analiz cihazı ile kişinin ihtiyacı olan protokol belirlenir. Burada tek kriter kişidir. Dolayısı ile kişiye özel uygulamanın avantajını hem biz uygulayıcı olarak hem de yöntemi uyguladığımız kişi sonuçlar açısından yaşar. Çünkü kilo sorunları nedeni ile bölgesel yağlanma yaşayan kişi ile genetik olarak bu problemi yaşayan kişi ve hatta doğum sonrası bölgesel yağlanması olan arasında ihtyaç duyulan uygulamalar ve seans sayıları arasında fark olacaktır.
- Ne gibi uygulamalar yapılıyor?
MLS uygulamalarını 3 basamaklı olarak değerlendirmek lazımdır. Ana uygulama enjeksiyondur. Kalıcı yağ kaybı sağlayan ve ve görüntüdeki fazlalıkları yok eden enjeksiyondur. Ancak hastanın ihtiyacına göre enjeksiyon öncesi ve/veya enjeksiyon sonrası uyulamalar da protokol esnasında tanımlanır. Buna göre ultrasound, elektroterapi, manyetoterapi battaniyesi, elektroterapi battaniyesi, drenaj gibi sistemin diğer parçaları da hastaya uygulanabilir. Enjeksiyon sonrası ise yine hastanın bağ dokusunun özelliklerine ve kas yapısının durumuna bağlı olarak drenaj veya tonus arttırcı programlardan biri veya birkaçı uygulanabilir.
- Enjeksiyon nasıl yapılır, hangi ilaçlar kullanılır?
MLS enjesiyonlarında herhangi bir ilaç kullanılmaz. Hipoosmoler bir sıvı hazırlanır, çünkü yağ dokusu içine zerk edilen bu düşük yoğunluklu sıvı yağ hücrelerinin içine girerek onların zarlarının tahrip edilmesini sağlar. Aynı zamanda sıvıyı içine alarak şişen yağ hücresi,zarı da zedelendiği için mekanik travmalara karşı da hassas hale gelir. Enjeksiyonun hemen ardından uygulanan ultrasound ile yaratılan ses dalgalarına bağlı mekanik travmayla yağ hücreleri tamamen parçalanır.
- Bu uygulamalarda acı var mı ?
Hayır kişi herhangi bir şey hissetmez çünkü hazırlanan serum karışımında lokal anestezik mevcuttur. Böylece hiçbir acı duymadan işlem tamamlanabilir. Hiçbir diyete spora ve kişisel çabalara cevap vermeyen genetik yağlanmalarda bile sonuç alınır.
Erkeklerde bölgesel yağlanmaya son
Çağın hastalığı şişmanlık, artık erkeklerin de ciddi bir problemi. Günümüzde sadece kadınlar değil erkeklerde güzellik uğruna nelere katlanmıyor ki...
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak:
Bu haber toplam 3441 defa okunmuştur
Etiketler: Beslenme, Diyet, Çocuk Sağlığı, Kişisel Bakım, Yaşam, Hamilelik, Erkek Sağlığı, Alerji, Kanser, Diyabet, Göz Sağlığı, Kalp Sağlığı, Güzellik, Estetik, ağız, diş, cinsel yaşam, fizik tedavi, ruh, psikiyatri, psikoloji, psi
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Azospermi Nedir? Belirtileri Nelerdir?Azospermi, erkeğin menisinde canlı sperm bulunmaması durumu olarak tanımlanır. Bu sorun, çocuk sahibi olamayan erkeklerin yüzde 10 ila 15’lik bir bölümünde görülür. Genele bakıldığında ise bu soruna rastlanma oranı yaklaşık olarak %1’dir.
Aksigorta’dan Babalar Günü’ne özel PSA testi hediyeAksigorta, Babalar Günü’ne özel olarak, acente ve erkek çalışanlarının yanı sıra kampanya döneminde Hayata Devam Sigortası’na sahip olacak tüm erkek müşterilerine prostat spesifik antijen (PSA) testi hizmeti hediye ediyor.
10 mühim erkek yanlışı: Neden erkekler kadınlardan daha çok hasta oluyor?Dünyanın hemen her ülkesinde erkekler kadınlara oranla daha sık hastalanıyor! Erkeklerin sorunu sadece sık sık hastalanmak olsa neyse, yaşam süreleri de kadınlara oranla daha kısa kalıyor.
Baba olmak isteyen bir erkek için hangi tıbbi tedaviler uygulanabilir?Kısırlık sorunu yaşayan erkeklerin baba olma şansı ileri tıbbi tekniklerle artırılabiliyor.
- 09:18 - İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı
- 09:03 - Gelibolu'da "Serviks Kanseri Farkındalık Ayı" dolayısıyla stant açıldı
- 03:58 - Araştırma: Londra, İngiltere'nin en hızlı yaşlanan şehri
- 01:13 - Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi (2)
- 01:03 - ABD'de, Soykırıma Karşı Doktorlar, İsrail'in alıkoyduğu doktor Ebu Safiyye'nin serbest bırakılmasını istedi
- 01:03 - Bakan Işıkhan'dan Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım
- 00:58 - Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi (1)
- 00:18 - Sinop'ta kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
- 23:38 - Sağlık Bakan Yardımcısı Kırbıyık Suriye'yi ziyaret etti
- 23:03 - Serik'te organ bağışı farkındalık programı düzenlendi
- 22:13 - Bebek Ölümlerini ve Özel Sağlık Kuruluşlarını Araştırma Komisyonu, SGK yetkililerini dinledi
- 21:53 - Sağlık Bakanı Memişoğlu, ambulanslara ilişkin yönetmelik düzenlemesini değerlendirdi:
- 19:39 - CHP'li Sarıbal, aile hekimlerinin iş bırakma eylemlerini destekledi
- 18:58 - Kastamonu 112 Acil Çağrı Merkezi 2024'te 388 bin 826 çağrı karşıladı
- 18:23 - DSÖ: Gazze'de 12 binden fazla kişi tıbbi tahliyeye ihtiyaç duyuyor
- 18:13 - UNICEF: Yeni yıl Gazze'deki çocuklar için daha fazla ölüm ve acı getirdi
- 17:03 - Sağlık-Sen Genel Başkanı Doğan, Kırşehir'de ziyaretlerde bulundu
- 16:58 - Uzmanından "tüberkülozun tedavi süreci disiplin gerektirir" uyarısı
- 16:53 - Şanlıurfa'da ambulans helikopter 25 günlük bebek için havalandı
- 16:44 - Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde Yapılan Düzenlemeler Hakkında Duyuru 2025/02
- 16:38 - Niğde Emniyet Müdürü Delen ve Sağlık Müdürü İnan, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı
- 16:38 - İl Sağlık Müdürü Pehlevan, Kocaeli'deki sağlık yatırımlarını inceledi
- 16:33 - Gazze'deki Nasır Hastanesi'nin bazı bölümleri yakıt sıkıntısı nedeniyle faaliyet gösteremiyor
- 16:28 - Gelibolulu öğrencilerden Sağlıklı Hayat Merkezine ziyaret
- 15:53 - ABB'nin başlattığı ücretsiz HPV aşısı uygulamasında ilk dozlar yapıldı
- 15:48 - İstanbul'da sağlık çalışanları eylem yaptı
- 15:28 - 34 Türk teknoloji girişimi CES 2025'te dünya sahnesine çıktı
- 14:58 - Mersin'de zehirlenme şüphesiyle ölen 2 çocuğun cenazesi defnedildi
- 14:53 - İngiltere'de birçok hastane grip vakalarındaki artış nedeniyle "kritik durum" ilan etti
- 14:48 - Tunceli'de diyaliz hastalarına keman dinletisiyle moral verdi
- 14:38 - Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Polat, gazetecilerle buluştu
- 14:23 - Muğla'da hastane otoparkı genişletilerek hizmete açıldı
- 14:23 - İzmir'de doktoru darbeden 3 sanık yeniden yargılanıyor
- 13:13 - Menteşe'de 200 yataklı acil durum hastanesi yapılacak
- 12:03 - Demre'de hayvan sağlığına yönelik çalışmalar yapıldı
- 12:03 - Diyarbakır'da ambulans helikopter lösemi hastası için havalandı
- 11:53 - Siirt'te geçen yıl kamu sağlık hizmetlerinden 4 milyon 106 bin 299 kişi faydalandı
- 11:43 - Şanlıurfa'da parmakta sıkışan yüzük itfaiye ekibince hastanede çıkarıldı
- 11:38 - BM: İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'de hastaneler "ölüm tuzağına" dönüştü
- 11:18 - Mersin'den zehirlenme şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen 4 kardeşten 1'i öldü
- Pandemi Hastaneleri konulu duyuru
- Elektif İşlemlerin Ertelenmesi ve Diğer Alınacak Tedbirler konulu duyuru
- 3 Mart 2020 Değişiklik Tebliğleri İşlenmiş Güncel 2013 SUT (SGK)
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/C değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık Uygulama Tebliği EK-2/B değişen maddeler ve fiyat ve artış oranları-03.03.2020
- Sağlık personeli dinlenme odalarında düzenleme yapılması hakkında duyuru
- Ve burası da bir devlet hastanesi
- 14 soruda Koronavirüs hakkında kendinizi test edin...
- Gilaburu meyvesi kanserden koruyor
- Endonezya’daki deprem: Ölü sayısı bin 203'e yükseldi
12345678
- Sinop'ta kalp krizi geçiren doktor hayatını kaybetti
- Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi (1)
- Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi (2)
- Bakan Işıkhan'dan Genel Sağlık Sigortası'na ilişkin düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin yasalaşmasına ilişkin paylaşım
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim