• BIST 9549.89
  • Altın 3005.985
  • Dolar 34.5383
  • Euro 35.9979
  • Ankara 0 °C
  • İstanbul 5 °C
  • Bursa 3 °C
  • Antalya 9 °C
  • İzmir 7 °C

Elektromanyetik kirlenme insan sağlığını tehdit ediyor

Elektromanyetik kirlenme insan sağlığını tehdit ediyor
Elektromanyetik kirlenme insan sağlığını tehdit ediyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor Nuri Haksever,

Elektromanyetik kirlenme insan sağlığını tehdit ediyor. Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doçent Doktor Nuri Haksever, Elektrosmog adı verilen teknolojinin beraberinde getirdiği elektromanyetik kirlenmenin, insan sağlığını tehdit eden ciddi unsurlardan biri olduğunu vurguluyor: `Elektromanyetik kirlenmenin duyularımızla hissedilmez oluşu ve etkilenmenin anlaşılamaması bizi tehlikelere açık bırakır. Kalp krizi yaşlarının 20`li yaşlara düşmesi, bağışıklık sistemlerinin çöküşü, sık hastalıklara maruz kalma, beyin kanamaları sıklıklarında artışlar ve de kanser olgularında görülen tırmanış bu nedenlerle ortaya çıkmıştır. Baş ağrılarına, huzursuzluğa, bitkinliğe, stres artışına, uyku düzeni bozukluklarına ve uzun dönemde diğer ciddi hastalıklara sebep olabilir. `


KİLO VERMEK KOLAY


Doçent Nuri Haksever, insanların en önemli sorunlarından biri olan kilo konusunda da yanlış bilinen birçok şey olduğunu belirtiyor. Haksever, `Burada yanlış bir bilgiyi veya eksik bir bilgiyi düzeltmek gerekir. Kalori vücudumuz için fazlasının zararlı olduğu tek madde değildir. Dolayısı ile kilo verdirirken kalori dışında pekçok etkeni hesap etmek gerekir. Burada tedavide Physiotron denilen cihazdan faydalanıyoruz` dedi.


Doğal besinler seçilmeli


Doç. Dr. Nuri Haksever, elektromanyetik ortamda kişinin sağlığına daha çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çiziyor. `Hiç birşey tek başına bağışıklık sistemini düzeltmez. Doğal besinlere yönelmek önemli` dedi.


Ne yapılmalı?


Peki özellikle teknolojinin hayatın her alanında kendisini gösterdiği günümüzde ne yapmak gerekiyor? Doçent Haksever bu durum karşısında yapılması gerekenleri şöyle açıklıyor: `İnsanları binalara benzetelim. Hepsi ayakta duruyor. İşte insanlar da ayakta duran bina gibi. Ayakta duruyor ama ne olduğu belli değil. Bazıları en ufak bir sarsıntıda yıkılacak gibi. Bazıları daha eski duruyor ama dayanıklı. Peki insanlar neden yapılmıştır? İnsanlar yedikleridir. Hangi gıdalardan ne kadar yediğinize ve yemediğinize göre sağlık durumunuz olacaktır. Yemeniz gereken kaliteli gıdaları uygun miktarda yerseniz buna mukabil yememeniz gereken maddeleri mümkün olduğu kadar yemezseniz sağlıklı olursunuz.` Doçent Nuri Haksever bu durumda hücrelerin ihtiyaç duyduğu maddelerin belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.
 



Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 5223 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim