• BIST 9724.5
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.1895
  • Euro 36.7272
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 6 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 11 °C
  • İzmir 9 °C

Ereksiyon sorununa neden olan hastalık

Ereksiyon sorununa neden olan hastalık
Bugüne kadar kabakulağın daha çok sperm ve kısırlığı etkileyen bir hastalık olduğu biliniyordu.

Ancak günümüzde bu hastalığın sertleşme fonksiyonu ve cinsel performansı da etkilediği ortaya çıktı. Hattat Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Halim Hattat, kabakulağın erkeklerde cinsel organ sertleşmesinde önemli rol üstlenen hormonları etkileyerek sertleşme sorunlarına yol açtığını belirtiyor.

YAŞ VE GEÇ TEŞHİS

Testosteron düşüklüğü yaşayan erkeklerde cinsel istek ve ilgi azlığının yanında sertleşme kalitesinde ve süresinde azalma meydana geliyor. Hastalık, uzun vadede ise testislerde testosteron üretimi yapan dokuları bozabiliyor. Testisleri de etkilemiş olan kabakulak enfeksiyonu, uzun vadede “testiküler” hasara neden olduğu için, testis fonksiyonları için olumsuz sonuçlara yol açabiliyor. Bu duruma daha çok tanısı geç konmuş veya ileri yaşta meydana gelen kabakulak vakalarında rastlanıyor.

TESTOSTERON AZLIĞI

Testosteron, anne karnındaki bebeğin cinsel organlarının gelişimini, ergenlikte cinsiyet özelliklerinin oluşumunu, erişkinlikte ise cinsel istek ve davranışları etkiliyor. Kemik, kas ve kanı etkileyen testosteron, zihinsel performans, hafıza, duygusal durum ve motivasyon üzerinde de önemli rol oynuyor. Erişkinlerde oluşan testosteron eksikliğinde cinsel istek azlığı, sertleşme bozukluğu, kısırlık, testislerin boyutunda ve sıkılığında azalma gibi sorunlar görülüyor. Bu durum vücut kıllarında ve sakalda seyrelme, kas kütlesinde azalma, vücut yağında artış, kemik erimesi, kansızlık ve yorgunluk gibi sorunlara yol açabiliyor. Testosteron eksikliğinin duygusal değişimlere neden olduğunu ve bu sorunu yaşayan erkeğin konsantrasyon güçlüğü, sıcak basması ve depresyona yatkın hale geldiğini unutmamak gerekiyor.

TEDAVİSİ NASIL?

Erkekte cinsel isteksizliğe bağlı sertleşme kaybı olması durumunda hormon düşüklüğü söz konusuysa önce hormon takviyesi gerçekleştiriliyor. Düzelme olmaması halinde ise altta yatan diğer sorunlar (damarsal, sinirsel, yapısal, diyabete bağlı, kalp-damar hastalıkları vb), kullanılan ilaçlarla hastanın psikolojik durumu ve hayat tarzı inceleniyor. Daha sonraki aşamalarda ise sertleşmeyi sağlayan “PDE5” inhibitörü ilaçlardan veya sertleşme tedavisinde kullanılan diğer yöntemlerden yararlanılıyor.



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3759 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim