• BIST 9626.56
  • Altın 2968.283
  • Dolar 35.213
  • Euro 36.6812
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

En iyi öksürük şurubu bir yudum su

En iyi öksürük şurubu bir yudum su
Öksürük; kimi zaman insanı gece boyunca uykusuz bırakırken, kimi zaman da topluluk içinde oldukça zor durumda kalmasına yol açıyor. ...

Öksürük; kimi zaman insanı gece boyunca uykusuz bırakırken, kimi zaman da topluluk içinde oldukça zor durumda kalmasına yol açıyor. Öksürüğü dindirmek için bol bol su içmek gerektiğini belirten uzmanlar "En güçlü öksürük şurubu sudur" diyor

Havaların soğumasıyla birlikte sıkça yakındığımız öksürüğün mevsimi başladı. Pek çok kişinin, gribe bağlı geliştiğini düşündüğü için ciddiye almadığı öksürük; aslında ciddi hastalıkların önemli habercisi olabiliyor.

ASTIMIN ARTMA ZAMANI
Acıbadem Kozyatağı Hastanesi'nden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Ceyda Erel Kirişoğlu, öksürüğün hangi hastalıkların belirtisi olduğunu, bu sorunla baş etmek için ne tür önlemler almamız gerektiğini anlattı.
Sohbaharda öksürük hangi etkenlerle ortaya çıkıyor?
Sonbahar ve kış aylarında ortaya çıkan öksürük, genellikle nezle ve grip gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına bağlı gelişiyor. Bu aylarda alerji, akut bronşit gibi alt solunum yolu enfeksiyonlarının yanı sıra KOAH ve astım alevlenmelerine bağlı olarak da sıkça görülüyor. Ancak öksürük, mevsime bağlı olmayan birçok hastalık nedeniyle de ortaya çıkabiliyor.
Mevsime bağlı olmayan hastalıklar neler?
Örneğin reflü, öksürüğün en sık görülen nedenlerden biri. Ülkemiz gibi yoğun sigara içilen ülkelerde sık görülen bir neden ise kronik bronşit. Öksürüğü en sık tetikleyen faktörlerin başında, sigara ve toz geliyor. Sık görülen başka bir neden de psikolojik faktörler ve bunun başında da endişe hali nedeniyle ortaya çıkan öksürük geliyor.

KANSER HABERCİSİ OLABİLİR
Kanserle ilgisi olabiliyor mu?
Öksürük; bazı tansiyon ilaçlarının yan etkisi olmanın ötesinde yaşamı tehdit edebilecek akciğer kanseri, mesleksel akciğer hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, yemek borusu veya mide kanseri gibi hastalıkların da habercisi olabiliyor. Üst solunum yolu tümörleri, zatürree ve solunum yetmezliğine neden olabilecek diğer kronik akciğer hastalıkları da öksürükle kendini gösteriyor. Bu nedenle, öksürüğün kesinlikle ihmal edilmemesi ve altta yatan nedenin mutlaka

3 HAFTADAN SONRA DOKTORSUZ OLMAZ
Üç haftadan iki aya kadar devam eden öksürüklerin nedeni genellikle ciddi oluyor. Ancak sadece süre değil, aynı zamanda buna eşlik eden yakınmalar da dikkate alınmalı.
Öksürükle birlikte balgam, hırıltılı solunum, 38 dereceye varan ateş, nefes darlığı, kan tükürme, göğüs ve sırt ağrısı gibi yakınmalardan biri bile gelişirse; zaman kaybetmeden doktora gidilmelidir.


AĞRI KESİCİ VE ATEŞ DÜŞÜRÜCÜ İŞE YARIYOR
Öksürük bir semptom (belirti) olduğu için bu sorunun ortadan kalkması ancak altta yatan hastalığın tedavisi ile mümkün olabiliyor.
Her koşulda sigara içilmemesi çok önemli... Üst ve alt solunum yolu enfeksiyonlarında, günlük sıvı miktarının artırılması gerekiyor.
Öncelikle su, ardından bitkisel çaylar, C vitamini içeren taze sıkılmış meyve suları içilmeli.
Bol sıvı alımının yanı sıra; burun akıntısını azaltacak ilaçlar, istirahat, gerektiğinde ağrı kesici veya ateş düşürücü ilaç gerekebilir.
Öksürüğün altında yatan sebep zatürre ise evde veya hastanede antibiyotik tedavisi gerekiyor.


Balgamlı öksürüklerde, balgamı yumuşatan ve parçalanarak ciğerlerden çıkmasını kolaylaştıran ilaçlar kullanılıyor.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6608 defa okunmuştur
Haberin Devamı  1 2 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim