• BIST 9232.9
  • Altın 2907.517
  • Dolar 34.564
  • Euro 36.6366
  • Ankara 4 °C
  • İstanbul 7 °C
  • Bursa 5 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 11 °C

En iyi öksürük şurubu bir yudum su

En iyi öksürük şurubu bir yudum su
Öksürük; kimi zaman insanı gece boyunca uykusuz bırakırken, kimi zaman da topluluk içinde oldukça zor durumda kalmasına yol açıyor. ...

 

 

ALTINDA YATAN NEDEN MUTLAKA TEŞHİS EDİLMELİ
Öksürük,savunma sisteminin önemli bir savunma mekanizması. Bu nedenle sadece öksürüğün geçirilmesi değil altında yatan hastalığın tanınması ve mutlaka tedavi edilmesi gerekiyor.

GECİKMEYİN
Tedavi için geç kalındığında ortaya çok ciddi tablolar çıkabiliyor. Mesela üst solunum yolu enfeksiyonlarının ardından zatürre (pnömoni) gelişebiliyor.
Ayakta tedavi edilebilecek bir zatürre vakası, doktora gitmekte gecikildiği zaman yoğun bakım ünitesinde takip gerektirebilecek kadar şiddetlenebiliyor.

KALİTE DÜŞER
Vaktinde doktora gitmemek; erken evrede yakalanabilecek akciğer, mide, yemek borusu veya üst solunum yolu kanserlerinin tanısında gecikmeye de yol açabiliyor.
Bu tür gecikmeler de şüphesiz hastamızın yaşam süresinin kısalması ve yaşam kalitesinin düşmesi anlamına geliyor.

ÖKSÜRÜK KRİZİNİ ETKİSİZ HALE GETİRECEK TÜYOLAR
GÜNDE İKİ LİTRE SU İÇİN
Özellikle soğuk algınlığına bağlı öksürüklerde bol su içmeniz şart. Günde en az iki litre su içmeyi ihmal etmeyin. Çay içerek su ihtiyacınızı giderdiğinizi düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Çünkü hiçbir sıvı, suyun yerini tutmuyor.

C VİTAMİNLİ MEYVE SUYU
Üst solunum enfeksiyonuna bağlı olarak gelişen öksürük vakalarında, bol su tüketiminin yanı sıra C vitamininden zengin meyve suları da içilmeli. Portakal ve mandalina gibi meyveler yenmeli.

ODAN IZDAKİ NEM DÜZEYİNİ AYARLAYIN
Özellikle sonbahar ve kış aylarında, iç mekanlardaki hava kuruyor. Bunun sonucunda da solunum yolları kuruyor. Bu mevsimde oturduğunuz odadaki nem düzeyi, daima yüzde 30 ila 50 arasında olmalı. Nem oranını bu seviyeye getirmek için evinizde klima veya nem giderici cihazlar kullanabilirsiniz.

SİGARA PAKETİNİ HEMEN ÇÖPE ATIN
Sigara; hem öksürüğe neden olurken, hem de solunum yolunu koruyan mekanizmaları bozuyor. Solunum yollarımızda yürüyen merdiven şeklinde; akciğere gelen tozu ve yabancı maddeleri yukarı doğru süpüren yapılar bulunuyor. Bu yapılar içilen her sigara ile bir saat süreyle felç olup duruyor. Günde bir paket sigara içildiğinde akciğerin bu koruma mekanizması, 20 saat süreyle devre dışı kalıyor. Sigara paketini çöpe atın!

YAŞADIĞINIZ YERDE TOZA GEÇİT VERMEYİN
Alerjik yapınız varsa nevresim ve yastık kılıfını en az 55 derece ısıda yıkayın. Yatak örtüsü, perde seçiminde sık yıkanabilecek özellikteki pamuklu örtüleri tercih edin. Yastık ve yorganınızı, sentetik materyalden tercih edin ve en az ayda bir yıkayın. Kumaş kaplı eşyalar yerine deri, sentetik veya ahşap mobilyaları tercih edin. Ortamda mümkün olduğunca az eşya bulundurun. Kitap gibi çok toz tutabilen eşyaları kapalı dolaplar içinde tutun. Ev içinde saksıları ve bitkileri azaltın.

YATMADAN ÖNCE YEMEK YOK
Reflünüz varsa öksürük nöbetlerini önlemek için yatmadan üç saat önce yemek yemeyi bitirmiş olmalısınız.
Çay, kahve, gazlı içecekler ve çikolata gibi reflünün şiddetlenmesine neden olan besinleri tüketmeyin. Kilo almamaya çalışın ve sıkı giyeceklerden kaçının.

ESRA TÜZÜN

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6558 defa okunmuştur
Haberin Devamı 1 2  
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim