• BIST 8663.88
  • Altın 3018.781
  • Dolar 34.3391
  • Euro 37.3726
  • Ankara 1 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 7 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 12 °C

Erkek cinselliği ile ilgili 12 şehir efsanesi

Erkek cinselliği ile ilgili 12 şehir efsanesi
Cinsellikle ilgili yanlış bilgiler, sorunlara davetiye çıkaran şehir efsanelerini yaratıyor... Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel problemler yaşayan erkekler efsanelere inanmasın” diyor

Cinsellikle ilgili yanlış bilgiler, sorunlara davetiye çıkaran şehir efsanelerini yaratıyor... Prof. Dr. Halim Hattat, “Cinsel problemler yaşayan erkekler efsanelere inanmasın” diyor

Sağlık konusunda şehir efsanelerine çok sık rastlanır. Konu, zaten açıkça konuşulamayan cinsellik olduğunda ise bu efsaneler iyice çoğalır. Şehir efsaneleri cinselliğe bakışı etkiler, yanlış bilgiler ise cinsel sorunların başlaması ve devam etmesinde önemli bir rol oynar. Hattat Hastanesi ve Aile Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, erkeklerin inandığı 12 şehir efsanesiyle ilgili gerçekleri anlattı...

1- ERKEK HER ZAMAN CİNSEL İSTEK DUYAR
Erkekler her zaman ve sürekli cinsel istek duymazlar. Hormonlar, hastalıklar, ilaçlar, duygular, düşünceler, sigara-alkol kullanımı ve stres gibi birçok faktör, cinsel isteği azaltabilir. Bir erkeğin cinsel isteksizlik yaşaması, her zaman eşinden soğuduğu anlamı da taşımaz. Her erkek hayatın getirdiği sorunlardan dolayı veya geçici sebeplerle dönem dönem cinsel isteksizlik yaşayabilir. Bu durum uzun süre devam ederse doktora başvurulması gerekir.

2- YAŞLANMAK SEKS HAYATININ SONUDUR
Yaşlılık sürecinde, tüm vücut fonksiyonlarında yavaşlama olur. Cinsel fonksiyonlarda da durum böyledir. Erkekte penis yapısında değişiklikler, sertleşme süresi ve kalitesinde azalma, cinsel istekte değişimler görülebilir. Ancak bunlar cinselliğin bittiği anlamına gelmez. Ülkemizde birçok erkek, yaşlılık sürecinde artan cinsel sorunları normal kabul ediyor ve kendini emekliye ayırıyor. Oysa tüm cinsel sorunların tedavisi vardır ve ömür boyu keyifli cinsellik mümkündür.

3- ALKOL ALMAK CİNSEL GÜCÜ OLUMLU ETKİLER
Az miktarda alınan alkol, cinsel olarak uyarıcı olsa da yüksek miktarlarda alkol tüketimi depresan etki yaratır ve fonksiyon kaybı hatta sertleşme problemine yol açar. Kadınlarda da aşırı alkol tüketiminin cinsel sorunlara yol açtığı araştırmalarla ortaya çıktı. Eğer ille de alkol tüketecekseniz, almanız gereken azami miktar erkekler için günde iki, kadınlar içinse günde bir kadeh olduğunu unutmayın

4- SERTLEŞME İLAÇLARI İSTEĞİ ARTIRIR
Sertleşmeyi oluşturan biyokimyasal süreçlerin baş aktörü; nitrik oksit maddesidir. Bu madde ancak cinsel istek olduğunda salgılanabilir ve sertleşmeyi sağlayan diğer maddelerin oluşumunu destekler. Sertleşme sorununun tedavisinde kullanılan ilaçlar, bu maddelerin etki sürelerini uzatır. Ancak bu ilaçların cinsel istek üzerinde hiçbir rolü yoktur. Bu ilaçlar sadece cinsel istek varsa işe yarar. Ayrıca, sertleşme sorunu yaşayan her erkek de performans ilaçları ile başarılı sonuç alamayabilir.

5- PROSTAT AMELİYATI PERFORMANSI DÜŞÜR
Prostat hastalıkları, cinsel yaşamı olumsuz yönde etkiler. İdrar sorunu yaşayan erkek, bunun beraberlik esnasında olmasından çekinerek cinsellikten soğuyabilir ve cinsel istek problemleriyle karşılaşabilir. Başarılı olamayacağı endişesi ile performans anksiyetesi geliştiren erkek, sertleşme sorunları yaşayabilir. Erken boşalma sorunu da prostat hastalıklarında sıklıkla görülür. Bu nedenle prostat hastalıklarının tedavisinde, cinsel fonksiyon sorunlarına yol açmayan tedavilerin tercih edilmesi çok önemlidir.

6- KALP HASTALARINA CİNSELLİK YASAKTIR
Kalp krizinden sonra cinsel yaşamı etkilenmeyen pek çok kişi var... Burada önemli olan, kalp krizine veya başka bir kalp problemine yol açan risk faktörlerinin iyi değerlendirilmesidir. Yüksek kolesterol, yüksek tansiyon, diyabet, metabolik sendrom, şişmanlık, sigara kullanımı gibi faktörler; sadece kalp sağlığını risk altına sokmaz, cinselliği de olumsuz yönde etkiler. Bu nedenle ailenizde kalp rahatsızlığı sık görülüyorsa, düzenli kontrol yaptırarak riski azaltın. Kalp testlerinde (efor testi gibi) problem yaşamayan kişilerin cinsellikten uzak durmalarına gerek yoktur. 10 saniyede rahatlıkla 20 merdiven çıkıyorsanız cinsel ilişki kurmanızda hiçbir engel yoktur.

7- İLİŞKİ SIKLIĞI ÇOK ÖNEMLİ
Cinsel ilişki sıklığının ‘normal’ bir sayısı yoktur. Bu bazı çiftler için her gün, bazıları için haftada ya da ayda birkaç keredir. Önemli olan cinsel ilişki sıklığından ziyade yaşanan cinselliğin fiziksel, duygusal ve psikolojik tatmin sağlamasıdır. Eğer bu tatmin azalırsa sorun mutlaka incelenmelidir. Uzun aralıklı ilişki yerine periyodik beraberlikler tercih edilmelidir.

8- PSİKOLOJİNİN ETKİSİ BÜYÜK
Tüm cinsel problemleri organik, psikolojik ve sosyal boyutlarıyla ele almak gerekir. Cinsel sorunlar bazen sadece psikolojik nedenlerle ortaya çıksa da sadece ve her zaman psikolojik değildir. Organik faktörler, hayat tarzı alışkanlıkları, hastalıklar, ilaçlar ve beslenme şekli cinsel sağlığı etkiler. Probleminizin psikojik olduğunu düşünerek doktora gitmemezlik etmeyin. Cinsel sorununuzun ardında hiç farkında olmadığınız organik bir problem de yatıyor olabilir.

9- EVLİLİK SEKSİ ÖLDÜRÜYOR
Uzun ilişkilerde, çiftlerin birbirini arzulamasında azalma görülebilir ama bu durum her çift için geçerli değildir. Uzun süreli ilişkilerde, cinsel beraberlik sıklığının azalması normaldir. Ancak; doyurucu, kaliteli ve sevgi dolu bir beraberlikte cinsel ilişki sıklığı azalsa da cinsel ilişkiden alınan tatmin değişiklik göstermeyecektir.

EVLİ ÇİFTLERİN KAFASINI KARIŞTIRAN YANLIŞLAR
10- SEVİŞME HER ZAMAN SPONTAN GELİŞMELİ

Cinselliği sürekli olarak zaman, mekan ve koşulların uygun düştüğü şekilde yaşayamazsınız. Erkek eve yorgun gelir, banyo yapmamıştır, streslidir; kadın da tüm gün koşuşturduğu için bakımlı olmaya vakti bulamamıştır. Bu durumda cinsellikle ilgili hisler kendiliğinden oluşursa, ertelemeden o anı yaşamak çok doğrudur. Ancak bu şehvet hisleri, her zaman kendiliğinden ve bir anda gelişmek zorunda değildir. Karşılıklı istek olduğunda çeşitli uyarılarla cinselliği teşvik etmek yanlış değildir.

11- KADIN VE ERKEK AYNI ANDA TATMİN OLMALI
Cinsellik bir yarış değildir! Orgazm da varılması gereken bir bitiş çizgisi olarak görülmemelidir. Yakınlık belirten davranışlarda bulunmak ve kaliteli bir cinsellik yaşamak önemlidir ama bu her seferinde orgazm ve boşalmayla sonuçlanmak zorunda değildir. Aynı anda tatmin olmayan veya her seferinde orgazm yaşamayan kişiler, kendilerinde eksiklik olduğunu düşünmesin. Ama orgazm ve boşalma eksikliği devamlılık gösterirse neden kaynaklandığını anlamak için doktora gitmek gerekir

12- DOYURUCU İLİŞKİ İÇİN BİRLEŞME GEREKİYOR
Sevişmek ille de cinsel birleşme olacak demek değildir. Sevişmek; dokunmayı, sarılmayı ve tatmin eden diğer davranışları da içerir. Önemli olan sizin partnerinizle birlikte tatmin olmanız, keyifli bir beraberlik yaşamanızdır. Özellikle sertleşme sorunu, erken boşalma, isteksizlik gibi problem yaşıyorsanız, cinselliği sadece birleşme olarak görmemeniz tedavi sürecinize de olumlu yansır. Ayrıca tüm fiziksel yakınlaşmalar, sevişme ve birleşmeyle sonlanmak zorunda değildir.

 

ESRA TÜZÜN

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6428 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim